Kot so povedali predhodniki bo potrebno počakati do naslednjega leta.
Veljajo le površine ki se uveljavljajo za subvencije, priznajo pa,naj me kdo popravi če se motim 200 litrov za travnike in njive in mislim da 100 litrov za gozd, cena za liter ni ravno visoka, mislim da okoli 0,20 EUR, ampak bi moral točen podatek preveriti, ampak se na koncu kar nabere, pri nas cca 450 EUR, pa zakaj da bi puščali državi kar nam pripada.
Veljajo pa tudi računi za bencin in tudi ni nujno da če sami ne zberete dovolj računov da ne morete vložiti zahtevka, zagotovo ima kdo v vaši okolici kakšen kombi ali dizel avto, pa ga prosite če vam lahko račune odstopi, to prakticiramo tudi pri nas. Glede razdalj pa je možno priložiti tudi račune iz oddaljenih krajev, vendar gorivo ne sme biti točeno na avtocesti, je pa v primeru teh računov potrebno pripisati razlog, jaz naprimer točim oz sem točil večinoma v Kranju, ki je od domače vasi oddaljen cc 80 km, pa niso nič kompliciral.
Vračilo trošarin pa ne velja za kurilno olje, ki pa je v kmetijstki uporabi že dalj časa prepovedano, oziroma se uporaba ne splača zaradi visokih kazni, se pa še vedno najdejo takšni ki kljub temu točijo kurilca, imajo pa cariniki včasih kar akcije in predvsem v sezonah kar krožijo naokoli in iščejo potencialne kandidate za podroben pregled, jih pa v moji bližnji okolici še nisem videl.
PS. Za podrobnejše podatke o ceni za liter ter količini goriva na hehtar bom pa pogledal dokumentacijo pri nas doma, pa jutri sporočim točne podatke.