Pozna kdo to stanovanje?

brett

Zelenc'
25. dec 2010
17
0
1
Malce pred prazniki sem prvič odprl temo o Levjih Dvorih v Trebnjem, ker z boljšo polovico kupujeva stanovanje.
Po vseh nasvetih, mnenjih sva začela gledati še za rabljenimi, ki so nama cenovno, geografsko primerna oz. ustrezajo. Prav tako sva velikost skrčila oz. cenovno nižala, ker so se vmes pojavile okoliščine, ki kažejo na to, da bova v nekaj letih menjala (cca. 5-7 let), do takrat pa bi manjše ustrezalo. Raje manjše, posledično manjši obrok kredita in več dati na stran.
Preden greva na teren, pa sprašujeva vas, če kdo pozna sledeča stanovanja oz. stanovanjske stavbe? In kakšna mnenja, "govorice" se sučejo okoli njih. In še, če so cene kaj navite??

1. Stanovanje A

2. Stanovanje B

3. Stanovanje C

Hvala in LP

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.386
173
63
Moj oseben pogled (ne vem nič o teh dotičnih stanovanjih):

1. nič posebnega, zgleda OK
2. mansarda, za moje pojme ne ne
3. če bi izbiral med Mirno in Preboldom, bi skoraj raje izbral to, saj je bližje AC. Predvidevam, da se nameravaš vozit v Lj.

brett

Zelenc'
25. dec 2010
17
0
1
Da, oba hodiva na delo v LJ, razdalje so skoraj identične, v + Mirni za slab km (cca. 56 km do najinega del. mest). Prebold ima dobra 2.5 km do AC, Mirna pa 8 km do AC. Več zastojev je na štajerski AC. Pričetek dela se nama ve večji meri začne + konča v terminih, ko ni konic oz. so v nasprotno smer
smile-1.gif

Stanovanje A se nama najbolj dopade, ker je že opremljeno in sicer nama všečno opremo, le malo bi prerazporedila "dnevni" prostor. Le cena je skoraj 1600 EUR na m2. Kar se mi zdi za cca. 250 EUR preveč. Pripravljena bi bila dati okoli 50.000,00 EUR.

maurice

Pripravnik
30. apr 2008
867
2
18
Zanimivo - Stanovanje B - na Mirni, poleg Cerkve - mogoče pakrplac zna bit težava.
Drgač pa bosta imela blizu k maši
smile-1.gif
.

Še eno je na Mirni, ampak težko bi rekel, v katere bloku - pojdita pogledat.

Iz Mirne do Trebnjega je 6 minut lepe vožnje, potem pa je kmalu AC in LJ, tko da ni slaba izbira.

Tole si poglej, zanimivo, parking je ok, predel je uredu, vsaj za pogledat.

http://www.nnrn.si/Nepremicnin...934272-1-4.html

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.738
113
Citat:
Uporabnik maurice pravi:
Zanimivo - Stanovanje B - na Mirni, poleg Cerkve - mogoče pakrplac zna bit težava.
Drgač pa bosta imela blizu k maši
smile-1.gif
.

Še eno je na Mirni, ampak težko bi rekel, v katere bloku - pojdita pogledat.

Iz Mirne do Trebnjega je 6 minut lepe vožnje, potem pa je kmalu AC in LJ, tko da ni slaba izbira.

Tole si poglej, zanimivo, parking je ok, predel je uredu, vsaj za pogledat.

http://www.nnrn.si/Nepremicnin...934272-1-4.html

Zgoraj je napisal 50k€, ti mu pa limaš link za še enkrat tolk. No pustmo, da se da glihat.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.535
1.124
113
Obišči stran
Definitivno stanovanje A. Na selitev na štajersko niti ne pomisli
evil.gif

Zakaj A? Med Trebnjem in Lj je vseskozi AC, le ena cestninska, pa še gužva je precej manjša kot proti Štajerski.

Plus tega, sej veš kaj pravjo? Ni Slovenca brez Dolenca
grin1.gif

brett

Zelenc'
25. dec 2010
17
0
1
Citat:
Uporabnik Zgaga pravi:
Pa ti bo dovolj 1,5 sobno? Otroci niso planirani al so se že odselili?
rolleyes-1.gif

Otroci niso planirani
ne-ne-1.gif

Seveda bi bilo v tem primeru tako majhno stanovanje PREmajhno. Za dva in kot pravim za nekaj let, pa bi nama velikost načeloma ustrezala.
Kreditno oz. denarno sva sicer sposobna do 90.000 tisočakov, samo ker bi bilo to bolj kot ne prehodno obdobje, bi raje več na stran dajala in potem tega prodala, zbrala na kup gotovino (privarčevano + spremebe kot sem omenil) + vzela še nekaj kredita in si kupila "uvrnk" stanovanje v okolici LJ.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
V Trebnjem imaš zraven pri bodočem krožišču, ki bo navezan na avtocesto, tudi Mercator pa Spar, pa še Hofer pride v kratkem. Prebold tega mislim da nima. Poleg tega so zastoji na dolenjski avtocesti vse do LJ precejšna redkost, kar za štajerko ni možno reči. Do Mirne praktično ni vožnje po naseljih (ko bo narejeno viadukt in krožišče v Trebnjem - nekje do poletja menda).

