Preboj stene za notranja vrata

Sedejson

Pripravnik
31. jul 2010
107
0
16
Mene zanima, če ima kdo izkušnje s prebojom notranje stene za vrata? Debelina zidu je 24,5cm, rad pa bi prebil za normalna vrata.

Koliko bi me to prišlo, cca.? Zaenkrat mi 4 od 5ih podjetij ni odgovorilo, tisti, ki pa so, mi pa niso znali dati približne ocene...

Zanima me, če ima kdo s tem izkušnje, in pa kje bi lahko poiskal podjetje, ki se stem ukvarja?
bonk.gif

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Prvo poglej, da v steni ni inštalacij (če so jih boš moral speljati drugače, recimo okoli vrat štoka, če gre), če je nosilna ali ne. Ali delaš v bajti ali bloku, oz. če rabiš kako dovoljenje za to.
Drugače je Luknjo pič.kin dim narediti. Za preklado in pozidavo pa delavce pokličeš in ti naredijo.

Scorp84

Pripravnik
5. jan 2009
466
3
18
Zrusit del stene ni nobena in tudi ni tezko. Kups eno stemarco za kakih 50e. Meni se vedno dobro sluzi, sem z njo naredil okno in vrata. Preden se lotevas rusenja ali naj gre za nosilno steno ali ne, obvezno prvo postaviti preklado, nato vecjo luknjo delati. Delo pa imas za kakih par ur odvisno od volje.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.964
113
pri taščici
Ce si dal tako malo podatkov v povprasevanje kot tu na alterju, potem mi je jasno zakaj se nisi dobil ponudbe.
Ne bi rad strasil in "nagajal" ampak pazi da se ne ponovi kolizej. Tam so tudi neka dodatna vrata delali, pa se je pol hise podrlo.

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
26
38
Murska republika
Tako je kot si rekel, je razlika v bloku in hiši pa niti tega ne vemo kje živi
potrbno je paziti na statiko in potrebni so izračuni zaradi potresne varnosti
ena sama vrata ki so dodatno delana lahko povzroæijo ob potresu razpoke ki se sicer ne pojavijo
ob normalnem gibanju terena .
Torej, premislek in šele potem na delo, pa ne misliti da je vse samo v glavi in denarju.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Citat:
Uporabnik Sedejson pravi:
Mene zanima, če ima kdo izkušnje s prebojom notranje stene za vrata? Debelina zidu je 24,5cm, rad pa bi prebil za normalna vrata.

Koliko bi me to prišlo, cca.? Zaenkrat mi 4 od 5ih podjetij ni odgovorilo, tisti, ki pa so, mi pa niso znali dati približne ocene...

Zanima me, če ima kdo s tem izkušnje, in pa kje bi lahko poiskal podjetje, ki se stem ukvarja?
bonk.gif

300-400 EUR.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Ce si dal tako malo podatkov v povprasevanje kot tu na alterju, potem mi je jasno zakaj se nisi dobil ponudbe.
Ne bi rad strasil in "nagajal" ampak pazi da se ne ponovi kolizej. Tam so tudi neka dodatna vrata delali, pa se je pol hise podrlo.
hysterical-1.gif

.... al pa da ne boš imel na koncu vrata široka v dolžini cele stene!!!

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Cena bo odvisna od tega ali je stena nosilna ali ne. Če ne veš se ne lotevaj sam.
Če si v bloku in je nosilna rabiš soglasje sosedov...upam da si vse to navedel v ponubi, ker če nisi je tudi tu razlog čemu ni noben odgovoril.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.964
113
pri taščici
Za montazo stresnega okna ali klime uradno rabis cel kup soglasij in celo gradbeno dovoljenje (za okno zagotovo).
Nekateri bi pa kar stene podirali, meni nic, tebi nic.
Citat:
Zaradi delne porušitve Kolizeja leta 1995, ob kateri so tri osebe izgubile življenje,

Nazadnje urejeno:

Piccadilly

Fizikalc
22. dec 2009
1.716
68
48
Okej. Imam v garaži eno steno, nenosilno če braz berem načrte hiše. 8cm debela opeka + omet je skupaj 11,5cm. Vse skupaj je mehko kot putr. Želel bi steno prebiti in uredi samo prehod v prostor za njo kjer je bila včasih cisterna za olje sedaj bo pa dodaten regal za garažo.

Fora je, da je placa za prehod že sedaj malo, pa sem premikal delovno mizo in obstoječe regale. Cirka 61cm je širine in rad bi vso ponucal. Čimbolj natančno hočem izrezati steno za ta prehod. Najprej sem razmišljal da bi si izposodil motorno žago za beton, bi verjetno prišla čez vseh 11,5cm stene, 230mm cirkularka ne vem če bi. Pri ravnem ostrem rezu bi imel tudi malo dela z ometavanjem.

Sedaj pa razmišljam če bi raje kar uporabil domačo vrtalko in navrtal še i još lukenj po začrtani poti "prehoda" in potem ven poštemal. Prehod ne bo segal povsem do vrha ampak malo nižje zato bi na vrhu luknje poštemal še 10cm v levo in desno za preklado. Uporabiti sem nameraval kar na mero odrezano bosanko, debelina 27mm. Mislim da bo povsem dovolj za tist en cegel ki bo še "naliman" na strop.

Se je kdo že lotil preboja tako? Iščem torej čimbolj "kirurško" opcijo, kar je seveda motorna žaga, ampak ne vem če se je vredno voziti po njo in plačevati za najem (cirka 25 evrov za ta en dan?). Imam vrtalko, svedre, macolo in širok sekač. Tole je slika situacije, z rdečo označen kje želim prebiti. Na desni bi šel povsem do ploščic katerih ne želim poškodovati.

