Povečanje originalne baterije.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Hvala za odgovor.

Torej xx firme imajo vprašljive akumulatorske baterije.

Polnilne AA baterije z 1,6V bi mi pa prišle zelo prav, ker imam neko kamero, ki dela samo dokler je napetost čez 5,5V (4krat po 1,35V)-torej samo čisto na novo napolnjene polnilne baterije.

Kje bi jih pa dobil in, če bi jih lahko polnil z zdajšnjim navadnim polnilcem za AA akumulatorčke?

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Citat:
Uporabnik Robert pravi:
Nabaviš polnilnik za eno Li-Po (Li-Ion) baterijo in ga priključiš vzporedno z obstoječo baterijo
wink-1.gif

NPR: Car Travel Charger Li-Ion Battery
Ohišje podreš in namesto cigaretnega vtiča priključiš žice direkt na napajanje (nekje za avtoradiem).
Rabiš še dve žički iz polnilca do GPSa, kjer jih povežeš kar na pine baterije (akumulatorčka).

Baterija v GPS se bo stalno dopolnjevala in če bo kdo odključil akumulator v avtu bo še vedno GPS-jeva držala 2-3 dni
nahrung002.gif

Priporočam, da dobiš enega kolega, ki vsaj malo obvlada spajkalnik
wink-1.gif

Tole je še najboljša rešitev, čeprav tudi tista z večjim skuterskim akumulatorjem ni slaba.

A skuriti ne bi mogel nobene stvari, če bi bilo stalno priklopljeno na polnilec baterije?
Polnilec običajno polni s kakim voltov večjo napetostjo od nazivne na bateriji pa tudi malo segreva baterijo.

Leon2007

Fizikalc
12. mar 2011
1.664
29
48
58
Horjul
Zakaj ga pa ne vežeš direktno na napajanje akumulatorja z dodanim stabilizatorjem, ker poraba pa zopet ni takšna, da bi ti spraznilo akumulator. Jaz ga mam stalno na napajanju, pa mi do sedaj še spraznilo akumulatorja, pa tudi, če ga ne vozim nekaj časa.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.070
6.918
113
pri taščici
Daj namesto varte enelopke za začetek. Sem prepričan da jih dobiš kje za kavo za test(na alterju mogoce) , ali pa če jih kupiš.
Sicer pa naj ti povejo kako narediš polnilec/kje kupiš polnilec ki ti bo vzdrževal baterijo naprave s pomočjo glavnega avto akuja. Dokler bo glavni aku v avtu, bo tudi baterija naprave polna, če pa ti aku odklopijo, pa bo baterija se vedno morala nekaj ur zdržati.

Moraš imeti nek specialen avto da je kraja kasko draga (pri kasko totalka je doplačilo 5 Evrov za moj avto). Kasko totalka pa tudi ni "draga".

Nazadnje urejeno:

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
A niso ravno Varta najboljše baterije?

Doplačilo za kasko kraja je pri meni 75 evrov na leto pri Generaliju, ki je še najcenejši od vseh, itak je avto že malo star in ga razen morda za dele ne bo nihče kradel a za vsak slučaj imam sledilno, mislil sem, da bo šlo s tremi AA akumulatorji pa žal ne gre tako enostavno in bom dal ali na mini akumulator ali pa na naredil stalno polnjenje baterije.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Citat:
Uporabnik Leon2007 pravi:
Zakaj ga pa ne vežeš direktno na napajanje akumulatorja z dodanim stabilizatorjem, ker poraba pa zopet ni takšna, da bi ti spraznilo akumulator. Jaz ga mam stalno na napajanju, pa mi do sedaj še spraznilo akumulatorja, pa tudi, če ga ne vozim nekaj časa.

Na akumulator vezati nima smisla.
Ob kraji ti odklopijo akumulator pa gre alarm in sledilna brez svojega napajanja takoj v nič, nato pa avto enostavno naložijo in odpeljejo v garažo.
Ali pa se odpeljejo z njim garažo in nato odklopijo akumulator, zjutraj, ko hočeš pogledati kje je avto pa sledilna že ne dela več-tako, da je fajn, če ima vsaj za kak dan zaloge baterij.

Leon2007

Fizikalc
12. mar 2011
1.664
29
48
58
Horjul
Ja saj je še akumulatorska baterija not. Kaj boš pa ti naredu, če boš imel samo na baterije, pa boš enkrat pozabil nafilat pa ti ga bojo ravn takrat spi.....il.