Požar v Domžalah

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.134
4.106
113
Eto, zdajle sem si uspel prvič ogledati. Gorel je neobnovljeni blok, na sliki desni. Levi pa je bil letos obnovljen:

Razen, če je gorelo na drugi strani stavbe, pa se s te strani ne vidi.

Sem si ogledal fotke z rtvslo. Gorel je blok s svetlo streho. Torej je gorel neobnovljen blok.

Nazadnje urejeno:

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.134
4.106
113
Ne vem, kaj je zdej to s temi pozari, ampak na Blagovici fajn gori en avto. Cela dolina je crna od dima.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.443
1.278
113
Citat:
Uporabnik Garfildd pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
V petek popoldne je bila velika vaja v neposredni bližini (tako kot vsako leto v oktobru), tako da niti ”pospravili” še niso dobro.
Upam da so stanovalci in upravnik bili tako pametni in so zadevo imeli zavarovano. Oziroma če bo krivda dokazana izvajalcu del, potem njegova odgovornost.Sicer pa voda do kleti najbrž ni pritekla preko stanovanj. Je pa po stopnišču, jaških (dvigalo, zračenje) kakšnih inštalacijskih jaških...

Glede na to kakšne zavarovalne police sklepajo upravljalci, se bojim da bo ta škoda pokrita nekje 50%, edina prava rešitev stanovalcev je, da imajo sami zavarovano in da bodo lahko obnovili stanovanja tako kot treba...

Kar se pa izvajalcev ziče, pa lahko rečemo, da imajo ponavadi slabo ali pa sploh ne zavarovano... slabo pomeni, da so zavarovalne vsote nekje 42.000€ na škodni dogodek, marsikdo pa sploh nima, ker jim je tudi za slabo zavarvanje težko dati 300€ kaj šele za dobro ki pa lahko stane par tisočakov...

Za kar je v bistvu kriva država, zavarovanje bi moralo biti za določene dejavnosti obvezno. od višine zavarovalne vsote pa odvisno, katera dela lahko opravljaš (v smislu če imaš zavarovano za odgovornost do 500 jurjev, lahko delaš le na objektih, kjer je škode lahko do 500 jurjev) ... Ne, pa je kriv kak doo, ki ga lastniki potem enostavno zaprejo, da jim ni treba škode plačevat ...
Pa upravnik, ki je izbral izvajalca bi moral biti sokriv do polne višine škode, če je izbral izvajalca, ki ne more krit škode (če je seveda izvajalec krov za požar).

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.702
3.243
113
v lokalni ostariji
sjtv1 in zavarovanje bi stalo koliko? ko bi ti pa izvajalec namesto 10.000 zaračunal 40.000€ za delo (ker se pač povečajo njegovi stroški) bi pa jokal kok so dragi...

QBR

Pripravnik
26. okt 2012
886
0
16
Blok kot zgradba, je sigurno zavarovan. Razen, če nimajo kakšnega levega upravljalca in prepametne lastnike, oz. stanovalce. Druga pesem pa je stanovanjska oprema.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.270
11.255
113
kod Džej-Zija
Bi se pa povečali. Ne pa da se zgodi, kot osebno poznam primer, da se je požar iz strehe ene hale preselil na drugo in obe uničil do tal. Izvajalec je imel tako slabo zavarovano, da z zavarovanjem niso mogli pokriti skoraj ničesar. Hali pa nista bili zavarovani, ker je bilo to še med gradnjo. Tako sta dve firmi ostali s prstom v riti zaradi šlampastega izvajalca.
stupid-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.532
7.181
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Vsaj lani so helikopter uporabili na vaji pri reševanju ljudi iz ”sosednjega” bloka. Kako je letos potekala vaja ne vem natančno.
<iframe width="420" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/xOFefGVfmvI" frameborder="0"
allowfullscreen></iframe>

Glede na posnetke vaje je bil helikopter uporabljen samo za prevoz ranjencev.
kaj sem pa jaz napisal? Ti si napisal ranjence, jaz pa ljudi.
wink-1.gif

Včasih je treba zdrave ljudi evakuirati (ko je reševalna pot zaprta oz onemogočena. Spomni se wtc v ny

erikson

Guru
25. avg 2007
22.898
6.653
113
Ponekod so omenjali gašenje s helikopterjem, zato sem napisal.

Pri WTC tisti, ki so čakali na helikopter, niso imeli sreče (jih je samo snemal iz zraka). V drugem stolpu pa je bil dostop do strehe zaklenjen (pa tudi če bi bilo odklenjeno, bi imeli težave zaradi anten).

Kaj se bo zdaj dogajalo s tem blokom? Da je za milijon škode je verjetno optimistična ocena?

tdi

Fizikalc
7. dec 2011
1.693
11
38
Grozno, sočustvujem z vsemi, ki jih je prizadela izguba nepremičnine in premičnine .Tudi sam živim v 5 nadstropnici, brez požarnih stopnic.Zato si pač drznem izkoristit in vprašat, če je kje kakšen zakon, ki zapoveduje, da morajo imeti 5 nadstropni bloki zunanje požarne stopnice, vsaj nekaj, po čem bi se lahko umaknil. Za kritino vem , da je treba azbest zamenjat, kaj pa te stopnice?
Se mi zdi , da so pomembnejše,kot pa neka kritina.

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.532
7.181
113
pri taščici
Tale spodnja slika je pa res čudna. Nekam zelo razmetano, precej poškodovano (ploščic ni....). Kaj narod danes dela za pozornost (zdravnica misica) postaneš skeptičen tudi ob takih slikah.

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
No, kakor koli...
Upam, da bo kdo organiziral kolektivno zbiranje pomoči za vse prizadete v požaru. Tole ena po ena bo štala.

Tisti, ki so imeli kredite za nepremičnino so imeli vsaj zavarovano a kot vem imajo zavarovalnice vinkulacijo na sebe. Kako sedaj to poteka?

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.902
879
113
tu in tam
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Tale spodnja slika je pa res čudna. Nekam zelo razmetano, precej poškodovano (ploščic ni....). Kaj narod danes dela za pozornost (zdravnica misica) postaneš skeptičen tudi ob takih slikah.
kaj je čudna? a še nisi videl zgorenga stanovanja? včasih se še stene podrejo od temperature.

Blankman

Pripravnik
2. sep 2007
290
0
16
Ja fotka je iz njenega stanovanja danes popoldne. Slika 2:
557927_616744121696960_1648329015_n.jpg

Se pa tud organizira pomoč jasno, sej sem dal že prej link na fb stran za pomoč. Zelo žalostno je pa to, da sta oba s.p. in sta imela vsak vse svoje službene stvari v stanovanju
frown-1.gif