Praga

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.323
230
63
Odvisno, kje boste šli. Če greste čez Brno, je (poleg Brna) malenkost iz poti kostnica Sedlec v Kutny Hori. Če boste šli na Linz (A), potem imate Krumlov, Budejovice, Hluboka nad Vltavou, Trebon, Holašovice,...
V Pragi poleg že omenjenega (videoposnetkov si nisem ogledal, lahko da je že tam to omenjeno) še Petrin s svojim razglednim stolpom, na drugi strani mesta Žižkov televizijski stolp in Vyšehrad. Hrana in pijača pa po trenutnem navdihu, velikokrat najdeš res kaj dobrega, ko se izogneš "znanim" zadevam.

zakon

Guru
16. maj 2008
9.238
1.083
113
toti Maribor
To je tudi zanimivo

Pa Narodni tehnični muzej.

Pa še informacija, da avta v Pragi ne rabiš, ker imajo tramvaje porihtane v nulo. Preko Google maps ti vse piše, na katero številko moraš iti, kje prestopiti, skratka pozitivno presenečen, kako deluje javni promet.

• Všeč mi je
Reactions: bertoncl

MrDaco

Guru
11. sep 2007
13.295
7.434
113
Hvala. Muzej to je itak prvo na sporedu. Mulc obožuje to... :) Avto je tako ali tako v garaži, tramvaj je pred blokom, kjer smo najeli apartma. To mi je vedno pogoj. Avto v garaži in javni prevoz takoj nekje blizu, po možnosti s čimmanj prestopanja. Edino na drugi strani bloka je britof. Najprej sem mislil, da je park, pa pravim ženi, lej ob parku smo, lepo bo, še zvečer se lahko malo pošetkama...... Potem pa ona pogleda in pozumira google earth, in pravi, fak, stari, a ti veš da je to največji britof v mestu :valjamse:

netko

Guru
25. jul 2007
7.289
2.654
113
če greš čez linz ti ne bo žal če greš v češki krumlov

drugače pa smo recimo obdelali v enem tednu
dan 1 Češky Krumlov in prespali v budejovicah
dan 2 budejovice in prespali v plznu
Dan 3 karlovy vary in prespali
4 dan se odpravili v Prago in tam prespali nekaj dni

krumlov in karlovy vary so vredni obiska, ne vem sicer koliko imaš stare otroke moji so bili takrat v rangu med 8 in 14

• Všeč mi je
Reactions: MrDaco

zakon

Guru
16. maj 2008
9.238
1.083
113
toti Maribor
Če boste šli gledat Jan Žižkov spomenik, potem na Petrin Hill ni potrebno iti na plačljivi stolp, ker se bo od tam tudi videla cela Praga, samo iz druge strani, ter brezplačno. Lahko se gre na teraso in se vidi vse na okoli.

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.323
230
63
Pa še informacija, da avta v Pragi ne rabiš, ker imajo tramvaje porihtane v nulo. Preko Google maps ti vse piše, na katero številko moraš iti, kje prestopiti, skratka pozitivno presenečen, kako deluje javni promet.
Lahko pa si namestiš njihovo aplikacijo PID Lítačka (oz. ustrezen iPhone ekvivalent), isto ti pokaže vse možne kombinacije javnega prevoza od ene do druge točke plus vozovnice si lahko zrihtaš preko aplikacije, da ti ni treba iskat avtomatov. Karta za 72 ur (3 dni) stane 330 CZK po osebi (dobrih 13 EUR), validiraš (oz. aktiviraš v aplikaciji) in se furaš neomejeno 3 dni.

• Všeč mi je
Reactions: MrDaco