PowerPoint in prikaz "žive" ure na projekciji

N560

Pripravnik
6. okt 2007
88
0
6
Zdravo;

obstaja na tem forumu strokovnjak za Powerpoint, ki bi mi znal razkriti, kako na Diapozitiv vstaviti uro, v obliki: hh.mm:ss, katere prikaz bo osveževan v realnem času, ne glede na to, na katerem Diapozitivu se trenutno nahajam?

Glede na moje dosedanje poznavanje vstavljanja časa, na način: Vstavljanje > Datum in čas > izbor oblike, ki je na voljo, željeno obliko prikaza ure hh:mm:ss, uspem vstaviti, vendar pa se potem prikazana ura, na odprtem Slideu, ne osvežuje v realnem času, pač pa samo v trenutku, ko se projekcija prične! Na koncu enourne, s PowerPoint -om podprte razlage je tako projiciran čas enak času v trenutku odpiranja, ne glede na katerem Diapozitivu se nahajam, dasiravno imam vstavljen čas na vseh Diapozitivih,..

Pozna kdo skrivnost in bi jo bil pripravljen razkriti?

P.S.
Trenutno še uporabljam PowerPoint 2003, se pa pripravljam na inštalacijo 2007, vendar le, če bi slednja omogočala izpolnitev mojih želja.

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
Po defaultu tega PP nima, se mi zdi. Se pa da dobiti plug-ine če poguglaš za "powerpoint timer". To so večinoma makroji, zaradi katerih moraš najprej znižati level of security za powerpoint, potem pa niti ne vem, če bo delovalo na drugih računalnikih, verjetno ne.

Kaj več mni v tm trenutku ne pade na pamet.

Florjan

Pripravnik
1. sep 2007
444
1
16
Ljubljana
Poskusi z uro v Windows, ki pa se bo pokazala nad celozaslonsko projekcijo PP. Nimam izkušenj, ampak mislim, da obstaja kaj podobnega. Veliko enostavneje bi šlo, po moje.

Leska

Pripravnik
8. sep 2007
268
0
16
"Datum in čas" iz menija Vstavljanje, izberi "Samodejno posodobi" in seznama pod tem izberi obliko "uu:mm:ss".

N560

Pripravnik
6. okt 2007
88
0
6
Citat:
Uporabnik DrM007 pravi:
Po defaultu tega PP nima, se mi zdi. Se pa da dobiti plug-ine če poguglaš za "powerpoint timer". To so večinoma makroji, zaradi katerih moraš najprej znižati level of security za powerpoint, potem pa niti ne vem, če bo delovalo na drugih računalnikih, verjetno ne.

Kaj več mni v tm trenutku ne pade na pamet.

Hvala!
Deloma si mi s svojimi namigi kar lepo pomagal. Če utegneš si poglej tole projekcijo in v njej nakazan problem.
Za rešitev problema pozivam tudi druge poznavalce powerpointa, da si snamejo priloženo projekcijo in pogledajo, kaj me teži! Vsak namig bo dobrodošel! Za morebitno rešitev se zahvaljujem že vnaprej!!

Leska

Pripravnik
8. sep 2007
268
0
16
Tako obnašanje PPT je privzeto in ga ne moreš spremeniti - bedno, toda resnično.
Obvoz je, da za vsak slide, ki vsebuje animacijo, vklučiš na *svojo* Diaprojekcijo po meri (meni Diaprojekcija), ki naj vsebuje *samo ta* slide. In potem v linku (Klik >>) namesto na običajni slide pokažeš na diaprojekcijo po meri, ki vsebuje želeni slide.

HTH.

Priponke

• 453388-q.pps
    48,5 KB · Ogledi: 217

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.537
444
83
A kakšna urca -programček - s funkcijo vedno na vrhu pa nebi bila uporabna? Hočeš čas imeti na točno določenem mestu v prezentaciji.

N560

Pripravnik
6. okt 2007
88
0
6
Citat:
Uporabnik roCkY pravi:
A kakšna urca -programček - s funkcijo vedno na vrhu pa nebi bila uporabna? Hočeš čas imeti na točno določenem mestu v prezentaciji.

