Povračilo trošarine za dizelsko gorivo za kmete

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
grem spet na uno čudno druženje..enteka al neki takega..me je spet ena stranka poslala..baje se zastonj je, pa hude hostese so..tko je rekel.

proti koncu tedna mogoče uspem.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.164
6.974
113
pri taščici
pa še mene firbec matra kaj ti bo softi povedal...
jutri grem po cisterne in jo bo treba filat...pri treh m3 se pozna...
Sicer pa ja, do 31.3 . se vlaga za preteklo leto. razen če si "večji" porabnik potem so neke opcije tudi vmes.
Ampak ti ne spadaš med večje, zagotovo.
začni zbirat račune, da boš lahko po novem letu uveljavljal za letos.
Na računu ne rabiš svojih podatkov.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.164
6.974
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
a kurilno olje:)
po medijih je bilo, da so jih( cca 400 se mi zdi) letos prav na hitro obdelali po garažah in kmetijah.
In jih niso veliko dobili. Je pa res da so se baje prej "najavili" kar se v prihodnosti naj ne bi več.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.637
3.090
113
v lokalni ostariji
hanzi jutr ob 3h tm kt ponavad se nahajam? lahko tudi kdo drug pride:)

ja seveda ker so se najavili jih niso dobil... pri določenih se niso. so se pripeljali in so pokasiral dobre kazni... poznam par takih.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.164
6.974
113
pri taščici
400 Eur ali več?
Sicer pa kaj čva tipkovnico nucat. popoldne se oglasim v "štabu", ne bom pa dolgo ker ob 4 jo mahnem k vincentu. Lahko pa se mi pridružiš, boš močno roko pa tvojo iznajdljivost posodil pri "iznosu-izvozu" cisterne za ELKO iz bajte.
Potem pa rabim sponzorja da mi jo nafila

Nazadnje urejeno:

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
khem

pogoj so gerki ker s njimi dokazuješ uporabo:))))))

tko da najprej preštudiraj gerk-e potem pa gasa trošarino nazaj potegnt...

Plus gozd.

Pa zna se zgodit, da kak zdolgočasen carinik pregleda račune in zavrže take, ki so izdani daleč od kraja bivanja.

GMD

Zelenc'
18. jul 2011
20
0
1
Kot so povedali predhodniki bo potrebno počakati do naslednjega leta.
Veljajo le površine ki se uveljavljajo za subvencije, priznajo pa,naj me kdo popravi če se motim 200 litrov za travnike in njive in mislim da 100 litrov za gozd, cena za liter ni ravno visoka, mislim da okoli 0,20 EUR, ampak bi moral točen podatek preveriti, ampak se na koncu kar nabere, pri nas cca 450 EUR, pa zakaj da bi puščali državi kar nam pripada.

Veljajo pa tudi računi za bencin in tudi ni nujno da če sami ne zberete dovolj računov da ne morete vložiti zahtevka, zagotovo ima kdo v vaši okolici kakšen kombi ali dizel avto, pa ga prosite če vam lahko račune odstopi, to prakticiramo tudi pri nas. Glede razdalj pa je možno priložiti tudi račune iz oddaljenih krajev, vendar gorivo ne sme biti točeno na avtocesti, je pa v primeru teh računov potrebno pripisati razlog, jaz naprimer točim oz sem točil večinoma v Kranju, ki je od domače vasi oddaljen cc 80 km, pa niso nič kompliciral.
Vračilo trošarin pa ne velja za kurilno olje, ki pa je v kmetijstki uporabi že dalj časa prepovedano, oziroma se uporaba ne splača zaradi visokih kazni, se pa še vedno najdejo takšni ki kljub temu točijo kurilca, imajo pa cariniki včasih kar akcije in predvsem v sezonah kar krožijo naokoli in iščejo potencialne kandidate za podroben pregled, jih pa v moji bližnji okolici še nisem videl.

PS. Za podrobnejše podatke o ceni za liter ter količini goriva na hehtar bom pa pogledal dokumentacijo pri nas doma, pa jutri sporočim točne podatke.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Misliti se pravi nič vedeti...

Linki s točnimi podatki so na prejšnji strani.

Pa rahlo neprijetno zna bit, če uveljavljaš vračilo, v traktorju ti pa najdejo kurilca.
evil.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.164
6.974
113
pri taščici
Če politikom in "gospodarstvenikom" ni neprijetno ko jih dobijo z roko v žaklju, zakaj bi bilo kmetu. Je pa res da kmet bo kaznovan, prva dva pa nagrajena z odpravnino, boljšo službo....

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.637
3.090
113
v lokalni ostariji
sej zato ni prijetno... ker kmeta bodo konkretno štrafnli.

pri politikih in biznismenih je pa to ali politični konstrukt ali pa nagajanje nelojalne konkurence:))))