Povezava na internet preko mobitela

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.385
314
83
Torej, mam namizni komp in bi se rad prklopu dokler mi optike ne prpelejo preko mobitela (andrida ki ga lahko uporabim kot modem) na iternet.

Imam tazgale se mi zdi. Zdej ko pogledam na povezave spodaj desno mi kaže da je povezava dobra oz. excellent, v windows network connections ga tudi vidim, tako staro local area connection ki ne dela ker ni neta in pa zraven še novo wireless network connection, vendar pa ko grem pod wireless network connection in dam refresh network list mi napiše no wireless networks were found in range.

Kva bi lah ušpiču, da bi mi delal?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Telefon oddaja WLAN signal?
To je poseben programček, i ga treba nastaviti in startati. (lahko, da je že tovarniško zraven)

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
PS: A druge obstoječe WLAN signale ti lovi na PC (kaki sosedu ali od občine..)?
Ker s to kartico je precej ljudi imelo težave.
Fajn je, če imaš pri roki kaki laptop, da z njim primerjaš, če on kaj lovi.

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.385
314
83
Jah pr kolegu k ma laptopa je delal use kot urca. Zdej če lovi moj namizni od mojga mobitela to ne vem, pokaže da lovi, ampak povezat se noče
frown-1.gif
Sej nism glih čist bučman za komp, sam tega mi pa res ne rata. Je kdo kej pr vol da pogleda oz. kdo bi mi lah to pršu pogledat, da ne plačujem glih neki firmi hude vsote k ma tok pojma o tem k jst?

Nazadnje urejeno:

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Kaj je pri sosedu delovalo? Mobič in laptop?

Ali tvoj PC in njegov laptop?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Aha, torej tvoj PC zazna mobiča, enako kot njegov laptop, potem pa se zatakne?

Javi kako napako? Se vrti "v prazno"?

Če se da, probak kje kaki USB WLAN adapter staknit, kot rečeno, ta PCI kartica včasih nagaja.

Aja, pa kitajske programe je bolje odinštalirati, pa uporabljati tisto, kar že ima Windows.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
zbriš ta program od "kitajca"
ugasn pc
izpul kartico
reštarti pc
ugasn pc
vstavi kartico

na telefonu omogočiš wifi dostopno točko

prižgi pc
pc naj bi sedaj sam inštaliral driverje za kartico (če ne, poišč samo uradne driverje!!)
in bi ti moglo najdet telefon.

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.286
196
63
Če te prav razumem, bi rad dostopal do interneta preko GSM omrežja.
Imam Samsung Galaxy Ace, vključim prenos podatkov na telefonu, vključim, da se uporablja kot modem, na laptopa ga priključim z USB kablom od telefona in zadeva že dela.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Preden deinstaliraš "kitajaca", naredi kopijo njegove mape iz Program Files.
Tam nekje je podmapa z driverjem.
Ker če deinstaliraš, obstaja možnost, da sistem več ne bo imel driverjev za kartico.

V tem primeru greš v Device Manager , izbereš WLAN karto, Properties in na zavihku Driver klikni Update driver.. pa potem izberi namesto avtomatskega iskanja, da sam izbereš lokacijo gonilnika in izberi kopijo te mape.

Driveri so ponavadi en *.sys fajl, *.inf, pa še kaki *.cat zraven. Ampak če tam izbereš glavno mapo, bo itak vse podmape preiskal in našel.

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.385
314
83
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
zbriš ta program od "kitajca"
ugasn pc
izpul kartico
reštarti pc
ugasn pc
vstavi kartico

na telefonu omogočiš wifi dostopno točko

prižgi pc
pc naj bi sedaj sam inštaliral driverje za kartico (če ne, poišč samo uradne driverje!!)
in bi ti moglo najdet telefon.

Bom še to sprobal ja. Sem tud neki čaral brez česarkoli, da bi win sami zaznal pa ni blo nč.

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.385
314
83
Citat:
Uporabnik Slick pravi:
Če te prav razumem, bi rad dostopal do interneta preko GSM omrežja.
Imam Samsung Galaxy Ace, vključim prenos podatkov na telefonu, vključim, da se uporablja kot modem, na laptopa ga priključim z USB kablom od telefona in zadeva že dela.

Sej pr kolegu k ma laptopa je tud sam zaznal, pr men pa nč an začetku. Ko sm pa dal use gor, pa najde signal je ok, k se češ pa povezat pa nič in javi da ne najde nobene povezave. Krneki, ena bedna je ja, ala kej s tem kitajcem al pa kej.

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.286
196
63
Ampak ti želiš telefon in računalnik brezžično povezat, ne? A s kablom si sploh poskusil?

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.385
314
83
Jap jap, s kablom dela bp, če si mislu kabl od neta v kompu. Ostale predloge pa še nisem sprobal, nisem mel še nič časa, bom prvo še sformatiral komp k je pouhn ene navlake gor.

Nazadnje urejeno:

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.286
196
63
Ne.
Telefon in računalnik povežeš s priloženim USB kablom od telefona, na telefonu vklopiš prenos podatkov in uporabo telefona kot modema in že surfaš (na računalniku seveda).