Precej lepse cene za te stvarce (in vecjo izbiro, BTW) imajo v firmu UScom na Tržaški tik pred Brezovico. Naj me moderator prosim opozori, kje je meja reklame, da ne bi zakuhal tezav.
Sicer pa moje izkusnje:
- sam sem imel na voljo za preizkus več razmernikov, od 200W pa do 1000W max (350W stalnih)
- 200W noname razsmernik NI zadostoval za HPjev 90W hitri polnilec. Ta z napetostnimi sunki polni baterijo prenosnika zelo hitro, a je hkrati tudi ubijalski za take leve razsmernike
- močnejši razsmerniki (300 in 350W) so zadostovali, a pod enim BISTVENIM POGOJEM:
** da je vtičnica/vtikač za cigarete zmogla prenest tistih 10A do 11A toka pri 12V **
To se je pokazalo kot dokaj zahtevno, ker večina vtikačev, ki so na voljo v naših trgovinah, kljub navedenim 16A in vgrajeni 16A varovalki čez ne spravi več kot 8A, kar je pa premalo. Posledica je piskanje in nato celo varnostni izklop razmernika zaradi padca napetosti pod spodnjo varnostno mejo.
Torej: - za prenosnik je potrebno imet že zelo resen priklop. Predvsem je problematičen vtikač za vžigalnik, nekaj malega pa prinese tudi presek žic od priklopa v avtu do razsmernika.
Sam v tem trenutku prisegam na razsmernik z avtomatsko prestavitvijo 12V/24V in izhodom 350W/1000W max. (lafayette EPD-350). Uspel sem dobit tudi en resnejši vtikač, ki prenaša dovolj toka za funkcioniranje razsmernika.
LP
JoeJoe