Prazen akomulator: ga napolnit - ali kupit novega?

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
V avtu, ki je stal cca 2 meseca se je akomulator čisto spraznil. Ampak res čisto.
Akomulator pa je star cca leto dni.

Kaj je bolje: napolniti akomulator na polnilcu (se napolni tako, da potem ni problema pri vžiganju...da me ne pusti kje na cesti) ali raje kupiti nov akomulator?

Hvala za resne odgovore!!
roza.gif

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Kako je z vodo?' Je zaprt sistem?? Jst osebno glede na to, da je "nov" bi ga nafilal in se lepo vozil. Vsekakor je pa fajn mal prevert po nekaj časa kolk je kej poln
smirk-1.gif
če da tolk od sebe kokr mora..

BTW: kera znamka, mogoče bo kdo znal bolj ocenit na podlagi tega..

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
korveto si hotla včeraj pelat na nedeljsko premierno vožnjo pa ni vžgala
confused-1.gif
jaz bi filal, na moji stari kanti je vsako leto med zimskim spanjem mrknil, pa sem nafilal in je delal celo leto do naslednjega mrka

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Ti ga lepo nafilaj s polnilcem, pa se vozi. Novga lahko še zmeraj kupiš.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
mislim pa da ga lahko greš zmerit če je ok na vesno v mb, če še sploh obstaja to

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.500
10.729
113
ce se pelje na Vesno iz SGja, ima ze pol AKUJA sam v eno smer placanega
wink-1.gif

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Akumulatorji imajo dve leti garancije, nesi nazaj. Moj oče je prav tako po dveh mesecih mirovanja vžgal Xsaro, ki ima še original aku. (5 let) in je zalaufala bp.

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
Če se je izpraznil po 10 V je velika možnost, da je šel rakom žvižgat. Jaz bi ga na tvojem mestu peljal do nekoga, ki ga lahko pomeri pod obremenitvijo. Edino tako zveš kaj se dogaja v notranjosti. Crknejo pa te reči lahko v hipu. Jaz sem se lani pripeljal na pumpo, natankal in avto ni več vžgal. Še ura je mrknila.

Čisto mimogrede, napiše "akumulator".

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Vžgi ga na kleme, daj kleme v prtljažnik in pojdi na kratko krožno vožnjico (npr. 10km). Pripelji se nazaj domov, ga ugasni in ga vžgi. Če bo vžgal, bo ok.

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Tole je pa rahlo utopično, da bo z 10 km krožno vožnjico v lajf spravila akumulator, ki mu je napetost padla pod kritično. Še 15 urno polnjenje na profi polnilcu morda ne bo dovolj za podaljšano življenje temu umrlemu akumulatorju.

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.745
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik pumaX pravi:
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
kable pa le kupi :D
Nič skrbet. Dobri kabli so pri hiši dooolga leta. Vse je pod kontrolo
smile-1.gif

Zanima me le to v zvezi z akomulatorji - ker na le-te se malo slabše spoznam.

Nesi ga k nekomu, ki ima dovolj močan polnilec in zna z njim upravljati. Take akumulatorje se da v veliki večini primerov rešit za dolgi rok.

Seveda pa ne z super-duper-mikroprocesorskim polnilcem, ki ima max. tok 250mA.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Drugič pa akumulator odklopi čez zimo , ča ga imaš kam shraniti v kako toplo garažo pa še to naredi - če seveda avto stoji zunaj.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Citat:
Uporabnik Dr_Strangelove pravi:
Tole je pa rahlo utopično, da bo z 10 km krožno vožnjico v lajf spravila akumulator, ki mu je napetost padla pod kritično. Še 15 urno polnjenje na profi polnilcu morda ne bo dovolj za podaljšano življenje temu umrlemu akumulatorju.

Bo pa videla, če daje od sebe kaj življenja. Po mojih izkušnjah se prazen akumulator dokaj hitro napolni za en 'vergl' :)

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Citat:
Uporabnik Dr_Strangelove pravi:

Bo pa videla, če daje od sebe kaj življenja. Po mojih izkušnjah se prazen akumulator dokaj hitro napolni za en 'vergl' :)

Drugo jutro pa že mrtev.
evil.gif