Povzročitelj poškodval dve vozili

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Kako v tem primeru, gre se dol za 30%, je boljš plačat škodo iz denarnice, če je še minimalna, kot it preko zav. nisem jaz v tej situaciji.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Če je en škodni dogodek (pa čeprav 5 avtomobilov) pade samo 3PR. Je pa že vprašanje če ima dovolj visoka kritja (pri budget zavarovanjih).

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.261
4.843
113
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Če je en škodni dogodek (pa čeprav 5 avtomobilov) pade samo 3PR.
zmaga.gif

Citat:
Je pa že vprašanje če ima dovolj visoka kritja (pri budget zavarovanjih).

Kakšna so pa budget zavarovanja?!?

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Eni šparajo tudi na račun kritij, samo da je premija nizka... čeprav par jurčkov ni vprašanje.

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.004
-1.289
113
Kritja iz odgovornosti so omejena na 1.000.000,00 EUR materialne škode in 5.000.000,00 EUR nematerialne.
nahrung002.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.767
6.751
113
pri taščici
In so dolocena z zakonom kot vem, in nimajo veze z budget zavarovanji. So pa ali pa še vedno obstajajo zavarovanja kjer si ta kritja lahko dvignil. Ampak pri radodarnosti nasih zavarovalnic in nasem sodnem sistemu najbrz ni veliko nesrec ki bi bili ti osnovni zneski prenizki (se pa seveda najdejo).

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Pol je brezeveze odkupovat škodo in plačat oškodovancu za popravilo, če je en avto bolj poškodovan, drugi pa sami majhna praska na odbijaču. Včas vem, da so se zmenil brez zavarovanja, ker je blo ceneje dat 50 evrov, kot zgubit bonus.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.767
6.751
113
pri taščici
Pri praski na odbijaču se splaca brez policije in zavarovalnice urejati (pisno napises "priznanje krivde" in napises znesek ki ga bos izrocil oskodovancu za odpravo skode.). Ko pa je nekaj posteno zvito pa nic vec.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
348
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik alpine pravi:
Kaj pa ko policija že popiše?
Še vedno se lahko zmeniš, da plačaš sam škodo.
Ali se ti splača ali ne, si pa sam izračunaj. Škoda - preplačilo zavarovanja zaradi padca premijskih razredov.
Če si sedaj v 14-tem razredu te izguba premijskih razredov bistveno bolj boli (in stane), kot če si sedaj v petem.

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Bom napisal, kako je bilo. Avto sem imel parkiran in ko sem prišel nazaj je bila tam policija, ter 5 poškodovanih avtov, dva totalka, ker je enga odbilo v 3. Moj accent l.97 je bil poškodovan, obe vrati sta mal za pokitat in poštrihat. Rekel sem, da naj da za škodo pa tud napisala sva na papir, da se strinjava.
Ne jaz ne on nisva vedla, da ena nesreča on dobi samo kazen + zgubi -15%.

Klical sem na PP, ker proočila nisva pisala (ga tud nisem imel).

Kaj mislite kaj naj naredim? Naj vrnem denar in grem na PP ter cenilcu ali velja to kar sva se zmenila....?

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
348
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik alpine pravi:
Bom napisal, kako je bilo. Avto sem imel parkiran in ko sem prišel nazaj je bila tam policija, ter 5 poškodovanih avtov, dva totalka, ker je enga odbilo v 3. Moj accent l.97 je bil poškodovan, obe vrati sta mal za pokitat in poštrihat. Rekel sem, da naj da za škodo pa tud napisala sva na papir, da se strinjava.
Ne jaz ne on nisva vedla, da ena nesreča on dobi samo kazen + zgubi -15%.

Klical sem na PP, ker proočila nisva pisala (ga tud nisem imel).

Kaj mislite kaj naj naredim? Naj vrnem denar in grem na PP ter cenilcu ali velja to kar sva se zmenila....?
Ti je dal za škodo? Se je vadil ven in ni hotel? Je prostovoljno dal? Če si sprejel in je za škodo potem ne vem, kje je težava. Popraviš (če želiš) in greš naprej.
Lahko pa ga pokličeš in mu poveš novo dejstvo. Verjetno bo zanj ceneje, če kar napišeta noter. Po mojih informacijah bo dovolj zapisnik od policije, lahko pa še skupaj obrazec izpolnita in neseta na zavarovalnico.

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Rekel sem okvirno vsoto, ker je avto vreden realno 200 evrov in se mi ni dalo ukvarjat, tud poročial nisem imel in....
Kaj kok mislite bi dobil od zavarovalnice, če je treba obe vrati poštrihat in pokitat, ni nč zamaknilo.

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.383
172
63
V takem primeru ti zavarovalnica hitro izreče ekonomsko totalko, pustijo ti avto pa 50 evrov tolažilne nagrade.

Pa še jebat se morš z njimi za tistih 50 evričev. Če ti jih je tok v roko stisnu bodi vesel da si dobil vsaj za malco, avto pa tudi če zrihtaš ni manj/več vreden kot 200 eur. Že če ga na dinos za pleh pelješ dobiš toliko.

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.261
4.843
113
Citat:
Uporabnik alpine pravi:
Japajade, kr ti se daj, ko dobim drug novejši avto tega accenta prodam.

ja kaj pa pol, ga boš kar zavrgel, pa še najmanj 80kkm bi lahko naredil z njim!!!
shocked-1.gif