Citat:
Uporabnik Jodlarcek pravi:
Oprostite mi...ampak jaz iz vseh teh linkov, tabel, seznamov, grafov ne vidim podatka o npr. povprečni bruto plači v Nemčiji, Avstriji...
Ja sorry to sem videl. Točno takšne podatke bi rabil...ampak malo novejšeCitat:
Uporabnik tgrzan pravi:
Citat:
Uporabnik Jodlarcek pravi:
Oprostite mi...ampak jaz iz vseh teh linkov, tabel, seznamov, grafov ne vidim podatka o npr. povprečni bruto plači v Nemčiji, Avstriji...
Kaj pa ne vidiš!?
Tukaj v tabeli imaš povprečni bruto letni zaslužek na prebivalca države EU.
Piše: V državah Danske, Norveške in Islandije je le ta nekaj več kot 40k€, proti 45k€... Avstija nekaj malega več kot 30k€, Nemčija cca. 36k€.... simpl.... Podatki so pa za leto 2006
Podatke bi rabil za eno statistično primerjavo v seminarski. Rabim uradne podatke. Ne vem zakaj bi bila realnost drugačna. V SLO je povprečna plača 1504€ in to je to. To je uraden podatek in ne vem zakaj bi se kaj dosti razlikoval od realnosti. Seveda moramo izključiti sivo ekonomijo in lopovščino katera se dogaja pri nas.Citat:
Uporabnik tgrzan pravi:
Minimalna plača za leto 2010.
Povej zakaj to rabiš, za seminarsko, diplomo, ker bi šel rad živeti v tujino...ker te statistike so dobre kvečjemu za prepisovati,da bi se zanašal na to nima smisla, ker realnost je druga...
Ja se strinjam s teboj. Vendar takšni so uradni podatkiCitat:
Uporabnik tgrzan pravi:
Mislil sem, da imaš namen pobegniti iz preljube mačehovske Slovenije s trebuhom za kruhom...
Ja, je povprečna bruto plača 1504€, vendar koliko x 100.000 ljudi je na minimalcu cca. 700€ bruto, medtem ko povprečje višajo tistih x 1000, ki imajo 10.000€+ bruto plače....
Ne rabim minimalne ampak povprečno
ja s to razliko da je pri nas neto, v tujini pa bruto... oz. drugače: odštej od avstrijske vse "poprispevke" pa boš dobil neto avstrijsko. in ta je malo višja od naše...Citat:
Uporabnik dejvi pravi:
v avstriji je minimalna plača za delavca brez poklica,torej osnovna šola 950 eurov,poklicna šola 1300 eurov,mislim na ličarje itd.
povprečne plače pa so priblizno okoli 1470 eurov,kolikor je trenutno tudi v grčiji in mi grčijo rešujemo,halo
pri nas pa je povprecna plača za april 2011, 975,98 EUR.
lp
In da razčistim to dilemo, sem odprl ta topic.Citat:
Uporabnik MAKY_ pravi:
ja s to razliko da je pri nas neto, v tujini pa bruto... oz. drugače: odštej od avstrijske vse "poprispevke" pa boš dobil neto avstrijsko. in ta je malo višja od naše...Citat:
Uporabnik dejvi pravi:
v avstriji je minimalna plača za delavca brez poklica,torej osnovna šola 950 eurov,poklicna šola 1300 eurov,mislim na ličarje itd.
povprečne plače pa so priblizno okoli 1470 eurov,kolikor je trenutno tudi v grčiji in mi grčijo rešujemo,halo
pri nas pa je povprecna plača za april 2011, 975,98 EUR.
lp
Žal je to, kolikor sem lahko razbral, povprečje za raziskovalce in univerze. (bi bilo pa super če bi bila povprečna plača v SLO 27.000 oz. 38.000€)