Powerlink iz hiše v hišo

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.773
169
63
Živjo,

ali je možno speljat Powerlink iz ene hiše v drugo hišo?
Namreč v prvi hiši je internet priključek, ki bi ga posharal preko powerlinka (pač neka vtičnica v tej prvi hiši) na drugo hišo (spet neka vtičnica v tej drugi hiši).
Druga hiša ima svojo elektroomarico povezano z elektroomarico v prvi hiši. Obe hiši sta sicer samostojni, vsaka ima svoj elektroštevec...?
Na oko je razdalja med hišama cca. 40 metrov + metri kabla po eni in drugi hiši. Skupaj skoraj zagotovo ne več kot 100 metrov.
No, sem poskusil in linka ni.
Je vmes kak ločilni trafo ali kaj kar blokira signal?

lp

igi

Guru
13. okt 2007
5.604
1.206
113
Celje
Sem imel tudi sam podobno idejo in ni šla "skozi". Po informacijah, ki sem jih takrat dobil je, da se zadeva ustavi na števcu, oziroma pri nekaterih celo na varovalkah. Ker mi zadeva ni bila nujna in sem jo lahko rešil na drug način, se nisem veliko poglabljal v delovanje!

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.705
3.313
113
Koplji in položi mrežni kabel (najbolj zanesljivo a občutljivo na atmosferske razelektritve) ali pa uporabi kaj od Ubiquiti ali Mikrotik opreme za res solidno delovanje.

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.578
4.504
113
49
Na sončni strani ALP
Uporabo teh zadevščin bi bilo treba prepovedati z zakonom!
Toliko sranja kot ga producira to, ni normalno. Ni mi jasno kako je sploh lahko šlo preko testiranja za uporabo v EU?!

Drugače pa, ne gre. Že preko varovalke naj ne bi šlo več.
Dobiš dva poceni TP-LINK TL-WA5210G in narediš link tako kot je treba.

midi

Pripravnik
4. maj 2010
185
6
18
Citat:
Uporabnik Zgaga pravi:
Toliko sranja kot ga producira to, ni normalno. Ni mi jasno kako je sploh lahko šlo preko testiranja za uporabo v EU?!

Lahko kaj več poveš o tem sranju, ki ga proizvaja?

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.705
3.313
113
Za 40 metrov vidne linije je dobro prazaprav skoraj vse, če nisi zahteven uporabnik.

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.773
169
63
Nimam vidne linije, ker je še ena hiša vmes.
Zaenkrat mi dela preko 3 wifi repetitorjev z velikimi omni antenami ampak je hitrost slaba,

lp

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.705
3.313
113
Zakaj pa ne 2 usmerjeni in ena omni antena? Predvidevam, da bi dobil bolj stabilen signal.

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.773
169
63
Pa ne vem, moram mal informacije pobrat potem se bom pa odločila, kaj bom naredil.
Problem je, ker ni vidne linije med hišama.
Pa v eni hiši ne morem dat ven antene, v drugi bi recimo nekak speljal.

lp

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Citat:
Uporabnik Zgaga pravi:

Drugače pa, ne gre. Že preko varovalke naj ne bi šlo več.
Dobiš dva poceni TP-LINK TL-WA5210G in narediš link tako kot je treba.

Meni lepo dela po bajti, nisem rabil nič kablovja vleči za siol box.