Prazen akumulator?

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Citat:
Uporabnik motofrik pravi:
Novejši akumulatorji so malo drugačni, kot včasih. Ne ''jemljejo slovo'' počasi ampak naenkrat.... Sicer ne na avtu, ampak na motorju, se mi je to naredilo lani spomladi. Motor vžge, speljam in ugasne. Verglam, pa parkrat obrne in ...ne več. Se je videlo, da je prazen akomulator. Napolnim in ista zgodba -ne vrti s polno močjo, malo počasneje. Naročim novega, kresne in lavfa. Tudi za prvega je normalno vžigal. Leta nardijo svoje, je bil že v osmem letu. Če je akomulator že starejši, menjaj.
Kako si to mislil- novejši akumulator si imel, star 8 let?
wink-1.gif

Drgač pa- ČE normalno obrača, je aku dober, pa če tudi malo počasneje, kot normalno, mora avto kresnit no..
Lahko pa proba drug aku ali na kable, pa se bo videlo..

luka51

Guru
16. avg 2007
14.408
5.685
113
ne jajčkajte se zaj glede akuja.
ded je napisal da je avto zalaufal in potem crkno. že tu je akumulator izključen iz zgodbe.

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.777
221
63
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
.... Lahko pa proba drug aku ali na kable, pa se bo videlo..

se mi zdi da so take stvari ze skoraj prevec zakomplicirane za povprecnega internetnega resevalca problemov ...
evil.gif

resevanje tezav z avtomobilom preko telefona brez ustreznih podatkov, ...

ce sumis baterijo, jo izloci iz sistema. daj not drugo baterijo in zalaufaj. ce baterije nimas uporabi kable. ce se vedno ne vzge, baterija ni krivec za tvoje tezave.

next?

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.777
221
63
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
ded je napisal da je avto zalaufal in potem crkno. že tu je akumulator izključen iz zgodbe.

tema je prazen akumulator ...

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:

Ja, samo ga ni bilo zraven, za volanom je bila pa ženska. Te ponavadi zamolčijo kakšno "podrobnost".

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.231
2.837
113
Lublana
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Torque pravi:

Na pisarije Pbutca pa samo
priden.gif

Saj ti je čisto pravilno napisal.
Sam ne znaš prav povedati ali vergla normalno ali bolj počasi. Praviš na pol. Potem to ni v redu akomulator, če vrti na pol. Kaj ti ni jasno?
Na začetku si napisal, da je avto sicer vžgal ampak po enem metru crknil v tem primeru skoraj ne verjamem, da je kriv akomulator saj avto ne crkne med vožnjo zaradi praznega akomulatorja. Lahko pa crkne če je fuč alternator, ker ne fila dovolj, da bi motor deloval.
Je pa spet vprašanje, če avto ni crknil samo zato, ker tvoja partnerka ni dobro speljala (premalo gasa in prehitro spustila sklopko) in ji je hladen avto pač crknil.

Jaz bi naredi, kot je nekdo že omenil, probal bi vžgati na kable ali pa, če imaš možnost probati s kakšnim drugim dobrim akumulatorjem, če avto vžge pomeri koliko ti alternator fila, če fila dovolj pomeni, da je stari akumulator verjetno zanič, če ne fila dovolj pomeni da je alternator zanič in morda tudi akumulator. Vsekakor pa res preveri še kontakte, včasih celo oksidacija na kontaktih prepreči delovanje. Ča pa avto tudi s kabli ali dobrim akumulatorjem ne bo vžgal pa res pomeni, da je nekaj tretjega.

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.687
6.713
113
pri taščici
Starter (krtačke ali pa se kaj vec).
Koliko star avto, koliko prevozenih (vzigov), ze kdaj delano na starterju
Sicer je dizel ampak...
Ker je bil aku star 9 let sem ga zamenjal ob takem verglanju. Dan po menjavi akuja so me rinili. Z menjavo akuja bi lahko se kaksno leto pocakal

Nazadnje urejeno:

tony

Guru
23. jul 2007
9.672
1.487
113
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
Citat:
Uporabnik Torque pravi:
Citat:
Uporabnik Bastard pravi:
Bencina je dost?

Oprosti, ampak a ni škoda najinega časa za taka vprašanja?

Moje začetno vprašanje se je nanašalo bolj na to, ali je možno, da je akumulator fuč, čeprav med zaganjanjem napetost ne pade pod 10,5 V? Mi kdo zna odgovorit na to?
Ne. Če avto vergla in ne vžge takoj, posebej bencinar, išči napako drugje, ne v aku. Pika.

Drži. Sam sem imel isti problem, danes šel od mehanika. Na koncu je imel avto zalite svečke.

luciano

Guru
3. okt 2011
1.857
879
113
MB
Jaz sem pri vžigu podzavestno stisnil gas ( tako kot včasih pri 101 ) in zato sem se nekaj časa mučil, da avto vžgem, ker sem ga zalil.

tony

Guru
23. jul 2007
9.672
1.487
113
Citat:
Uporabnik luciano pravi:
Jaz sem pri vžigu podzavestno stisnil gas ( tako kot včasih pri 101 ) in zato sem se nekaj časa mučil, da avto vžgem, ker sem ga zalil.

Tukaj pa ne morem pomagati
grin1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.264
1.894
113
Spodobilo bi se da napišeš znamko avta, model, motor, letnik in kilometre (da je od punce ne pomaga).

Simptome si že za silo napisal.

Pri določenih avtih znajo biti podobni problemi in se zna prej locirat težavo.
A če se niti za osnove ne moreš potrudit, tudi uporabnega odgovora ne pričakuj.

Da akumulator ni krivec si zvedel takoj.

motofrik

Majstr
24. dec 2009
2.986
353
83
tam ko se terc po tori rola
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
Citat:
Uporabnik motofrik pravi:
Novejši akumulatorji so malo drugačni, kot včasih. Ne ''jemljejo slovo'' počasi ampak naenkrat.... Sicer ne na avtu, ampak na motorju, se mi je to naredilo lani spomladi. Motor vžge, speljam in ugasne. Verglam, pa parkrat obrne in ...ne več. Se je videlo, da je prazen akomulator. Napolnim in ista zgodba -ne vrti s polno močjo, malo počasneje. Naročim novega, kresne in lavfa. Tudi za prvega je normalno vžigal. Leta nardijo svoje, je bil že v osmem letu. Če je akomulator že starejši, menjaj.
Kako si to mislil- novejši akumulator si imel, star 8 let?
wink-1.gif

Drgač pa- ČE normalno obrača, je aku dober, pa če tudi malo počasneje, kot normalno, mora avto kresnit no..
Lahko pa proba drug aku ali na kable, pa se bo videlo..
V mislih sem imel akomulatorje, ki so jih delali pred 20+ leti in sedaj. Včasih ti je počasi jemal slovo, sedaj naenkrat. Mislim pa, da osem let star je že za zamenjavo. Raje ga menjam doma, kot pa, da bi nekje po Bosni ali Albaniji iskal novega.