V el. omarici imam PoE switch, na katerega sta priklopljeni obe enoti domofona (zunanja in notranja enota - tablica). Če ta switch z UTP kablom povežem na modem, lahko domofon upravljam tudi prek telefona, kar mi pri bajti v 3 nadstropjih zelo prav pride, da ne rabim laufat v pritličje, da komu odprem vrata (pisarno imam v mansardi). Problem je, ker UTP-ja ne morem elegantno spravit do omarice. Zato bi poskusil s powerline adapterjem. Ampak ker je v omarici zelo malo prostora predvsem pa nimam vtikača, bi moral powerline adapter povezati direktno na el. kabel (oz. varovalko), ki gre od omarice do modemu najbližje vtičnice.
Torej: ali obstaja powerline adapter, ki je izjemno majhen in nima vtikača - se ga da zvezat direktno na el.kabel?
PS: Sem poskušal z Mikrotik MAP lite wifi access pointom, ampak ne meni ne pametnejšim od mene zadeve ni uspelo povezati, da bi delovala.
Torej: ali obstaja powerline adapter, ki je izjemno majhen in nima vtikača - se ga da zvezat direktno na el.kabel?
PS: Sem poskušal z Mikrotik MAP lite wifi access pointom, ampak ne meni ne pametnejšim od mene zadeve ni uspelo povezati, da bi delovala.