Predelava okna iz dvoslojno v trislojno..

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
Logiš da bo tako ostalo...glej temov čveku...o sodnici...reva v štali živi.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Logiš da bo tako ostalo...glej temov čveku...o sodnici...reva v štali živi.
...in pravi da nas nič ne briga kaj ima...potem bo pa taka sodila drugim zaradi enakega(beri manjšega) prekrška

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.354
9.596
113
EU
Javna delavka v službi pravice si ne sme privoščiti takšne izjave, ker jo obtoženi v podobni zadevi lahko citira..

Še nekaj o leseni letvici za obrobo okna ki so dolžine 1,98m. Za eno okno sem porabil dve letvici, s tem da sem moral stranske navpične podaljševati za 20cm, ker so bile prekratke.
Ne vem kako je proizvajalec prišel do tako čudne mere, če bi bile dolge 2,2m, ali 2,5m bi bilo OK. Na zalogi so imeli zadostno število kosov, tako mi se ni dalo iskati v drugih trgovinah daljše dimenzije.
Stik letvic izgleda takole...

zdt-IMG-33.jpg

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Citat:
Uporabnik Gonzo pravi: Še nekaj o leseni letvici za obrobo okna ki so dolžine 1,98m. Za eno okno sem porabil dve letvici, s tem da sem moral stranske navpične podaljševati za 20cm, ker so bile prekratke.
Ne vem kako je proizvajalec prišel do tako čudne mere, če bi bile dolge 2,2m, ali 2,5m bi bilo OK.
Osnovna dimenzija desk iglavcev je 4m, večinoma so nekaj cm daljše, krajše nikoli. Proizvajalec je očitno izdelal dva kosa iz dolžine.
Sicer je 1,98m tudi meni nekoliko nenavadno (logično bi bilo 2m), edina razlaga, ki mi pride sedaj na misel je, da je izdeloval letvice iz svežega lesa, ko pa se je posušil je bil toliko krajši. Čeprav je tudi v tem primeru pri 2m dolžine normalni skrček dolžine smreke nekje okrog 8m, morda 1cm.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.744
6.743
113
pri taščici
mislim da celo okoli 4,15 ali celo 4,20 (hlod). Skrček lesa po dolžini je minimalni mislim da okoli 0,2 % se pravi na 4m manj kot cm. po širini je delovanje 10x večje, kar pa najbrž veš.
Včasih so rekli da zaradi tega da je dobil "dva štoka" po dolžini. Koliko je to res ne vem, vem pa da je tudi odkupovalec jamral če je bil pod zgornjo dolžino (vendar čez 4 m).
Kje so pa oni dobili 1,98 pa nimam pojma. Mogoče embalaža, transport... oziroma so na varni strani da iz 4m kosa dobijo dva kosa.

lp

Nazadnje urejeno:

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
To seveda vem, brez tega osnovnega znanja bi težko shajal v svojem poklicu.
V glavnem drži kar si zapisal, čeprav je razpon pri iglavcih od 0,4 (bor) do 0,1 (jelka) in tudi po "širini" so velike razlike med vrstami iglavcev. Potem pa je še razlika v vrsti prereza hloda, pa še kaj bi se našlo.
wink-1.gif