Praga

MrDaco

Guru
11. sep 2007
13.275
7.422
113
Ker ste mi prejšnjič zelo pomagali s predlogi in ste nam polepšali doživetje se zopet obračam na vas, če ima kdo izkušnje. Decembra bi za ene 3 dni užgali proti Pragi. Kaj se vse ne sme zamudit v samem mestu oziroma na poti do tja?

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.691
1.374
113
Pritaknem lonček, naslednji teden bom imel večer ali dva časa za iz kaj ven pojest/popit, mogoče še v centru kaj pogledat v uri ali dveh. Ideje (za hrano/pijačo in hiter ogled)?

luckyluciano

Zelenc'
18. sep 2007
3
1
1
V Pragi je obvezen ogled Karlovega mostu (Karluv most), gradu (Hradcany) in starega trga (Staromestske namesti), na katerem je znamenita ura (Prazsky orloj). To se da sprehoditi in ogledati v nekaj urah. Ce je moznost se seveda za vsako stvar splaca vzeti vec casa. To je v osnovi. Ce si v casovni stiski bi si samo ogledal Karluv most.
Za kaj popiti v blizini je U Vejvodu, ki ima tudi odprto tudi bolj pozno zvecer. Ce zelis bolj tipicno harno imajo tam tudi za jest. Druga moznost je pa U Pinkasu, podobno pivo in dobra tipicna hrana.
Ce je moznost, bi si ogledal Prago iz kakega razglednega stolpa oziroma iz gradu, ker tam se bolj vidis kako cudovita je.

Sem si ogledal video, ki ga je pripel CLIO15 in lahko potrdim, da kar dobro povzame tudi nekaj ostalih znamenitosti za ogled za vec dni. Dodatno, bi samo dejal, da je bil v restavraciji U Fleku, ki so jo obiskali v videu ustanovljen nogometni klub Hajduk Split, ce vas to zanima.

Se pa Prago splaca obiskati za vec dni, ker res veliko ponuja in je cudovita za sprehati & veliko za videti.

Za pot gor sem jaz najveckrat izbral Graz, Dunaj, Znojmo. Jihlava, Praga. Po mojih izkusnjah najbolj zanimiva in cenovno najbolj ugodna pot, samo paziti moras, da nisi pri Dunaju, ko je rush hour.

• Všeč mi je
Reactions: MrDaco

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.870
4.942
113
1 dan je za Prago veliko premalo.

U Fleku je hrana OK, ni pa poceni, so kar navite cene, ker je turistično znan. Se pa najdejo po mestu tudi stare pivnice, ki še niso podlegle masovnemu turizmu.

Drugače pa priporočam ogled nekaj videov tega kanala:

Če je kdo ljubitelj železnice obstaja tudi tole:

Pa še marsikaj drugega se najde, res lepo mesto.

• Všeč mi je
Reactions: CLIO15 in MrDaco

MrDaco

Guru
11. sep 2007
13.275
7.422
113
Hvala za odgovore. Spali bomo vsaj 2 noči, torej imamo na voljo za oglede dobra 2 dni ali slabe 3. Mogoče prespimo celo 3 noči, bomo videli.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
14.765
5.016
113
No lahko pa greste z vlakom iz Gradca oziroma se bo dalo po 14 decembru tudi iz Celovca ko začne obratovati nova železnica med Celovecem in Gradcem.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
14.765
5.016
113
Screenshot_20251011_081900_BB Scotty.jpg

irwin

Guru
13. mar 2008
1.680
517
113
1 dan je za Prago veliko premalo.

U Fleku je hrana OK, ni pa poceni, so kar navite cene, ker je turistično znan. Se pa najdejo po mestu tudi stare pivnice, ki še niso podlegle masovnemu turizmu.

Drugače pa priporočam ogled nekaj videov tega kanala:

Če je kdo ljubitelj železnice obstaja tudi tole:

Pa še marsikaj drugega se najde, res lepo mesto.
Bil nazdnje cca 10let nazaj. Altitude do gostov so kaj dvignili? Ni blo lokala kjer ne bi naletel na arogantnost. Edino v hotelu bili prijazni.