Citat:
Uporabnik zmiguc pravi:
samo sprašujem ...
Mam dva pcja ... eden je povezan na net (adsl) kar prek modema (ruterja nimam). A je možno da oba pcja povežem prek utp crossover kabla in pridem na net še s ta drugim pcjem ..??
LP
Možno je preko UTP crossover, sem imel tako, potrebuješ tri mrežne (dve v računalniku, ki je router, in eno v klientu) in ta kabel, povezavo deliš s programom ICS (internet connection sharing) - je vgrajen v windows.
Ni pa praktično, se sploh ne splača. Nabaviti moraš verjetno še eno dodatno mrežno, za toliko pa SKORAJ že dobiš najcenejši router na bolhi. Poleg tega bi moral še računalnik, ki deli povezavo, biti prižgan, ko hoče drugi na net, in forwardanje portov v ICS ne dela (vsaj jaz nisem nisem pogruntal).
Ko sem imel jaz tako rešeno, še routerji niso bili tako poceni in so se mi mrežne valjale doma. Zdaj sploh nimaš kaj razmišljati, kupi router za teh 20, 30 evrov in imaš najbolj praktično (in zelo poceni) rešitev. Mislim, da tudi na varnosti pridobiš, verjetno je precej bolje, da internetno povezavo routa majhen varčnen router, ki teče na linuxu, kot windows mašina.