Pranje vozila

Kje perete svoje vozilo?

Rezultati so vidni samo po glasovanju.

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.098
139
63
okolica mesta
Æe so krožne rise, to pomoje prej naredijo z ročnim pranjem doma z gobo, ki ni dovol sprana in polna drobnega peska, ki ga ne opaziš na gobi.

lp

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Ali pa so od poliranja
wink-1.gif

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
perem v avtomatski pralnici ca 10x na leto
redface-1.gif
, doma se mi ne da, in obvezno tam kjer najprej z wap-om sperejo avto.
Nazadnje sem bil v BTC-ju kjer sem z avtom nasedel
10.gif
.
Nisem pa se pri nas videl ta novih pralnic ki imajo trakaste scetke (kot trakove vilede), ki jih v Nemciji uporabljjo ze nekaj let, je pa pri nas najvecji problem da se krtac ne menja ko so obrabljene in potem pride do poskodb na laku.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
tam na tisto vodilo ki te vlece skozi pralnico
crazy1.gif

Nazadnje urejeno:

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
saj moj je konkretno spuscen, zapel sem pa takoj ko sem zapeljal v tisto sidro ki te vlece

mrxjs

Pripravnik
14. okt 2007
105
0
16
Citat:
Uporabnik mac77 pravi:

Nisem pa se pri nas videl ta novih pralnic ki imajo trakaste scetke (kot trakove vilede), ki jih v Nemciji uporabljjo ze nekaj let, je pa pri nas najvecji problem da se krtac ne menja ko so obrabljene in potem pride do poskodb na laku.

V Medvodah na klancu so imeli take krtače, samo so jih let pa pol nazaj zamenjali s plastičnimi (al kar koli so že).
Tako, da če kdo ve za kakšno, ki jih še ima se priporočam.
cheer.gif

Fiatista

Pripravnik
1. sep 2007
670
0
16
Jaz perem večinoma ročno, če je le prilika.

Od avtomatskih pralnic vozim samo v tiste, kjer imajo "vilede" in ne klasičnih krtač, saj so te veliko prijaznejše do laka. Tako imajo v Lj. na AC (aka avtokomerc) za bežigradom, Modri lev na Zaloški in pa Špan na Brezovici.

Zdajo pozimi ga največkrat samo fino sperem s štrajfiksom, 1-2x na mesec pa ga zapeljem po potrebi (če je fejst usran) v avtomatsko pralnico, da "operem" še podvozje (da gre sol in ostala svinjarija dol).

Notranje čiščenje 1x na mesec temeljito oz. po potrebi. Če nisi nek prašič oz. če se le da ne svinjaš je čist dovolj.

Nazadnje urejeno:

platium

Zelenc'
20. nov 2007
18
0
1
Jst včasih doma (samo poleti), če je volja, al pa dovgcajt :p. Doma pozimi nikol, ker je pol vse leden, avto, park plac, pa še zebe me.....

Drgač ga pa perem v avtomatski avtopralnici v pližini Planeta Tuš v celju, fliper al ka je že. Dost dober opere in posuši, na koncu ga še tudi sam pobrišem z jelenjo kožo.
Sam mi je pa že kle anteno na dostavnem odtrgal. Je bla pa moja napaka, ker mi je un gospod reku, naj jo odmontiram ......... itak da sem pozabu...

Lp

mario

Pripravnik
5. avg 2007
527
0
16
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
Kakih 10 let sem zagovarjal ročno pranje vozila v domači režiji in to tudi prakticiral. Zdaj, ko so pa temperature že kake 3 tedne pod ničlo sem pa 2x opral avto v avtopralnici na lokalnem OMVju za 4,5€ in sem bil kar zadovoljen. Tip ki predpere s štrajfixom sicer malo grdo gleda (mogoče je pričakoval napitnino
confused-1.gif

Ponujeno mi je bilo tudi voskanje
confused-1.gif
Za kako voskanje pa gre?

Skratka, kako pranje prakticirate?

Lepo bi bilo če bi mu dal kak euro napitnine. če je vse lepo zrihtal kot je treba
smile-1.gif

jaz ponavadi če mi vse lepo zrihta pol dam.

mario

Pripravnik
5. avg 2007
527
0
16
na tušovi črpalki zelo lepo zrihtajo avto.
najprej ti z visokotlačnim na grobo oprerejo in tudi pod blatniki, pol pralnica opravi svoje nato pa ti še šipe in prage zbrišejo. za kako napitnino ti pa porihtajo tudi če maš gumijaste predpražnike.
sem zelo zadovoljen. pa še vsako 11 pranje je zastonj (pri vsakem pranju dobiš kupon)

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Vedno ga perem na štrajfix v btcju,sploh je zdej fino ko so prenovil aparate.
Voda je vroča,sploh zdej pozimi je to fajn, krtače so "čiste" oz. vzdrževane, vosek je super....

V avtomatsko ga raje nedam,edino ce se mi mudi,ga v firmi spustim čez krtače,ampak zelo nerad ravno zaradi prask ki se vidijo kasneje po soncu.

temenavto.press

Tamara

mX's girl
23. jul 2007
3.718
0
36
44
vedno korak pred tabo
Avta nisem oprala že več kot en mesec in me je sram se vozit v takem
redface-1.gif

običajno avto pucam doma ročno, dvakrat na mesec, sesam bolj redno, ne prenesem se namreč vozit v svinjaku
bonk.gif

odkar so pa temperature pod nulo, ga pa ne upam peljat niti v pralnico (pa se običajno tega poslužujem pozimi), ker imam zlomljen špegu in se bojim, da bo odletu stran. A mogoče kdo ve, če je pritisk krtač v eni avtomatski pralnici v BTC-ju enak kot npr. na Petrolovih servisih?

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Perem ga v ročni avtopralnici, za tiste 3 - 4 € se mi ga enostavno ne splača doma prati.

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Jaz ga včasih pri kolegu doma ročno spucam in posesam, občasno ga dam v avomatsko pralnico.
Ko grem v Bosno ga pa dam nujno na ročno pranje, ker ti ga spucajo v nulo za 5 mark, cca. 2.5€
zmaga.gif

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.098
139
63
okolica mesta
Citat:
Uporabnik mario pravi:
na tušovi črpalki zelo lepo zrihtajo avto.
najprej ti z visokotlačnim na grobo oprerejo in tudi pod blatniki, pol pralnica opravi svoje nato pa ti še šipe in prage zbrišejo. za kako napitnino ti pa porihtajo tudi če maš gumijaste predpražnike.
sem zelo zadovoljen. pa še vsako 11 pranje je zastonj (pri vsakem pranju dobiš kupon)

Kje pa je ta avtopralnica in kolko te pride?

lp