Povečava resolucije slike po raw recovery diska

adiosec

Zelenc'
4. mar 2010
20
0
1
Formatiral sem disk, katerega sem imel razdeljena na 2 particji. Gre se za 160gb disk .

Po formatiranju, sem ponovno razdelil disk na 2 particiji, in ga 75% napolnil, torej nekje 115gb.

Po tem, sem se spomnil da sem pozabil prenesti ključno datoteko, v kateri so se nahajali izključno slike .jpg formata.

Diska pred tem že 1 leto nisem defragmentiral,zato so bili podatki verjetno pometani vsepovsod , neurejeni torej .

Disk sem takoj prenehal uporabljat, ter sem poizkusil srečo z enim programom, z katerim sem zalaufal Raw Recovery .

Celotni čekiranje diska in 'grajenje drevesa' ( bulding tree) je vzelo nkeje 60 ur.

Na G particiji mi je našlo 40 000 datotek.jpg formata, v skupni velikosti 768 MB , torej je povprečna slika vlka nekje 20kb .
Iz tega sedi preprost sklep, da je vsaka slika preprosto neuporabna.

Na H particiji mi je našlo 100 000 datotek .jpg formata, v skupni velikost 90GB . Nekatere slike so velike 80kb, nekatere pa tudi
do 50mb. Kolikor pomnim, bi naj največja slika ki sem jo imel , imela kakšne 3-4 mb . Finta je v tem, da pri določenih slikah pri katerih piše da so dimenzije npr 228 x 115 , piše da je slika velika 30 mb. Pri nekaterih slikah , ki bi pa NAJ bile dimenzije npr 2200 x 1020 , pa piše da so velike 80 kb . Te podatke o velikosti in dimenziji slik, sem dobil z desnim klikom na sliko in pote z pritiskom na Lastnosti .

Naj še omenim samo to , da ko v mapi vidim slike, zgledajo vse brez napak, ampak ko jih hočem odpret,
pa naprimer vidim samo 5% slike, tore npr samo par vrstic pixlov, in to je to .

Sedaj pa jaz vas vprašam :

Ali je možno vsaj nekatere slike, kako resize-at ????

Namreč določene slike so mi neprecenljivega pomena, in bi jih za vsako ceno rad dobil nazaj.

Obstaja kakšen program za to, program s katerim imaste dobre izkušnje?

Hvala

Nazadnje urejeno:

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
FAQ poglej.
Recuva, PhotoRec

Najprej slike reši, pa pol resize-aj. Kopije.

gulikoza

Pripravnik
23. sep 2007
237
0
16
edit: ksz...

Disk si napolnil na 75%? Pozabi...še da je sploh našel kak fajl je čudež. Edina možnost je da pokličeš FBI in poveš, da si imel na disku pedofilijo ali pa alkaida načrte...ti bodo oni restoral
grims-1.gif

Nazadnje urejeno:

adiosec

Zelenc'
4. mar 2010
20
0
1
Tudi sam imam nekaj malega osnovnega znanja kaj se tiče računalništva, in sem bil 99% oz 99.99% , da bo kar najbolje če pozabim na vse podatke . Namreč podatki se na disku zapisujejo malo tu malo tam, in ta disk je bil v uporabi vsak dan in za defragmentacijo še nikoli ni niti slišal, kaj šele da bi se izvedla . Skratka teoretično je res da je bilo 99% da ne bom dobil nazaj nič koristnega, ampak na srečo je v praksi se to izkazalo drugače .

Grobo rečeno, mi je uspelo pridobiti VSAJ 30-40% slik nazaj, nepoškodovanih, nespremenjenih, skratka v takšnem stanju kot so bile. Čeprav sem proti koncu že bil na robu obupa, sem še posegel po orodju ki ma ga je predlaga Steinl , po Recuvi . Pred tem se mi je na pcju i dneve in tedne izvajalo več vrst različnih temu namenjenih programov, vendar brez uspeha. Ko sem zalaufal Recuvo , mi je pisalo da bo delalo samo 2 uri, in sem bil prepričan da ne bo ničesar najšlo, saj so drugi program po skoraj 100 urah našli praktično nič . Ko sem videl rezultate kaj je uspelo Recuvi, sem dobil solzne oči in nisem mogel verjet :p

Skratka, kljub temu da sem izgubil nekje 60% slik neprecenljivega pomena, sem zelo vesel da mi je uspelo dobiti vsaj tretjino nazaj, in dobil sem veliko lekcijo, iz katere sem se dosti naučil : BACKUPS BACKUPS BACKUPS and one more time, BACKUPS .

Hvala stein !

adiosec

Zelenc'
4. mar 2010
20
0
1
samo tisti ki se jim je kaj podobnega že pripetilo,razumejo kakšen vpliv lahko ima to na človeka. na srečo so pa pametni ljude ki uporabljajo backupe
smile-1.gif
tudi jas postopa prestapljam na njihovo stran.

mimogrede, ti je uspelo pridobit podatke nazaj ? si se prav tako soočal z domnevno prepisanimi podatki ?

marc

Fizikalc
26. apr 2008
1.205
26
48
Izgubil sem le manši del podatkov, največ slik. Sem pa takoj, ko sem ugotovil, da se nekaj dogaja z diskom, disk pregledal z večimi programi za povrnitev igubljenih datotek(Recuva, Get data back...). Mislim, da je bil problem pri meni je bil ta, da je disk v okvari in zaradi tega datoteke niso vidne, zato jih tudi povrniti ni moglo.
Sem si pa sedaj omislil še en disk, tako da mi bo iz prvega periodično delalo backup na drugega. Če pa po tem izgubim še kaj podatkov, potem leti škatla skozi okno.