Pralne krogle

Dorjan

Pripravnik
22. avg 2009
33
0
6
Koper
Pozdravljeni!
Zanima me ,če ima kdo izkušnje s pralno kroglo,katero jo vstaviš v pralni stroj in pere brez praška.Je res tako?Ste zadovoljni z opranim perilom in še celo baje diši perilo (nevem po čem ,saj ni mehčalca,edino če se ga malo doda ).Katero uporabljate in če ste res zadovoljni napišite kakšno mnenje.Vsak nasvet je dobrodošel,saj se žena odloča o nakupu.
HVALA za odgovor.

LP, Dorjan
sprasujem se.gif

Success

Fizikalc
5. sep 2010
538
185
43
Mislim, da o tem že obstaja ena tema ali dve.. Malo poišči (uporabi Iskalnik)

jest5

Guru
18. avg 2007
26.085
-8.779
113
Peri s kamni/ večjimi frnikulami/"skokicami"/kosi plastike/... Rezultat bo enak.
Voda opere večino nemastnih stvari. Če imaš zraven še nekaj, kar mečka perilo, je učinek še boljši. Ne rabiš kupovati nobenih kugel, uporabi primerno stvar, ki se ti že vali po bajti.

Sicer pa kot je bilo že povedano, o tem je že par tem.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Vprašaj se, zakaj teh krogel potem ne vgrajujejo že kar proizvajalci pralnih strojev.

Nateg. Škoda denarja.

(razen kar se tiče mehanskega rahljanja... za to pa uporabi najcenejši okrogel predmet, ki ti leži doma in ki ne bo poškodoval bobna)

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Citat:
Uporabnik Dorjan pravi:
Pozdravljeni!
Zanima me ,če ima kdo izkušnje s pralno kroglo,katero jo vstaviš v pralni stroj in pere brez praška.Je res tako?Ste zadovoljni z opranim perilom in še celo baje diši perilo (nevem po čem ,saj ni mehčalca,edino če se ga malo doda ).Katero uporabljate in če ste res zadovoljni napišite kakšno mnenje.Vsak nasvet je dobrodošel,saj se žena odloča o nakupu.
HVALA za odgovor.

LP, Dorjan
sprasujem se.gif

Imamo. Je tako. Ne diši (vsaj ne po cvetočem travniku, ali po pomladi, ali morju ali ...).
Normalno umazane cunje opre BP. Za hujše madeže se pač doda odstranjevalec po okusu.
Ali imajo "mojstri" nad menoj prav ali ne pa še nisem preizkusil. Moram počakat, da me naša ne ulovi pri poskusih
cheer.gif

Se pa postavlja hudo zanimivo vprašanje; glede na to, da naj bi voda že sama po sebi odstranila vse kar je potrebno in da so dovolj razni kamni, teniške žogice in podobno (lahko da so!); zakaj dotični še vedno mečejo stran denar za praške?
rolleyes-1.gif

Aja; mehčalec se dodaja normalno! Ne opaziš razlike sploh. Zdaj ali je to vredno denarja ali ne pa ne vem. Meni je. Znamke pa ne vem iz glave, ni ista kot iz Top shopa, je zelene barve. Cena pa je bila v rangu 15 EUR. Mislim da mi je prodajalec ponujal dve za 25, pa sem hotel zadevo najprej sprobat. Ne vem kako deluje in mi je v končni fazi vseeno, važno da je perilo čisto ...

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.091
2.878
113
Samo da ne boste naredili napake kot sem jo jaz. Ne perite iRenew zapestnice v pralnem stroju s to kroglo. Ko sem jaz to naredil je krogla formatirala naravno programiranje ionov na tej zapestnici in je posledično pralni stroj začel delat salte, ker je padel iz ravnotežja. Posledično imam pokvarjen stroj in razbito kopalnico.
evil.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik SamSvoj pravi:
Se pa postavlja hudo zanimivo vprašanje; glede na to, da naj bi voda že sama po sebi odstranila vse kar je potrebno in da so dovolj razni kamni, teniške žogice in podobno (lahko da so!); zakaj dotični še vedno mečejo stran denar za praške?
rolleyes-1.gif
Voda odstrani splošno umazanijo, ko pa preidemo na maščobe, se pa neha. Maščoba pa na cunjah ni samo od solatnega olja.