20160119183320.jpg

Citat:
Uporabnik Slycer pravi:
Okej. Imam v garaži eno steno, nenosilno če braz berem načrte hiše. 8cm debela opeka + omet je skupaj 11,5cm. Vse skupaj je mehko kot putr. Želel bi steno prebiti in uredi samo prehod v prostor za njo kjer je bila včasih cisterna za olje sedaj bo pa dodaten regal za garažo.

Fora je, da je placa za prehod že sedaj malo, pa sem premikal delovno mizo in obstoječe regale. Cirka 61cm je širine in rad bi vso ponucal. Čimbolj natančno hočem izrezati steno za ta prehod. Najprej sem razmišljal da bi si izposodil motorno žago za beton, bi verjetno prišla čez vseh 11,5cm stene, 230mm cirkularka ne vem če bi. Pri ravnem ostrem rezu bi imel tudi malo dela z ometavanjem.

Sedaj pa razmišljam če bi raje kar uporabil domačo vrtalko in navrtal še i još lukenj po začrtani poti "prehoda" in potem ven poštemal. Prehod ne bo segal povsem do vrha ampak malo nižje zato bi na vrhu luknje poštemal še 10cm v levo in desno za preklado. Uporabiti sem nameraval kar na mero odrezano bosanko, debelina 27mm. Mislim da bo povsem dovolj za tist en cegel ki bo še "naliman" na strop.

Se je kdo že lotil preboja tako? Iščem torej čimbolj "kirurško" opcijo, kar je seveda motorna žaga, ampak ne vem če se je vredno voziti po njo in plačevati za najem (cirka 25 evrov za ta en dan?). Imam vrtalko, svedre, macolo in širok sekač. Tole je slika situacije, z rdečo označen kje želim prebiti. Na desni bi šel povsem do ploščic katerih ne želim poškodovati.

20160119183320.jpg

ČE je mehko ko putr potem lahk na grobo "izdobleš2 luknjo magari s kakim najbolj poceni udarnim kladivom ( si ga magari sposodiš v obiju), potem pa da so stene ravno obrezane pa s kakim dletom, manjšo macolo ter kitanje

kaj pa če si omisliš (če maš brusilko) šajbo za beton rezat, pa urežeš po željeni liniji po potrebi iz obeh strani?

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Kje pa ti tista voda za pipo desno pride noter, da ne boš našel kako cev.
Pa širina 61 ni dovolj za vrata, žrtvuj vrsto ali dve ploščic in naredi kot se spodobi.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.964
113
pri taščici
Ce imaš fleksarco in 230 sajbo, potem odrezi s tem. Po moznosti s strani cisterne, ker prahu ne bo malo. Ostalo ti bo nekaj cm neodrezanega, tisto bos polomil z nekim majzlom (kajlo) v zarezo od fleksarce.
Ce bos dal vrata, ima itak stok nekaj cm siroko pokrivno letvico ob strani tako da ni panike.
Ce pa prah "ni problem" (bos posesal in pobrisal) pa odrezi se pri ploščicah tistih nekaj cm in bos dobil cel steno ven. Odrezi do stropa pa daj vrata z nadsvetlobo, ali pa naredi knauf ali pa leseno (belo) masko. Jaz se z raznimi prekladami ne bi hecal. Problem je v tem, da ne bos mogel kvalitetno podliti beton pod preklado (ne da bi ti ostal zracni "žep" med njima).
Edit: bral se enkrat, vidim da ne mislis betonirati preklade, lahko uporabis bosanko odrezano na širino. Bo brez problema drzala tistih nekaj ceglov. Razen ce ti bodi cegli prej sami padli dol, potem pa naredi masko in konec.

Nazadnje urejeno:

Piccadilly

Fizikalc
22. dec 2009
1.716
68
48
Ne bom delal vrat ampak samo prehod. Nimam tudi 230 fleksarce, samo manjšo 125ko. Bi moral rentat. Voda za pipo pride noter z desne kjer je tudi ventil Čez to steno mislim da ne gre nič.

Kaj se uporabi za ometavanje te stene ko bo odrezana? Da naredim gladek rob. Nekaj poceni.

Piccadilly

Fizikalc
22. dec 2009
1.716
68
48
Verjetno ni samo eden. Kaj točno naj kupim. Pa če ve kdo iz glave če je kakšen ki se ga prodaja tudi v manj kot 20kg vrečah. :/

Bo to uredu? Gledal sem izključno na težo ker 20kg žakla ne bom gledal 20let potem ko porabim par kil za ta vrata.

http://www.merkur.si/gradnja/g...irni-omet-12-kg

Nazadnje urejeno:

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.629
722
113
Citat:
Uporabnik Slycer pravi:
Se je kdo že lotil preboja tako? Iščem torej čimbolj "kirurško" opcijo, kar je seveda motorna žaga, ampak ne vem če se je vredno voziti po njo in plačevati za najem (cirka 25 evrov za ta en dan?). Imam vrtalko, svedre, macolo in širok sekač.

Kako si "alergičen" na prah? Motorka ni "kirurška". Diamantnega z vodo, si verjetno ne boš privoščil.

Torej:
Zaščiti prostor (polivinil, široki salotejp),
zariši linije,
udarno kladivo (lahko tudi vlažiš, se manj kadi)
"opaž" (dve deski), omet
kit, jupol

in

nahrung002.gif

Razen, če naletiš na vodovod, elektriko...
evil.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.030
11.154
113
pošptemaš, zraven pa pomagača z metlo ki je stalno mokra in pokivadleto od štemarce. Ni skoraj nič prašenja.Oziroma zelo malo.