Povečava slike, brez izgube kvalitete.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Preprosto enim ne gre v glavo, da niso nič dodatnega dobili. Le spucali in obrnili so, kar je že bilo tam.
Ja, s tem dobiš več, kot če 1 minuto "obdeluješ" v MS Paintu.
Če je bil video posnetek pa itak.
Stvari vidiš drugače, ko nekaj člankov o tem prebereš.
Na primer zabrisana fotka tablice avta, ki je mimo kamere zdrvel, se da skoraj v nulo spucat.

Nazadnje urejeno:

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.134
113
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
To s telefonom ni možno. Fizično je nemogoče dobit dodatne informacije ven, pa če se na glavo postaviš. Iz digitalne slike ne moreš dobit ven več, kot je v njej. To ne obstaja danes in ne bo obstajalo čez 100 let.

No no no .. če imaš digitalca slikaj v RAW formatu, dobil boš sliko kot jo je videl senzor fotoaparata. Taka slika vsebuje 100% možnih informacij .. 10% informacij je brezveznih oz. so v napoto; zato je RAW slika s senzorja brez obdelave zanič .. vmes so podatki, ki jih imenujemo ŠUM! Vsak digitalni fotoaparat ali telefon potem PROGRAMSKO obdela sliko, taka slika zgleda za nas čista ampak vsebuje samo 90% informacij od senzorja (teoretično je torej slabša).

Če imaš zanič mobilni telefon sliko s senzorja zanič obdela in dobiš zanič sliko (napačnih 90% podatkov) .. s programsko opremo se tako da iz telefona dobiti precej boljšo sliko, tudi toliko boljšo da se recimo razloči nekaj kar se prej ni dalo!

.. seveda ne moreš pa iz 100% dobit 120% informacij brez da bi si jih 20% izmislil ali kako drugače "predvideval"!

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
In kam zdaj tu paše tvoj ''No no no''? Kakšno vezo ima zdaj RAW format s tem, da so iz slike digitalnega telefona dobili sliko storilca? A so telefon s pištolo prisilili, da jim je dal RAW namesto jpg?

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
A so telefon s pištolo prisilili, da jim je dal RAW namesto jpg?

Zdejle si me pa do solz nasmejal
hysterical-1.gif

Se pa popolnoma strinjam... če je bil fotkič na telefonu vga (če ni bil 1Mpx), in je bil človek (če je bil res v ozadju) velik nekaj pixlov. Iz nekaj pixlov ne moreš dobiti podatka o celem človeku. Mogoče bi uganil barvo las, več pa težko
rolleyes-1.gif

mihagr

Fizikalc
25. avg 2007
405
29
28
Ljubljana
Pozdravljeni,
sicer ni neposredno vezano na tale post, posredno pa je saj pokaže kaj vse je danes mogoče!

Tukaj je slika slovesnosti v čast Baraka Obame dne 20. januarja - posnela policija. Množica je številna, saj je na trgu nakopičenih več tisoč ljudi. Ampak videli boste tehnologijo, ki vam omogoča razločiti vsako osebo posebej v tej množici, kot bi stali zraven nje. Približajte karkoli. Uporabite malo roko za povečanje slike. Počakajte nekaj sekund, da se slika izostri. Lahko kliknete tudi 2x.

Slika je bila narejena z robotsko kamero ločljivosti 1474 megapixlov ali drugače povedano, 295x močnejšo kot so digitalni fotoaparati, ki jih imamo doma s 5 megapixli.
Ena slika z možnostjo "arhiviranja" milijonov ljudi naenkrat!

http://gigapan.org:80/viewGigapanFullscreen.php?auth=033ef14483ee899496648c2b4b06233c

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Pa ne me jebat, že emailu sem se smejal ko počena kumarca, zdaj pa še po forumih, spet neke zarote o tem kake fotoaparate imajo vlade.

Seveda, Nikon ima posebno serijo fotoaparatov, ki imajo 1474 megapixlov, senzor pa je velik ko krožnik za pico
hysterical-1.gif

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Daj preberi si tekst spodaj (če greš na exit full screen). To je sestavljeno iz 220 fotk, ni baš umetnost narest tega, pa še "slabo" je narejeno - folk se pač premika
hysterical-1.gif

To lahko narediš doma, samo čas si moraš vzet
tongue-1.gif

630833-fake.jpg

Priponke

• 630833-fake.jpg
    630833-fake.jpg
    88,5 KB · Ogledi: 157

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Jaz sem pa ravno gledal če se kje vidi kje je zlepljeno, pa nisem nikjer nič videl, mi ni blo sploh jasno kak so to naredili, če se folk nonstop premika.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

To, da je zlepljeno, se vidi od daleč na vseh bližnjih predmetih (teleobjektivi na levi recimo).

Mene bolj zanima, v kakem časovnem razponu je bilo to slikano. Ljudje na zgornjem odru veselo ploskajo (Bush se sicer malo kislo drži), medtem ko tisti spodaj samo gledajo in fotkajo.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Robotska roka je pomoje kar hitro šibala okrog, pa če je fotoaparat bil SLR je tudi lahko vmes kar rafalno slikal.