pravilnik o varovanju osebnih podatkov

kostevc

muhar
24. jul 2007
1.364
2
38
Kostel
kostevc.blogspot.com
Citat:
Uporabnik zdravnik pravi:
hm, kje bi se dal dobit vzorec za s.p.

lp

Tudi jaz se priporočam ...
smile-1.gif

lp
kostevc

Manc

Pripravnik
19. jul 2007
460
0
16
Nova Gorica
www.ip-rs.si

Ne bo ti ga pa nihče dal zastonj. Tržili so se za 100, 200, pa tudi veččč €. Tudi sam sem jih nekaj pomagal narediti. Sploh ni problem v pravilniku samem kot v vsej spremljajoči dokumentaciji, ki je kar obsežna.

Nazadnje urejeno:

Manc

Pripravnik
19. jul 2007
460
0
16
Nova Gorica
Če imaš/hraniš kakršnekoli osebne podatke, ki se nanašajo na fizične osebe, da! (zaposleni, kupci, ...)

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Sprememba Zakona o varstvu osebnih podatkov

Mala podjetja razbremenjena obveznosti glede osebnih podatkov

V Uradnem listu Republike Slovenije je bil dne 27.7.2007 objavljen Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1A). Spremenjen je 7. člen, ki določa, da upravljavcem osebnih podatkov z manj kot 50 zaposlenimi ni treba izpolniti obveznosti, ki se nanašajo na pripravo notranjega internega akta, kataloga zbirk osebnih podatkov in prijavljanja opisa zbirk osebnih podatkov v Register zbirk osebnih podatkov.

IZJEME MED PODJETJI Z MANJ KOT 50 ZAPOSLENIMI,
KI MORAJO KLJUB NOVELI ZAKONA PRIPRAVITI ZBIRKE OSEBNIH PODATKOV:

Predlagane spremembe in dopolnitve ne veljajo za zbirke osebnih podatkov, ki jih vodijo upravljavci osebnih podatkov iz javnega sektorja, notarji, odvetniki, detektivi, izvršitelji, izvajalci zasebnega varovanja, zasebni zdravstveni delavci, izvajalci zdravstvenih storitev, ter

- za upravljavce osebnih podatkov, ki vodijo zbirke, ki vsebujejo občutljive osebne podatke in je obdelava občutljivih osebnih podatkov del njihove registrirane dejavnosti (trženje, raziskava trga ipd..)

KAZNI SO ZA VSE
Zakon še vedno nalaga vsem upravljavcem zbirk osebnih podatkov strogo varovanje osebnih podatkov in za kršitve zakonodaje predpisuje visoke kazni.

Manc

Pripravnik
19. jul 2007
460
0
16
Nova Gorica
Ja, najbrž so veleumni strokovnjaki ugotovili, da so ljudje mastne denarce služili na ta račun. Kakorkoli že, ne zdi se mi pa fer, da je omejitev na 50 zaposlenih v neki družbi kajti njihovi osebni podatki so prav tako po teži enakovredni podatkom tistega, ki je zaposlen v družbi z manj zaposlenimi! Bistvo je v varnosti in morebitnem izkoriščanju le-teh, ne pa v količini. Je pa tudi res, da sem se prav hinavsko nasmihal, ko sem informacijski pooblaščenki pošiljal vse kataloge od "nepomembnih" s.p.-jev, njim pa ta "papir" pomeni samo dodatni balast. Hehe ...
smile-1.gif

Nazadnje urejeno: