Predelava baterijskega sesalca na kabel

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.649
466
83
Tolmin
Sem še malo pogledal in boš rabil nekaj "malo" močnejšega glede na to, da je motor 450W.
Napajalnik bi moral biti 24V/20A, ki pa ni prav majhen. Torej bi ga moral napraviti fiksnega pri vtičnici ter kabel do sesalnika.
Ker se pri nižjih napetostih še bolj pozna padec napetosti bi moral uporabiti vmesni kabel 2x4mm2 ali 4x2,5mm2 (po dve žici skupaj) - ta pa ni več tako tanek.

Glede na ceno napajalnika, kabla in potem še omejene mobilnosti je verjetno pametneje nabaviti drugo baterijo in dati še to obnoviti :sprasujemse:

Fusionn

Majstr
5. sep 2007
2.134
475
83
Hvala za razlago. Ja sem prišel do zaključka, da opustim projekt. Imam še pravi sesalec, tako, da ni tak problem brez njega. Upal sem, da se bi da dalo enostavno "reuporabit".

Glede nahrbtnika, sem še enga čist slučajno našel :))

damirj

Guru
9. maj 2012
5.213
2.368
113
Tole verjetno dela na cca 25V (6 baterij po 4,2V) in vleče tam 20 A (piše moč motorja: 450W). Potreboval boš kr konkreten napajalnik ter kr malo debelejši kabel, ekonomsko je verjetno nesmiselno...

Se mi zdi, da ni to taprava moč. Notri je verjetno kakšen generičen 18V ali pa 24V DC motor kot npr RS550 in ti imajo tam maks 100W.

first1

Fizikalc
19. mar 2018
327
158
43
Po moje bo kr večja moč - 130 AW je deklarirana sesalna moč, če pa baterij zmanjka v 10ih minutah (tudi pri novem) in so kapacitete 54 Wh, potem žre v povprečju 300+W.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.826
-429
113
pa so ti sesalci na baterije kaj vredni? a dobro pobirajo tudi kaj tezjega?

imam tistega rocnega, tamalga, pa ni pol k vreden. sam dere se, vlece pa nic ne...

damirj

Guru
9. maj 2012
5.213
2.368
113
Jaz imam enega iz hoferja, bil je 19,90€ baterija 7,2V in vleče OK. Res pa da lahko pač enostavno ne pričakujem preveč..

• Všeč mi je
Reactions: ales85

damirj

Guru
9. maj 2012
5.213
2.368
113
Po moje bo kr večja moč - 130 AW je deklarirana sesalna moč, če pa baterij zmanjka v 10ih minutah (tudi pri novem) in so kapacitete 54 Wh, potem žre v povprečju 300+W.

Mogoče, zanimivo bi bilo ga videt in pa kakšne mere dobit. DC motor 300W je že kar konkretna zadeva in tudi težka, ni to brushless.

Fusionn

Majstr
5. sep 2007
2.134
475
83

imam tistega rocnega, tamalga, pa ni pol k vreden. sam dere se, vlece pa nic ne...
imaš na yt primerjalne teste.

Na full moči sem jaz bil z njim zadovoljen. Sploh če imaš psa in moraš večkrat na dan na hitro posesat. Edino me moti, da se baterija hitro sprazni na full moči, ter ena je hitro crknla. Obvezno glej, da ga polniš na docku. Ko sesalca ne potrebuješ, ga odložiš na stojalo in se polni. Moj tega ni imel in potem snemaje baterije in polnjenje nekje drugje...

• Všeč mi je
Reactions: msenjur

sass

Guru
1. sep 2007
5.199
845
113

baterijski sesalci so v redu, samo ne jajčka za 100, 200 EUR. jaz imam Dyson V8 in sesa zelo dobro, praktično enako kot (dober) sesalec na kablu. problem je zmogljivost baterije, saj z njim komaj posesam stanovanje ali avto, brez da spraznim baterijo. drugi problem pa je trajnost baterije, po vsakodnevni uprabi mi je kapaciteta baterije po enem letu padla na polovico... naslednji sesalec bo verjetno Bosch ali kaj podobnega, kateri ima enostavno izmenljivo baterijo.

• Všeč mi je
Reactions: msenjur

first1

Fizikalc
19. mar 2018
327
158
43
Dyson je preverjena izbira, pri kitajčkih moraš malo pazit kaj vzameš. Ampak tudi za 150-200€ se da kaj čist ok dobit. Pogledaš mal teste na youtube... npr:

Fusionn

Majstr
5. sep 2007
2.134
475
83
na fb je skupina nakupi z aliexpressa in bangoda, kjer se skos samo o tem menijo Se splača pogledat, ker skos objavljajo dobre cene in iz EU skaldiššč.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.019
2.424
113
baterijski sesalci so v redu, samo ne jajčka za 100, 200 EUR. jaz imam Dyson V8 in sesa zelo dobro, praktično enako kot (dober) sesalec na kablu. problem je zmogljivost baterije, saj z njim komaj posesam stanovanje ali avto, brez da spraznim baterijo. drugi problem pa je trajnost baterije, po vsakodnevni uprabi mi je kapaciteta baterije po enem letu padla na polovico... naslednji sesalec bo verjetno Bosch ali kaj podobnega, kateri ima enostavno izmenljivo baterijo.
Dyson V7 po točno dveh letih in enem mesecu skoraj vsakodnevnega sesanja - napaka na bateriji - zamenjaj baterijo - k sreči nadomestna in tudi 1/3 močnejša za nekih 45€. Za zamenjavo odviješ tri vijake. ;)