Povzročitev nesreče pod vplivom alkohola

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.595
1.122
113
Titograd
Avto v drevo in totalka, na odvzemu krvi skoraj natanko 2 promila. Denarna kazen, če sem prav razumel je 1200 € (950 za alkohol in 250 za povzročitev nesreče) in odvzem izpita. Čez koliko časa ga lahko ponovno pridobiš? Koliko časa približno mine, da sodnik odloči o prenehanju veljavnosti izpita?

Ne, ne sprašujem zase, hvalabogu
crazy1.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.317
7.327
113
kazni za nesreco ne bo, ker je osnovna kazen visja (alko).

Da prides na vrsto pri sodniku lahko kar traja. Ce bo prvic odvzem potem pol leta ce se ne motim.

Upam da je cel in se ni poskodoval/a

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.624
3.079
113
v lokalni ostariji
appollo8 tukaj pa se malo motiš:)

dobiš lepo kazen za neprilagojeno hitrost (6 pik)
potem pa predlog sodniku za alko (18 pik)

obstaja možnost da ne izgubiš izpita pač odvisno od ostalih dejavnikov (ali si že gdaj bil kršitelj itd itd)

če pa ga izgubiš ga pa lahko dobiš nazaj čez 6 mesecev. v tem času pa lahko vse urediš.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.317
7.327
113
ja, to ja, ampak ne dobis kazni za povzrocitev prometne torej se dodatnih 250.... Lahk mu nabijejo tud nepravilna stran in smer voznje, vprasanje kaj je bilo.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.624
3.079
113
v lokalni ostariji
to pa drži ja.l unih 250 pa ne dobiš:)

hja sam ponavad butnejo kar neprilagojeno hitrost, da lahko poberejo tistih 6 pik:)))

no ja bo že sporočil kaj in kako se mu je izšlo...

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.595
1.122
113
Titograd
Hja, kar poštene notranje poškodbe, ampak so ga pokrpali in se bo zlizal. Drevo se je zarilo skoraj čisto do šipe na voznikovi strani. Peljal se je že po svoji strani, ampak v križišču namesto desno kar ravno v drevo, brez zaviranja. Pa baje je bil zdaj odvzem izpita za 24 ur, to spada poleg?

Aja, promili so bili taki v bolnici, pihno je 0,7.

Sicer pa še sploh nobenega prekrška do zdaj ni imel
bonk.gif

B81

22. jul 2007
37.666
10.953
113
Naj se proba pri sodniku zmenit vsaj, da ne rabi 6 mesecev čakat, ampak lahko takoj gre delat in potem vozit.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
ker je bil razbit v bolnici? predvidevam da avtomatsko gre na odvzem, če ga morjo flikat skup

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.624
3.079
113
v lokalni ostariji
ni čist tko če je lahk pihu ni odvzema krvi. zakaj bi delal dvojne stroške

če je bil pa tko nažgan da pihat ni mogu prav ali pa da so miličarji ga hotel zajebat potem pa so zahteval odvezm krvi... (kar pa ni tako nemogoče. itak je treba proračun nafilat)

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.595
1.122
113
Titograd
Tako je, sem mislil da je bil v bolnici še sodni odvzem, se je tudi meni zdelo čudno ker je tudi pihal, pa ni bil..... pač na sprejemu so mu to naredili, potem pa takoj v OP. Tako da šteje za policijo pihanje. Itak je v obeh primerih izgubil izpit.

Te kličejo pred sodnika ali kar dobiš sodbo domov?

Tusi

Fizikalc
3. sep 2007
1.236
3
38
Ko sem se jaz skreširal leta 2006 so policaji prišli za mano v bolnico (kdo jih bo čakal...) in sem tam pihal. Bilo je nekje 0.1. (pri malci zraven ribice en kozarček vina). Pa je potem ta policajček klical nadrejenega, ta pa mu je naročil, da se je z osebjem v KC zmenil, naj mi to preverijo tudi v krvi. Torej so tudi dvojno preverjali na naše stroške.
evil.gif

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.624
3.079
113
v lokalni ostariji
kličejo pred sodnika. tam poveš zagovor. glede na situacijo naj se pri kakšnem odvetniku malo pozanima kaj in kako...

če je pihnil 0.7 še ni odvzem! 0,76(ali 2) je magična meja:) drugače pa ker je odvzem krvi pa zna najebat...

tusi: tukaj te je na vsak način policajček hotel zafukat! ker je vedel da bo v krvi lahko pokazalo več! toliko o poštenosti in temu da nečejo kasirat...

