Citat:
Uporabnik Slycer pravi:
Okej. Imam v garaži eno steno, nenosilno če braz berem načrte hiše. 8cm debela opeka + omet je skupaj 11,5cm. Vse skupaj je mehko kot putr. Želel bi steno prebiti in uredi samo prehod v prostor za njo kjer je bila včasih cisterna za olje sedaj bo pa dodaten regal za garažo.
Fora je, da je placa za prehod že sedaj malo, pa sem premikal delovno mizo in obstoječe regale. Cirka 61cm je širine in rad bi vso ponucal. Čimbolj natančno hočem izrezati steno za ta prehod. Najprej sem razmišljal da bi si izposodil motorno žago za beton, bi verjetno prišla čez vseh 11,5cm stene, 230mm cirkularka ne vem če bi. Pri ravnem ostrem rezu bi imel tudi malo dela z ometavanjem.
Sedaj pa razmišljam če bi raje kar uporabil domačo vrtalko in navrtal še i još lukenj po začrtani poti "prehoda" in potem ven poštemal. Prehod ne bo segal povsem do vrha ampak malo nižje zato bi na vrhu luknje poštemal še 10cm v levo in desno za preklado. Uporabiti sem nameraval kar na mero odrezano bosanko, debelina 27mm. Mislim da bo povsem dovolj za tist en cegel ki bo še "naliman" na strop.
Se je kdo že lotil preboja tako? Iščem torej čimbolj "kirurško" opcijo, kar je seveda motorna žaga, ampak ne vem če se je vredno voziti po njo in plačevati za najem (cirka 25 evrov za ta en dan?). Imam vrtalko, svedre, macolo in širok sekač. Tole je slika situacije, z rdečo označen kje želim prebiti. Na desni bi šel povsem do ploščic katerih ne želim poškodovati.