Pranje vozila

Kje perete svoje vozilo?

Rezultati so vidni samo po glasovanju.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Kakih 10 let sem zagovarjal ročno pranje vozila v domači režiji in to tudi prakticiral. Zdaj, ko so pa temperature že kake 3 tedne pod ničlo sem pa 2x opral avto v avtopralnici na lokalnem OMVju za 4,5€ in sem bil kar zadovoljen. Tip ki predpere s štrajfixom sicer malo grdo gleda (mogoče je pričakoval napitnino
confused-1.gif

Ponujeno mi je bilo tudi voskanje
confused-1.gif
Za kako voskanje pa gre?

Skratka, kako pranje prakticirate?

s1m0n

Pripravnik
8. avg 2007
431
0
16
37
kdaj ga perete sedaj ko je tak mraz. jaz si svojega ne upam in je že æist usran.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
397
83
Kras
www.mtl.si
Pranje in sesanje večinoma vsak teden, sicer znorim. No poleti lahko mine tudi kakšnih 14 dni, sedaj pozimi je pa sranje. Čiščenje vedno ročno doma, pametno je takoj po kosilu, ko se še najde kakšen žarek sonca in se potem avto posuši, preden vse skupaj zamrzne.

Še zanimiva zgodbica: pral svojo kantico par let nazaj, ko je bilo kar lepo pod ničlo. Brisal je nisem in ko pridem do nje par uric pozneje sem le še pustil vse skupaj pri miru in odšel peš naprej. Leden.oklep.press
grin1.gif

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Jst sm ga letos odkar je hladno samo enkrat opral, pa se zgleda ni povsem posušil do naslednjega dneva zjutraj, ko sm po pomoti s komolcem pritisnil na gumb za odpiranje šipe
ne-ne-1.gif
Ga zdaj raje kar umazanga pustim.

Drugače ga pa perem in sesam doma, edino če ni gužve v pralnici, ga pa kar tam.

Nazadnje urejeno:

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Jst sm ga letos odkar je hladno samo enkrat opral, pa se zgleda ni povsem posušil do naslednjega dneva zjutraj, ko sm po pomoti s komolcem pritisnil na gumb za odpiranje šipe
ne-ne-1.gif
Ga zdaj raje kar umazanga pustim.

ishtar007

Majstr
31. avg 2007
1.367
241
63
Nekako ne maram avtomatskih avtopralnic, saj ti slej ko prej pustijo lepe rajse na laku, česar si pa nikakor ne želim! Malo poglejte po kakšnem temnem vozilu, ki je pran v avtopralnici, kako se na soncu lepo vidijo krožne rajse od tistih metlic...
Bom pač danes ponovno zmrzoval, samo da bo avto čist.

D_K

Guru
24. sep 2007
3.067
844
113
Tud jaz rocno... Zanima pa me predvsem, ali je potrebno po zimi vsaj 1x oprat podvozje ?
Kako naredite to tisti, ki avta ne prerete v avtomatski avtopralnici ?

PS: Temen pocohan (avtomatska avtopralnica) avto zgleda na soncu
frown-1.gif

Nazadnje urejeno:

Mark

Pripravnik
17. avg 2007
850
5
18
Citat:
Uporabnik ishtar007 pravi:
Nekako ne maram avtomatskih avtopralnic, saj ti slej ko prej pustijo lepe rajse na laku, česar si pa nikakor ne želim! Malo poglejte po kakšnem temnem vozilu, ki je pran v avtopralnici, kako se na soncu lepo vidijo krožne rajse od tistih metlic...
Se strinjam! Sem enkrat na MOL-u to tudi doživel!

Blo je vidnih nekaj prask po haubi, očitno je imel tisti pred mano močno umazan avto! Zdaj pozimi pa je sploh rizično, saj je lahko v metlicah dosti peska!

V avtomatske ne hodim že dobro leto! Bil sem parkrat s prejšnjim avtom s tem pa ne! Vedno perem doma v garaži (poletje)! Pozimi pa grem, če je res nujno v kakšno Ročno!

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Jaz ga operem kakor se mi da, vsaih vsak dan vcasih na pol leta. Sedaj pozimi pa priblizno na 14dni, samo ga cez noc pustim v garazi (ogrevani) da se posusi.

Narodnjak - lupcka
tongue-1.gif

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.098
139
63
okolica mesta
Citat:
Uporabnik ishtar007 pravi:

Ne vem kje to perete, če so krtače gumjaste ne sme biti nobenig prask ali rajs.

lp