Egonislaw

Fizikalc
12. dec 2007
2.600
-4
38
Mb
www.pkr.com
Se pravi ti zagovarjaš pijanega za volanom? bedak!

Kaj pa če bi se namesto v drevo zabil v tebe ali pa v koga od tvojih bližnjih? Spet blatiš policijo, ki samo dela svoje delo. Malo se zamisli kaj vse pišeš tu gor, ker kolko berem tvoje neumne poste moraš biti pravi čudak.

Egonislaw

Fizikalc
12. dec 2007
2.600
-4
38
Mb
www.pkr.com
Zelo dvomim, da mu bo izpit ostal glede na 2 promila v krvi. Sicer si pa zasluži, da ostane za par mesecev brez izpita-bo vsaj lahko malo premislil kaj vse bi se lahko zgodilo...

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
Na giljo z njem, prej bi mislil pijan voziti! Ne zagovarjam nikogar, vsakega mojega prijatelja ali znanca okrcam če vozi pijan.
In tako bi morali vsi povedati, tudi staršem, bratu ali sestru če vozi pijan.

starsky

Pripravnik
9. apr 2009
78
0
6
Magična meja je 0,71. Sam malo dvomim, da bo ostal brez kazni, sploh ker je imel toliko v krvi.
tongue-1.gif

Meni se odvzem krvi v takem primeru ne zdi nič sporen. Mu je pač dal prvo pihat pol je pa ocenil, da bi znal bit rezultat dosti višji, kot je alkotest pokazal. V bistvu mu policaj sploh ne bi rabu dat pihat, ampak bi lahko takoj odredil strokovni pregled v bolnišnici- 132/6 ZVCP: Neposrednemu udeležencu prometne nesreče sme policist odrediti strokovni pregled, ne da bi pred tem izvedel preizkus s sredstvi ali napravami za ugotavljanje alkohola, neposrednemu udeležencu prometne nesreče, ki ravna v nasprotju s četrtim odstavkom 135. člena tega zakona, pa ga mora odrediti.

Js temu ne bi reku polnjenje proračuna, prej škoda, da ga niso že pred gostilno ustavili- bi ga vsaj poškodb in zvite pločevine obvarovali, če se je že mogu pijan usedit za volan
bonk.gif

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
Upam, da mu zavarovalnica ne izplača NIČESAR.
In take poškodbe, bi mu moral zdr. dom oziroma bolnišnica ZARAČUNATI samoplačniško!

BI PREJ MISLIL, KO BI PIL? Zakaj je v SLO pijančevanje nacionalni trend medtem, ko v tujini funkcionira? Da ne omenjam, kako se v ZDA bojijo vožnje pod DUA ali DOA, kakor se že reče?

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.624
3.079
113
v lokalni ostariji
kok ste pametni eni vseznalci.. ko se bo vam kaj naredilo in vas bodo miličniki štrafali boste pa jokali...

jado: kaj misliš da bo to free? tudi v slo bo najebal! 1. kazen, 2. kasko ne valja 3. zdravljenje mislim da je že % samoplačniško!
egonslaw: bedak si kvečjemu ti, ki podpiraš polnjenje proračuna. si prebral kaj je napisal? 0.1 promil je pihnil pa so ga dali še na odvzem zakaj? da bi povečal kazen! enako temu ki se je v drevo zaletel.

ne pred gostilno. že v gostilni bi lahko mu dali pihati. pa bi preprečili to. brez polnjenja proračuna.

mimogrede: bolj se bojim egoističnih bedakov ki mislijo da so vsemogočni da se zaletijo ali vame ali mi poderejo otroka kot enega ki počasi pelje proti domu. itak pa koliko že? 80% nesreč povzročijo trezni... torej? imam statistično več možnosti da me nabašeš ti s telefonom v roki kot en ki je spil 2 piva (in je u bistvu že pjan! ker trezen je samo tisti ki ima 0.0)

ne zagovarjam alkota za volanom! in tudi ne zagovarjam polnjenja proračuna...

jado pa ti veš da v tujini ne preizkušajo alkota kar tako kot pri nas s frulico? ampak moraš narediti teste (ravna hoja po eni nogi itd) in če to opraviš, pa četudi s X promili, te spustijo. če tega ne opraviš pa fašeš frulico. seveda je jeba če povzročiš nesrečo!