Pravilna uporaba Voltcraft MS-229

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.964
38
48
Pred casom sem kupil pri Conradu tester baterij Voltcraft MS-229. A kdo ve, kako naj bi se to zadevo "pravilno uporabljalo"? Voltazo za teste imam pravilno nastavljeno.
Namrec, vedno vrednosti voltaze in procenta kapacitete po tem, ko se prikljuci baterijo za testiranje, skacejo kot nore in se kar nekako ne ustalijo na neki vrednosti, ki bi jo "odcital". Je treba po vstavitvi baterije se pritiskati kaksen gumb (mode/start?) ali pa cakati denimo vsaj minuto? Slab stik med baterijo in prikljucnima tockama?

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Zadeva me je ob tvoji objavi pričela zanimati in sem tudi sam danes odštel tistih enajst ojrov, bolj iz radovednosti, kakor upanja, da bo kakšna korist.
In napravica me je prijetno presenetila, kljub občasnemu samougašanju deluje tako, kakor sem pričakoval in si želel.
Pri meni ne skače nič, oziroma vsaj ne pretirano, tako da sem že naredil 'inventuro' pri nekaj deset starih baterijah.
Glede na to, da sem vzel v zakup dejstvo, da bo verjetno 'za malo denarja malo muzike' vse skupaj sploh ni slabo.

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.964
38
48
Skratka zadevo prizges, vmes vtaknes baterijo in ne rabis nic pritiskati START ali kaj podobnega, samo pocakas?
Mislim, da je nihanje prikazanih vrednosti tudi posledica relativno slabega stika med baterijo in kontaktoma. :S

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Tako nekako, ja.
Seveda pa pri merjenju drugih vrst baterij nastavim še ostalo - stikalo pod štirimi gumbi, 'mode' in na koncu stinem še 'set'.