Povezava TV in receiverja

sgh

Fizikalc
19. feb 2014
2.644
0
36
Ja iz tv optika v resiver cinch.

Drugače pa ne vem zakaj je kriva tv ,sej resiver nima optike?

zakon

Guru
16. maj 2008
8.752
800
113
toti Maribor
Zdaj se pa vprašaj kontra. Kako je možno, da en reciver nima optičnega vhoda
bonk.gif
. To je isto kot, da bi imel neki praslovanski stolp in bi tu bentil, da ena TV nima din priključka, kot je bilo včasih. Sicer pa se take zadeve pozanimajo pred nakupom.

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.304
18
38
MB
Ja tudi tako sem se vprašal.
Vprašal pa sem se tudi zakaj pa ima xy analognih audio IN-ov in nobenega OUT-a? In vprašal sem se zakaj ima Scart, kateri je zapuščina prejšnjega tisočletja in nobenega analognega audio OUT-a.

sgh

Fizikalc
19. feb 2014
2.644
0
36
Če imaš kak box ali sagem od siola ali drugih ponudnikov,zadevo lahko drugače rešiš.

sgh

Fizikalc
19. feb 2014
2.644
0
36
Citat:
Uporabnik Jodlarcek pravi:
Ja tudi tako sem se vprašal.
Vprašal pa sem se tudi zakaj pa ima xy analognih audio IN-ov in nobenega OUT-a? In vprašal sem se zakaj ima Scart, kateri je zapuščina prejšnjega tisočletja in nobenega analognega audio OUT-a.
Ker tv ni mišljen za predvajanje sterea,ampak dd 5.1 kar tudi ima.

sgh

Fizikalc
19. feb 2014
2.644
0
36
Citat:
Uporabnik spizzavampi pravi:
Čemu pa potem služijo chinchi AUDIO AUT?

...jaz sem skozi mislil,da je to analogni audi izhod iz TV-ja

Kar misli še naprej tako,ker IN je pa drugače,ko ga ima jodlaræek

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.304
18
38
MB
Citat:
Uporabnik spizzavampi pravi:
Čemu pa potem služijo chinchi AUDIO AUT?

...jaz sem skozi mislil,da je to analogni audi izhod iz TV-ja
Samo jaz nimam nobenega AUDIO OUT (na žalost)

dune

Fizikalc
26. maj 2014
1.432
39
48
Seveda imaš - slušalke. Zakaj bi pa sploh priklapljal reciver, če ne želiš preko njega predvajati zvoka? Jaz postanem kar alergičen, ko slišim tisti zvok iz built in zvočnikov.

sgh

Fizikalc
19. feb 2014
2.644
0
36
Citat:
Uporabnik dune pravi:
Seveda imaš - slušalke. Zakaj bi pa sploh priklapljal reciver, če ne želiš preko njega predvajati zvoka? Jaz postanem kar alergičen, ko slišim tisti zvok iz built in zvočnikov.
Če bi prebral zgornje poste smo našli rešitev bolšo od izhoda za slušalke.
smirk-1.gif

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.404
487
83
::1/128
Če je novejša televizija, je vrjetno mišljeno, da imaš receiver priklopljen preko HDMI, pri čemer gre zvok iz TV do receiverja preko ARC (Audio Return Channel). V primeru, da imaš starejši receiver brez HDMI in podpore za ARC, imaš na voljo še optični izhod.

Zdaj če receiver nima niti optičnega vhoda (recimo v tvojem primeru), lahko preveriš, če ima slučajno digitalni COAX vhod (isti signal kot na optiki samo, da gre po coaxu, ponavadi oranžen ali črna RCA priklop) in uporabiš sicer aktivni vendar relativno poceni konverter. Če niti tega ni na receiverju pa uporabiš že prej omenjeni optical to analog adapter ali pa probaš, če da na SCARTu tudi zvok od sebe, ali deluje samo kot vhod.

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.304
18
38
MB
Hvala vsem za odgovore in pomoč. Zvedel sem dosti novih stvari. Probal bom z adapterjem iz optike na cinche. Do takrat pa bo dober izhod iz slusalk.
smirk-1.gif