Pralni stroj, boben drsa ob tesnilo?

MieleFan

Fizikalc
7. sep 2014
1.042
84
48
Vzami Aeg ali Beko_Oba imata 5 let garancije.

https://www.ideo.si/pralni_stroji/pralni_stroj_L7FEE49S_AEG

https://www.ideo.si/pralni_stroji/pralni_stroj_WMY71443LB2_BEKO

Tale Beko,je zmagovalec testa.In najbolj prodajen pralni stroj,(ravno ta model).

Če veliko perete.Pol boljše da vzameš stroj z večjim bobnom.

Maš čisto spodaj,zadovoljne uporabnike.K so napisal, vsak svoje izkušnje z njim
smile-1.gif
.Za Beko mislim.

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
no tega mamo mi, top stroj, tole z gumo je pa one time only, cist zna bit da je tamal se kej igral pa spodvihal gumo in nismo porajtal. Dela k sus!

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
Citat:
Uporabnik matej_ pravi:
Evo po 7,5let se je poslovil pralni stroj Gorenje. Predzadnje pranje je neki poknalo v njem in zasmrdelo ( kot da bi pocila manjsa petarda), sem ga izklopu pa nisem nasel napake, potem eno pranje je bilo vse ok, danes zjutraj pa nikakor ni hotelo izklopit vode. Grem gledat pa cela kopalnnica pod vodo teklo je pa na spodnji strani vrat ven. Kot da bi vrata poknala.

Ima kdo idejo ali se to splaca popravljat ali picim jutri po novega? Ce ne, kaj naj vzamem? Pogoj je 5let garancije, 30 ali 40, 60 in 95stopinj program, pa da je cimcenejsi
smile-1.gif
(dva mala otroka)

Hvala in lp
M.
Matej, meni je pred leti rekel trgovec, da imajo te zadeve v današnjih časih 7 let življenske dobe. Potem pa +- kolk uporabljaš. Sem pogledal kr debelo, glede na to, da sem malo pred tem vrgel 30 let star hladilnik, ki je deloval. Bil je pa res že na izgled malo bogi, zastarel in odspodaj ga je načekla malo rja. Je pa deloval 30 let brez popravila. Bi ga šel najraje iskat na smetišče nazaj
evil.gif

Tako da, vse kar je več kot sedem let, je očitno super naložba.
Pred časom sem kupoval pipo in vprašam trgovca, kakšne kvalitete so določene pipe. Oziroma, kaj dobiš najboljše za določen denar. Mi je odgovoril "gospod, danes se tega več ne sprašuje. Zadeva dela dobro ali ne dela dobro. Dokler je v garanciji, verejtno bo" In zdaj kupi in išči pomoč osebe, ki naj bi vedela največ o tem
bonk.gif

Pralni stroj gorenje je imel ali ima en model, ki ima neko gumo točno nad amortizerjem. In tista guma, je zelo rada spustila vodo, ki je kapljala na ta amortizer. Strošek gume je nekaj evrov..... strošek menjave amortizerja, ki ga je uničila ta voda, pa xxx več € (ne vem kolk so cene) To mi je povedal serviser, ki je na teh modelih pri strankah menjal te gume, čeprav jih ni bilo še potrebno. Res da je bil strošek 10+ € več, so se pa ognili veliko večjem strošku. Ta guma je menda spustila slej kot prej.
Sam imam Gorenje in dela že kakšnih 6+ let BP. Računam, da bom čez kakšno leto kupoval novega. Če bio vse po proizvajalskih predpisih.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.259
1.892
113
Za belo tehniko je že od nekdaj veljalo da ima življ. dobo 7 let. Kar je več je podarjeno. A dokler so se vgrajevali kakvostni deli je bilo podarjenega kar nekaj. Dandanes v dobi cenenih izdelkov iz Kitajske (na račun nizke cene apratov) zadeve držijo kot držijo. Če vzameš še pri kitajcu ta najcenejšo robo potem niti garancije ne speljejo.
In potem kot je že en rekel..đabe dolga garancija če stroj crkuje.