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
KSZ

Če mene vprašaš, zgledajo Rimski dvori v Trebnjem najboljši nakup (so čez cesto od Levjih dvorcev, ki so mi osebno antipatični). Cene se mi za popolno novogradnjo zdijo zelo nizke (mislim da 70 jurjev za 48m2). V primerjavi s tistimi starimi luknjami iz Mirne in Prebolda ni primerjave...

Trebnje je praktično direkt na AC in vso infrastrukturo imaš blizu (trgovine, pošta, občina, banke...). Sam sem že 3 leta v Trebnjem in mi je bolj udobno za živet kot prej V LJ in NM.

brett

Zelenc'
25. dec 2010
17
0
1
Rimske dvore sva gledala, a so 1. predragi, 2. tlorisi so polom!
Cene se začnejo za 39 m2 85 tisočakov, itn. Je pa tem 39 m2 dodan še 21 m2 velik atrij ali pa balkon. Ampak vseeno. Cene niso kaj nizke, napram Levji dvori.

Glej: Rimski dvori

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.386
173
63
Samo vprašanje;

ali za tako sorazmeroma kratek čas ne bi raje šel v ugodno najemniško varjanto kot nakup?

Sicer cen najema izven Lj niti ne poznam kaj dosti, kot pa sem na hitro pogledal, za okolico Trebnjega za tako stanovanje ne bi smelo bit več kot 250 eur, kar v 5 letih znese cc 15 jurjev.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Ok ne bom pameten... zadnjič so bile v lokalnem občinskem cajtngu čisto druge cene. Mogoče brez ddv? Zdaj ko vidim tole, se mi ne zdi več tako privlačno. Lokacija pa bloki na zunaj so pa simpatični.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
V Trebnjem najemniških stanovanj praktično ni, če pa že so, pa so ljubljanske cene. Govorim iz lastnih izkušenj in na koncu sem kupil svoje stanovanje. Sicer za prvo leto sem po sreči dobil najmeniško stanovanje, ampak samo za 1 leto. Daljši rok pozabi.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.173
3.200
113
Če misliš zamenjati stanovanje v roku 5-7 let potem raje vzemi tega na Mirni. Tisti pri cerkvi glede parkiranja ni problem lahko pustiš tudi pred banko lahko samo da boš imel v nedeljo med mašo avto zaparkiran, tisto drugo stanovanje je v stavbi kjer so bila včasih skladišča imaš pa zraven gostilno za katero sicer ne vem kok je kej " glasna" ker že dolgo nisem več tam naokol. Kar se prevoza tiče sigurno kot so že drugi rekli občutno manj čakanja na AC. Sicer na Mirni ni nobene pametne infrastrukture ampak ker se bo itak vozil skozi trebnje ni problema se vmes še v trgovinah ustavit.

p.s rimski dvori so čist predragi za mesto kot je trebnje pa še v močvirju so jih postavil. Me zanima kakšna bo situacija čez kako leto ker tisti travnik je bil od novembra do marca ali aprila vedno pod vodo kanal ki so izkopali pa tudi ni ne vem kaj

Nazadnje urejeno:

RoMeX

Guru
20. feb 2008
2.279
764
113
Defenitivno mirna, vendar nastane problem zaradi cerkve.. Zvoni non-stop za usak drek. Če ti to ni ovira potem ja, drugače ne :D

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.107
466
83
45
dolenska
Za tako ceno sem kupil trosobno 20 min od ac trebnje, kot je flet a. So pa pretirane cene v trebnjem. Levjega dvora se izogni, če se da.
Meni je Mirna odgovarjala zaradi bližine šita sam stanovanja mi bilo. Je pa to zelo fajn vas, pa še optiko majo. Pa še kakega "prijatla" is doba lahko srečaš.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik Floki pravi:
p.s rimski dvori so čist predragi za mesto kot je trebnje pa še v močvirju so jih postavil. Me zanima kakšna bo situacija čez kako leto ker tisti travnik je bil od novembra do marca ali aprila vedno pod vodo kanal ki so izkopali pa tudi ni ne vem kaj

Ja to je pa tako, da so Trebanjci prepričani, da je Trebnje predmestje Ljubljane in Novega mesta hkrati in morajo bit cene pač takšne
smile-1.gif

Kar se pa tiste močvare tiče pa tudi mene zanima kako se bo na dolgi rok obneslo. Zdaj zgleda zelo lepo. Ena lepših lokacij za bloke v Trebnjem.