Hvala, ker za moje težave "kurite" svoje male sive celice!
aplauz.gif

Že ob namigu DrM007 sem prišel do zanimivega programa, ki na zaslonu vedno prikazuje čas in je popolnoma neodvisen od PowerPointa. Enostavno instaliraš program, ki ti kjerkoli na na zaslonu, na mestu, ki ga sam poljubno določiš, prikazuje uro. Vendar pa sam iščem rešitev v smeri, ki sem jo priložil v projekciji. Problem je očitno v pomanjkljivosti powerpointa, ki ob vrnitvi na že predvajan diapozitiv ne zažene več animacije odštevanja časa, če seveda vmes ne izvedeš še nekaj motečih klikov,.... je pa zanimivo, da se ga v določenih primerih da nahecati v določenih pa ne,...

Kar škoda, da ima powerpoint omenjeno pomanjkljivost,....
sprasujem se.gif

Nazadnje urejeno:

N560

Pripravnik
6. okt 2007
88
0
6
Citat:
Uporabnik Leska pravi:
Tako obnašanje PPT je privzeto in ga ne moreš spremeniti - bedno, toda resnično.
Obvoz je, da za vsak slide, ki vsebuje animacijo, vklučiš na *svojo* Diaprojekcijo po meri (meni Diaprojekcija), ki naj vsebuje *samo ta* slide. In potem v linku (Klik >>) namesto na običajni slide pokažeš na diaprojekcijo po meri, ki vsebuje želeni slide.

HTH.

Traaaa raaaaa,
cheer.gif
, to je to,........... to je v bistvu rešitev, ki jo iščem,..... ampak, se da to programirati tudi s hiperpovezavo?????
Bravo Leska
priden.gif
!!!!!!!!!!!!!!!!!

Je pa res, da bi potreboval "step by step"
redface-1.gif
pomoč,...... nekako mi ne gre,.....
Če si mi še pripravljen/a pomagati, ti pošljem en svoj primerek izdeleka,.. in v njem prikazan problem,....
Do sedaj se z "Diaprojekcijo po meri", v zavihku Diaprojekcija, namreč še nisem srečal,......
write.gif

Imam prav polepšan dan,... ker sem očitno zelo, zelo blizu rešitvi, ki jo iščem,..... reci in piši 2 leti,....
cheer.gif

Leska

Pripravnik
8. sep 2007
268
0
16
Citat:
Uporabnik N560 pravi:
... Je pa res, da bi potreboval "step by step"
redface-1.gif

1. slide, ki vsebuje "animacijo po meri", vključiš v diaprojekcijo po meri:
iz menija Diaprojekcija izberi ukaz <Diaprojekcija po meri>, gumb <Nova>, vpišeš ime diaprojekcije (npr. Animacija1) in slide, ki vsebuje to animacijo preseliš iz levega ("Diapozitivi v predstavitvi") v desni ("Diapozitivi v projekciji po meri") ter shraniš z gumbom <V redu>.

2. na mestu v predstavitvi, s katerega želiš skočiti na slide z animacijo vstaviš hiperpovezavo (Ctrl+K) in v pogovornem oknu levo izbereš <Mesto v tem dokumentu>, nato pa v seznamu <Izberite mesto v dokumentu> v skupini <Diaprojekcije po meri> pokažeš na projekcijo, ki si jo pravkar ustvaril (Animacija1).

Nato ponavljaj oba koraka za vsak slide z animacijo.
Bolj jasen ne morem biti
wink-1.gif

N560

Pripravnik
6. okt 2007
88
0
6
Citat:
Uporabnik Leska pravi:
Citat:
Uporabnik N560 pravi:
... Je pa res, da bi potreboval "step by step"
redface-1.gif

1. slide, ki vsebuje "animacijo po meri", vključiš v diaprojekcijo po meri:
iz menija Diaprojekcija izberi ukaz <Diaprojekcija po meri>, gumb <Nova>, vpišeš ime diaprojekcije (npr. Animacija1) in slide, ki vsebuje to animacijo preseliš iz levega ("Diapozitivi v predstavitvi") v desni ("Diapozitivi v projekciji po meri") ter shraniš z gumbom <V redu>.

2. na mestu v predstavitvi, s katerega želiš skočiti na slide z animacijo vstaviš hiperpovezavo (Ctrl+K) in v pogovornem oknu levo izbereš <Mesto v tem dokumentu>, nato pa v seznamu <Izberite mesto v dokumentu> v skupini <Diaprojekcije po meri> pokažeš na projekcijo, ki si jo pravkar ustvaril (Animacija1).

Nato ponavljaj oba koraka za vsak slide z animacijo.
Bolj jasen ne morem biti
wink-1.gif

Sem tako zadovoljen z odgovorm in rešitvijo, da se ti nisem uspel niti zahvaliti!!

HVALA
cheer.gif

Podobne teme

I
Odgovori
4
Ogledi
5.505