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Dobra ideja. Tale poskusek pa lahko pretihotapim tudi mimo naše. Bom zašmiral eno majco z mašinskim oljem, pa da vidimo efekt ...
(s tem, da je jasno vsem ki so kdaj oprali kakšno žehto, da šmira niti večina pralnih praškov ne odstrani tako kot se spodobi ...)

der_Starke

Pripravnik
22. jun 2010
881
5
18
Vzhodna - MB
Tako, lahko so mascobe ali beljakovine, te se v bistvu zazrejo oz. prepojijo vlakna - tega mehansko ne spravis ven.

Tudi pri belem perilu se uporabljajo ti. opticna belila.

Lp.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.562
1.805
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Moja že zeeelo dolgo uporablja to kroglo, pri trdovratnih madežih doda malenkost praška, drugače pa samo malo mehčalca. Meni je vseeno, kaj boste komentirali, ampak je zelo zadovoljna s kroglo, prav tako tudi jaz! Itak pa ste nekateri proti vsem podobnim stvarem, le šinfate, da bi poskusili, to pa ne!
Meni je dovolj to, da sem jaz zadovoljen!

jest5

Guru
18. avg 2007
26.085
-8.779
113
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Moja že zeeelo dolgo uporablja to kroglo, pri trdovratnih madežih doda malenkost praška, drugače pa samo malo mehčalca. Meni je vseeno, kaj boste komentirali, ampak je zelo zadovoljna s kroglo, prav tako tudi jaz! Itak pa ste nekateri proti vsem podobnim stvarem, le šinfate, da bi poskusili, to pa ne!
Meni je dovolj to, da sem jaz zadovoljen!
Nekateri pač vemo kako in zakaj stvar deluje. Zato bom jaz ob potrebi po kroglah v stroj vrgel 5 tenis žogic, ki se mi valijo po bajti, ti boš pa preplačal za magične žogice. Pri obeh bo perilo enako oprano.

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.091
2.878
113
Pa seveda perilo tudi lepše diši zaradi tiste plastike a ne, kot obljublja reklama. Na Dormeu se lepo spi, Facile painter lepo pobarva stene, Boogie fish pa lepo poje in je središče zabave vsakega družabnega dogodka....aja pa iRenew nam izboljša ravnotežje - to ne smemo pozabit
evil.gif

Hoci

Fizikalc
18. avg 2007
2.546
5
38
Za tiste k verjamejo v pralne krogle priporočam še naslednje magične izdelke:

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Poskusi za en test: predno tvoja ženkica vklopi stroj vzemi kuglo ven (da ne bo opazila)...pa poglej kako se bojo oprale cunje...predvsem če bo tvoja kaj opazila.
wink-1.gif

.........................

Čeprav roko na srce.....pralni stroji imajo v poprečju zmogljivost 7 kg perila...in če ti noter našibaš to kilažo cot...mi ni jasno kaj bi lahko dodatno vplivala (ne mečkanje) še ena dodatna zadevica ki po volumnu in teži ne presega par % teže in volumna perila.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
ksz

Evo kaj piše na strani kjer prodajajo Glosion pralne krogle (tele bi naj bile orginal in patentirane)

Kako Glosion pralne krogle delujejo:

Močni infrardeči žarki, ki jih Glosion pralne krogle oddajajo, razbijejo hidrogenske molekule vode in s tem pospešijo molekularno gibanje. To daje vodi visoko zmožnost penetracije v perilo, kar izboljša pralne lastnosti. Glosion pralne krogle oddajo negativne ione, ki oslabijo trdovratnost umazanije na tekstilu ter jo zlahka odstrani z manjšo količino detergenta.

