Povezava DVD predvajalnika na monitor

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Kako povezat tale DVD na VGA monitor:

HYUNDAI DV2X227DU

Na internetu sem našel VGA -> S-Video kable, nimam pa pojma, če zadeva deluje tudi obratno oz. kakšno resolucijo sploh pošilja S-Video priklop. Kaj pa YPbPr? To bi naj bilo enako kot VGA - ampak spet kakšno resolucijo pošilja ven?

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
YPbPr ni VGA

Problem je, da noben VGA monitor ne kaže 50 FPS. Morebiti 60, ampak PAL signali imajo pri nas imajo 50 Hz.
Edino, če predvajalnik filme, ki so dejansko 24 FPS, zna predvajati z 60 (pol)slik na sekundo.

Aktivni pretvornik pa je verjetno dražji kot nov DVD plejer z HDMI/VGA izhodom... (monitor ima samo analogni VGA vhod?)

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Monitor ima tudi DVI vhod, tako da teoretično bi se dalo povezat preko YCbCr, ampak spet ne vem kako je v praksi.

To piše v navodilih:

TV System: NTSC / PAL / Auto
Video Out: Composite / S-video / Component / RGB / P-Scan

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
DVI je digitalen, YCbCr pa analogen, to nimaš kaj mešati.

RGB iz SCART lahko v VGA probaš dat in "prepričat" napravo, da pošilja 60Hz signal.
Tu je seveda še "božje" upanje, da interlace na monitorju ne bo zgledal kot .... blato.

Pri RGB/SCART-VGA je seveda največji problem sinhronizacija, ki je na SCART composite (seštet na eni žički), na VGA pa ločen vertikalni in horizontalni.

Kot sem rekel, DVD player z HDMI dobiš nov že za 40 EUR, pa en HDMI/DVI kabel, pa si zmagal. (razen če bi še kaj z HDCP sekretiralo)

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
če potrebuješ za enkratni dogodek, mogoče lahko dvd presnameš na kak prenosnik, tablco, telefon... ? Pa iz tam potem predvajaš na monitor.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Ma ne, htel sem za enega revnega triletnika sestavit nekaj, s čimer bi lahko gledal risanke. Imam DVD, monitor 19'' in računalniške zvočnike. Ne najdem pa načina kako povezat DVD in zvočnike.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Uporabnega samo to, da obratno (VGA -> YPbPr) deluje samo s aktivnim pretvornikom. Za zvok pa ni problema, imam več kot dovolj kablov za to.

Frenckie

Pripravnik
20. jun 2011
638
3
18
Že pred leti sem tudi jaz hotel povezati stari VHS predvajalnik z CRT 22'' monitorjem.
Predvajalnik je imel SCART in CINCH izhode, monitor pa VGA in YPbPr (koaksialni priključki).
Z Googlom prečesal malo morje variant priklopov , a brez uspeha. Nekje doma imam še papirno dokumentacijo.
Bile so varjante z brikanjem (dodajanjem upora) na določenih izhodih SCART-a za vklapljanje VGA vhoda.
A mi ni uspelo. Verjetno je bil bolj problem s SCART-om na predvajalniku, ker ni imel vseh priklopljenih pinov - preverjal pa nisem (ga nisem odpiral).

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Torej ne bo nič iz tega
tongue-1.gif

LCD televizorji pa imajo na Bolhi ceno kot suho zlato, pa tudi če je 17''.

Frenckie

Pripravnik
20. jun 2011
638
3
18
Na Googlu poišči razne variante priklopov SCART ----> VGA.
Potem pa preveri pine na SCART-u , kaj ti ponujajo za aktiviranje VGA.

Ne obupaj takoj. Jaz sem se kar nekaj časa ''zabaval'' s tem.

Nazadnje urejeno:

MAKY_

Fizikalc
10. nov 2007
1.199
2
38
Obišči stran
in bo prišlo 1x dražje kot zgoraj omenjena rešitev...

jaz osebno bi že skoraj za kakim bluray predvajalnikom v tem primeru pogledal - boljše predvajanje preko usb... ampak to sem pač jaz.

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Hvala ti za pomoč, ne vem komu si se tak zameril, da imaš 1*...
Hehe, kaki dan nazaj sem imel še dve. Ocenjevalcev je 8, zgleda da sem se neki "verski ločini" zameril... no ja, alter, kaj pa pričakuješ?

MAKY_

Fizikalc
10. nov 2007
1.199
2
38
Obišči stran
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Če pravim, da bi vse skupaj podaril za enega otroka. Moram na vikendu preverit, se mi zdi, da imam tam DVD s VGA izhodom.
sem razumel da bi podaril samo sem tudi razumel, da to kar imaš ni kompatibilno med seboj in iščeš rešitev kako povezati med seboj.

in moj odgovor je bil: pozabi na to ker bo kakršna koli rešitev povezave tega dvd predvajalnika in monitorja dražja od druge, ustreznejše rešitve za dosego istega namena.