Prebilič in Logar

Floki

Guru
6. sep 2007
10.406
3.388
113
Zna kdo povedat, če je ta vlada storila kaj dobrega v zdravstvu? eno stvar?

Razen tega da je namenila nekaj sto milijonov € dodatnega denarja za zdravstvene posege, drugega ne vem. Ampak tudi stotine milijonov niso in ne bodo nič spremenile. Očitno ni problem v denarju.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.976
7.098
113
Očitno ne veš čemu je zdravstvena reforma namenjena poleg čakalnih vrst. Mogoče pa vzemi google in beri precej piše. Imaš tudi temo za to drugje.
Mene zanimajo 3 stvari. 1. Kakšne so čakalne vrste, 2. Koliko me bo to stalo, 3. Kako strokovno bo zravljenje izvedeno. Vse ostalo pa je naloga zdravstvenega ministerstva da doseže in uresniči vse 3 točke. Za to ne rabim googla.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.976
7.098
113
Razen tega da je namenila nekaj sto milijonov € dodatnega denarja za zdravstvene posege, drugega ne vem. Ampak tudi stotine milijonov niso in ne bodo nič spremenile. Očitno ni problem v denarju.
Torej??? Denar je izginil, efekta nobenega. Če ni problem denar, kot praviš, dajmo ukinit financiranje. Bo bolje? Mislim da ne.

Ne si zatiskat oči, zdravstvo je v razsulu, pod to vlado je razpadlo še bolj.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.406
3.388
113
Torej??? Denar je izginil, efekta nobenega. Če ni problem denar, kot praviš, dajmo ukinit financiranje. Bo bolje? Mislim da ne.

Ne si zatiskat oči, zdravstvo je v razsulu, pod to vlado je razpadlo še bolj.

Ukinimo financiranj, povej to ca. 8000 tisoč zdravnikom da ne bo več bajnih plač. :valjamse: Pejt delat zastonj pa se ne pritožuj. Pa kje jih pobirate.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.406
3.388
113
Evo ti kam gre denar,

Mene zanimajo 3 stvari. 1. Kakšne so čakalne vrste, 2. Koliko me bo to stalo, 3. Kako strokovno bo zravljenje izvedeno. Vse ostalo pa je naloga zdravstvenega ministerstva da doseže in uresniči vse 3 točke. Za to ne rabim googla.
1. Evo ti čakalne dobe https://cakalnedobe.ezdrav.si/ (p.s če goljufajo pri napovedih javi ZZZS)
2. Vpiši svojo plačo in boš videl koliko te to stane (oziroma poglej plačilono listo) https://www.optius.com/iskalci/karierna-svetovalnica/kalkulator-za-izracun-bruto-neto-place/
3. Zdravniki pravijo da je vedno strokovno izvedeno (realnost ki jo jaz osebno poznam je dostikrat precej drugačna).

Leta 2023 je šlo za zdravstvo 4.318.455.722 €, leta 2024 pa 5.333.565.020 € oziroma 23,5% več (vir poročilo ZZZS). Tu ni še dodatnik 500 do 600 milijonov ki jih državljani zmečemo privat da sploh pridemo do dohtarja.

Kam je šel ta denar si lahko prebereš v poročilu ZZZS. Koliko se ga vrže stran, glej zgornji link ZZZS. Mimogede Mariborski zdravniki so že grozili z odpovedmi če jih bodo preiskali zakaj se je njihov program daljših posvetov povečal za 10 tisoč % od lanskega leta.

BuDi

Guru
6. sep 2007
8.082
4.499
113
GwzN5wjXYAAHGXX.jpg

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.976
7.098
113
Ker ko tole berem, obstajata dve možnosti, ali so zdravniki prej delali nekaj for free, sedaj so začeli računat, ali pa jim je nova povsem nedefinirana postavka prinesla možnost dodatnega zaslužka.
Nisem strokovnjak tukaj, zato tako lačno razmišljam. Če je daljši posvet na daljavo časovno opredeljen, se natanko ve koliko tega, zraven ostalega dela, lahko en zdravnik dnevno izvede.
Sploh pa me bega termin "daljši posvet na daljavo".