Z uporabo Glosion pralnih krogel se izognemo uporabi veliki količini detergentov. Pralne krogle varujejo vaše perilo pred bledenjem ter oksidacijo tekstila zaradi klora, ki je v vodi. Blago ostane elastično.Glosion pralne krogle postavijo pH vrednost vode na približno 10, in je enaka tisti pri običajnih kemičnih detergentih. To omogoči uspešno odstranitev maščobnih, organskih in kemičnih madežev.

Glosion pralne krogle preprečuje sproščanje in delovanje klora v vodi, zato barve na perilu ne oksidirajo ali zbledijo. Glosion pralne krogle odstranijo patogene klice iz vode v vašem pralnem stroju, zato je vaše perilo čisto in zdravo.

Ker z uporabo pralne krogle nadomestimo kemična pralna sredstva, se izognemo možnim alergijam kože. Glosion pralne krogle imajo antibakterijski efekt in odstranijo neprijeten vonj ter plesen.
Dve Glosion pralni krogli zadostuje za 6 kg perila.

S pomočjo GLOSION pralnih kroglic prihranite na energiji, vodi, času, pralnih praških, mehčalcih. Uporabljate jih lahko za 1000 optimalnih pranj, nekje 3 leta oziroma dlje.

Sestava Glosion pralne krogle

Ohišje Glosion pralne krogle je izdelano iz trpežnega okolju prijaznega PP (polipropilena). V notranjosti so aktivne IGBIO keramične in magnetne kroglice.

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Razmišljam, da bi začel prodajati ALTERON krogle za pranje možganov. V plastičnem ohišju se nahajajo superprevodni magneti in beta-nabiti kristali, ki z medsebojnim drgnjenjem ustvarjajo gama superione, ki prodirajo skozi naravna tkiva in uravnavajo prenos informacij po živčevju in možganovini. S patentirano tehnologijo 'ultranevro alfa' povečujejo sposobnost pomnjenja in dovzetnost za nove informacije. Zahvaljujoč delovanju na molekularni ravni je uporaba ALTERON krogle povsem varna, njeno delovanje pa predvidljivo. Če pokličete v naslednje pol ure, boste brezplačno prejeli še priročno škatlico za shranjevanje bioenergetske krogle ALTERON, ki bo spremenila vaše življenje. Ne odlašajte, pokličite zdaj!

cheer.gif

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Jaz sem pravkar oblečen v hlače in jopico oprano (skupaj s par drugimi kosi) včeraj s pomočjo kugle. Na hlačah je bil madež od džonsonovega olja za nežno otroško kožo (nucam za roke, občasno; dovolj mastno?). Tega madeža ni več ...
Kot rečeno, cunje ne dišijo po ničemer razen po čistem perilu. Ostali preizkusi pridejo na vrsto ob priliki.
Ta razlaga da kugla mečka perilo je tudi meni mem. Ne samo da sama masa perila čisto dovolj mečka, tudi boben je narejen tako, da meša perilo ...

Še vedno pa čakam odgovor mojstrov, ki vejo kako delujejo stvari; zakaj ne uporabljate recimo teniških žogic potem? Zakaj še vedno mečete stran denar za pralne praške?

Aja, da ne bo nesporazuma; kuglo sem kupil jaz in uporablja se ker jaz tako hočem (ker pač deluje). Ni naša nič kriva. Si pa ne upam preveč eksperimentirat, da ne bom deložiran
write.gif

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Pozabu omenit; včeraj se je pač pralo pri nas, takole za sproti, memgrede. Pa sem porajtal da je zmanjkalo mehčalca (se zgodi, jebat ga), ko je bila roba že pripravljena za obdelavo. Rezultat? Ne čutim nobene razlike. Perilo ni nič bolj "trdo" ali grobo v primerjavi z žehto obdelano z mehčalcem. Mogoče je ta razlika bolj izrazita pri spodnjem perilu, ko je bolj "fino" ...