Povezava TV in receiverja

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.304
18
38
MB
Pozdravljeni
Skoraj sem že zgubil živce s poveovanje TV-ja in receiverja. Enostavno ne dobim zvoka na zunanje zvočnike. Prosim za vašo pomoč.
Imam en starejši receiver brez digitalnih priključkov. Imam samo RCA priključke. Torej na receiverju sem vklopil na VIDEO IN na TV pa ne vem kam naj vklopim.
Prosim za vašo pomoč. Prilagam sliko TV priključkov.
anschluesse_big_72.jpg

Nazadnje urejeno:

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
Kolikor se da videti iz slike, bi rekel, da imaš analogni audio izhod možen samo preko 3.5mm audio jacka (deluje kot audio in za VGA/DVI in audio out v ostalih primerih). Torej boš potreboval 3.5 jack na RCA adapter. Ostalo so pa samo vhodi (razen optičnega izhoda za audio).

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.304
18
38
MB
Citat:
Uporabnik Mikrohard pravi:
Kolikor se da videti iz slike, bi rekel, da imaš analogni audio izhod možen samo preko 3.5mm audio jacka (deluje kot audio in za VGA/DVI in audio out v ostalih primerih). Torej boš potreboval 3.5 jack na RCA adapter. Ostalo so pa samo vhodi (razen optičnega izhoda za audio).
In kam naj 3,5 jack priklopim?

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
Na tvoji sliki zgoraj imaš samo eno luknjo, v katero paše... probaj priklopiti slušalke (gotovo imaš kakšne doma) pa boš videl...

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.304
18
38
MB
Zdaj sem sprobal z racunalniskimi zvocniki in slusalkami. In ne dela
confused-1.gif

Priklop za slusalke imam ob strani.

Nazadnje urejeno:

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
Daj napiši še točni model televizija, da se lahko poišče navodila in točno pogleda... ker tole iz slike je samo ugibanje. Tisti "audio out" napis bi lahko spadal k optičnemu izhodu zgoraj ali audio jacku desno, ali obema.

Je pa tukaj še vprašanje, kaj je tvoj "izvor" zvoka na televiziji. Ali je to vgrajen tuner (DVB), vgrajena predvajalnik za filme, ali je to kak zunanji predvajalnik priklopljen na HDMI? Slednje verjetno ne bo dalo zvoka na audio out.

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.304
18
38
MB
Citat:
Uporabnik Mikrohard pravi:
Citat:
Uporabnik Jodlarcek pravi:
Priklop za slusalke imam ob strani.
No... če tam dobiš zvok, potem tudi receiver priklopi na ta izhod in imaš stvar rešeno.
Samo ko ob strani priklopim slusalke ostanem brez zvoka na TV. Verjetno ni bilo podobno ce bi priklopil predlagan kabel
confused-1.gif

TV pa je LG42LE8500.

SimonS

Pripravnik
25. feb 2012
338
11
18
Citat:
Uporabnik WeWatchingYou pravi:
TOLE potrebuješ.

Končno en, ki ve, kaj govori. Ostali samo nekaj bluzite,
bonk.gif

Drugače pa se tole marsikomu valja doma.
scart-switch-723.jpg

Pod nujno mora imeti in/out switch, da prisiliš TV, da ''posesa'' zvok vun.

Torej rabiš samo Scart vmesnik, pa kabel z 2x RCA/činč belim in rdečim priklopom.

Za LG TV ti pa lahko edino 100% zagotovim, da ti zvok pri predvajanju filmov iz USB nebo deloval. Se bo predvajal zvok nazadnje gledanega programa, namesto zvoka filma iz USB-ja.

PS: Ta 'napaka' se pojavi samo pri prenosu zvoka preko scarta. Preko ostalih priključkov gre normalno.

Nazadnje urejeno:

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.304
18
38
MB
Hvala vam za odgovore. Samo da ne morem drugače prenesti zvoka iz "relativno" novega TV-ja kot preko Scarta
bonk.gif
.
Na dosti starejših TV-jih sem lahko.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
tako so začel šparat. Dal so ti en digitalen izhod in 2 analogna (scart in slušalke). So pač ocenel, da ne rabiš ali je predrago še posebi činčev na takem tv-ju

dune

Fizikalc
26. maj 2014
1.432
39
48
Citat:
Uporabnik Jodlarcek pravi:
Samo ko ob strani priklopim slusalke ostanem brez zvoka na TV.

A ni to ideja, če priklaplaš na reciver? Jaz imam povezano preko optičnega kabla, pa moram na TV dati zvok na tiho, da vgrajen zvočnik ne cvil zraven
bonk.gif

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.304
18
38
MB
Citat:

A ni to ideja, če priklaplaš na reciver? Jaz imam povezano preko optičnega kabla, pa moram na TV dati zvok na tiho, da vgrajen zvočnik ne cvil zraven
Kaj pa če nočem imeti zvoka preko receiverja? Potem bi moral iztakniti jack, če bi hotel zvok na TV.