Pozna kdo...

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.516
7.034
113
Zdaj, ko vsi iščete take in drugačne majstre, pa povejte še, če kdo ve za kakega dobrega zidarja na Gorenjskem oz da pride delat na Gorenjsko - Kranj.

Stene, da so kolikor toliko ravne, pa da če se nekaj dogovori, da se tega drži. Zida se z obično opeko, nobenega siporeksa, porotherma ipd

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.516
7.034
113
Imamo sicer karjolo in mešalc, bolj ko ne mi roke manjkajo. Trenutno živimo 50km daleč, moj je kar naprej v službi pa tudi tu če vzame frej je to zgoj en par rok, jaz pa za taka fizična dela nisem, jest sem bolj nadzorni. Sem bolj za pol, EPS, pa Ursa, pa talno, tudi izotekt vem kaj je, ampak do 3 gradbene faze bo pa potrebno kar na počez dati narediti.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.148
6.962
113
pri taščici
kaj je to "obicna opeka"?
Ali je to NF 6,5*12*25? Ves kaj pomeni NF? Glede na to da bos "nadzornica" predvidevam da ja.
Ali modularna opeka 29*19*19?

Nazadnje urejeno:

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
V kolikor se zida hišica bi močno priporočal Karuna (Dobnikar)

če si pa neobremenjena s poreklom pa Adil Gashi
zmaga.gif

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.516
7.034
113
Ja, vem kaj je NF opeka, sem pa resda čisto pozabila, da obstaja. Zidalo se bo z modularcem, zunanje nosilne stene 29cm, notranje nosilne 25cm, potlej pa še ena ali dve predelni steni 10cm. Če bo delo toliko ceneje, da se izide, se lahko zida tudi z Go Max opeko Goriških opekarn. Jaz izberem, kar je zame ceneje. Zdaj mi pa povej, ali je zidarju važno ali je eno ali drugo. Če pogleda modularca, bo točno vedel kaj z njim, če pa npr Go Max bo pa mislil, da je za na kruh namazat. Zna mu pa biti pomemben podatek, a mu bom ytong privlekla ali pa kaki porotherm s super duper spešl limom. In od kdaj nadzorni izbira material? In debelino? Ali si samo malo zafrkaval, seveda brez, da bi mi pomagal na osnovno vprašanje odgovoriti. Drugače pa se zavedam svojim omejitev in imamo tudi nadzornega, takega, ki to je, brez narekovajev.

Vsem ostalim: hvala za imena, še kaki prav pride. Čimveč ponudb dobim, bolj mi bo jasno, kako in kaj.

@softi: kar na počez. Da gre tudi nabava materiala preko njega in plačam malo manjši davek. To je zaenkrat, dokler ne dobim ponudb nazaj. Mogoče se bo potem kaj situacija spremenila, pa povem.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.148
6.962
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
, jaz pa za taka fizična dela nisem, jest sem bolj nadzorni.
Glej jaz te nisem imenoval za nadzornico.
A projektantu je pa vseeno ce ti zidas z modularcem, siporexom ali pa necim tretjim?

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.516
7.034
113
V to temo si se vključil samo zato, ker sem uporabila besedo nadzorni, čeprav to dejansko nisem. Ne razumem, zakaj te je to tako zmotilo, si morda ti nadzorni in te moti, da vsak laik opleta s to besedo vsevprek. Če si, se ti opravičujem in nikakor ni bil post namenjen temu, da bi se v nič dajalo delo nadzornika oz tudi če nisi, se opravičujem vsem nadzornikom in nikakor ne mislim, da ne znajo in ne vejo nič več od mene. Je zdaj OK? Lahko nehamo z nadzorniki, projektanti (ne vem, zakaj so se sploh znašli v tej temi) in bog ne daj še tretjimi do sedaj neomenjenimi osebki,, ki se pojavljajo v zgodbi "Gradnja hiše"?