Potrdilo o nekaznovanju

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
potrdilo o nekaznovanju dobiš na upravni enoti?
confused-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
In zakaj bi človek rabil takšno potrdilo? A boš nastopil kakšno pomembno delovno mesto ali...?

stas

Zelenc'
14. maj 2009
9
0
1
Lj.
Potrdilo izdaja Ministrstvo za pravosodje. Izpolniti moraš obrazec in jim ga poslati obvezno po pošti - po mailu ne sprejemajo. Potrdilo dobiš prav tako po pošti na naslov, ki ga navedeš v obrazcu.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
In zakaj bi človek rabil takšno potrdilo? A boš nastopil kakšno pomembno delovno mesto ali...?

Jaz se, ga rabil zaradi službe... bedarija uglavnem da so to zahtevali, nevem kakšna bi bila razlika če bi bil kaznovan ali ne itak sem že imel pogodbo za NČ pa 3 leta delovne dobe...

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Kaj pa veš... Pa lahko sploh to "uradno" od tebe zahteva delodajalec ali je samo zaželjeno, češ v stilu da "lahko" zraven priložiš če hočeš?

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
To potrdilo je obvezno za vsako zaposlitev v državni upravi (policija, vojska, pravosodje). Vsaj pred leti je bilo tako.

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
na bankah tudi zahtevajo, kaj pa je poanta ne vem. Pri meni vem, da je pisalo, da moram priložiti in ne v stilu, da lahko če želim.

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Če ne priložiš, pač ne oddaš popolne prijave in jo lahko zavrnejo. No, zavrnejo jo lahko tako ali tako. Glede bank pa je itak tako, da morajo bit prepričani da ne bo denar šel eden tebi, eden v blagajno, dva meni
wink-1.gif

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
kaj pa če delaš na banki v skladišču
confused-1.gif

rabiš kakšno potrdilo o nekaznovanosti
evil.gif

rabi kakšna banka kakšnega skladiščnika
grims-1.gif

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik stas pravi:
Potrdilo izdaja Ministrstvo za pravosodje. Izpolniti moraš obrazec in jim ga poslati obvezno po pošti - po mailu ne sprejemajo. Potrdilo dobiš prav tako po pošti na naslov, ki ga navedeš v obrazcu.

Mislim, da (vsaj v Lj) sprejemajo tudi po faksu.

Potrdilo se potrebuje tudi pri javnih razpisih - pogoji za odgovorne osebe.

suicidal

Pripravnik
22. jul 2007
600
1
16
Center
Tukaj sta dve stvari:

1. Potrdilo o nekaznovanju in
2. Izjava o nekaznovanju.

Potrdilo dobiš (se mi zdi) kot je bilo že prej omenjeno, na upravni enoti, izjavo pa napišeš sam in jo podpišeš. Potrdilo potrebuješ za javno upravo.

Me pa moti to, da a ni bilo nekdaj omenjeno, da lahko kar je internih obrazcev in tega, da si javna uprava to sama med sabo porihta. In ne vem zakaj je potrebno to še pridobivat od ustreznih organov (se pravi iz levega v desni žep)
bonk.gif

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Najbrz zato, ker bi takoj bil halo, ce bi lahko kar eni kadrovniki pridobivali take informacije (torej da bi brskali po podatkih ljudi, ki se sploh niso prijavili na razpis in za katere in nobenega razloga, da bi morali take podatke pridobiti). Potem bi ena brihta to omogocila samo ce bi ti dal pooblastilo za vpogled, pa si na istem kot zdaj ... v vsakem primeru bi izpolnil ti en formular, da bi bilo opravljeno.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik suicidal pravi:
Tukaj sta dve stvari:

1. Potrdilo o nekaznovanju in
2. Izjava o nekaznovanju.

Potrdilo dobiš (se mi zdi) kot je bilo že prej omenjeno, na upravni enoti, izjavo pa napišeš sam in jo podpišeš. Potrdilo potrebuješ za javno upravo.

Me pa moti to, da a ni bilo nekdaj omenjeno, da lahko kar je internih obrazcev in tega, da si javna uprava to sama med sabo porihta. In ne vem zakaj je potrebno to še pridobivat od ustreznih organov (se pravi iz levega v desni žep)
bonk.gif

Saj je tako.

Mi za določene projekte JU vodimo celotne postopke JN in ena izmed zadev, ki jo delamo je, da preverjamo vse pogoje. Tako pri takem JR od podnudnikov zahtevamo izjavo, da se odgovorna oseba strinja, da v njenem imenu za potrebe JR pridobimo potrdilo o nekaznovanosti (drugače ne gre, saj je to osebni podatek). Zadeva se pridobiva preko pravosodja oz. preko okrožnih sodišč (ne me držat 100% za besedo, ker to sam ne počnem) in ne preko upravnih enot.

Se pa sem in tja še zasledi kak JR, kjer si želi kdo olajšati delo in tega ne naredi sam temveč kar zahteva v JR.

testni_voznik

Pripravnik
21. jul 2007
880
0
16
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:

Jaz se, ga rabil zaradi službe... bedarija uglavnem da so to zahtevali, nevem kakšna bi bila razlika če bi bil kaznovan ali ne itak sem že imel pogodbo za NČ pa 3 leta delovne dobe...
Ti si to rabil zaradi registra oz vpisa v register.

kuku

Zelenc'
7. avg 2013
1
0
1
Eno je potrdilo o nekaznovanosti, drugo je pa potrdilo, da nisi v kazenskem postopku.
Prvega je najlaži naročit prek e-uprave z veljavnim certifikatom in ti ga v parih dneh pošljejo domov,
za drugega pa izpolniš tale obrazec http://www.sodisce.si/mma_bin.php?static_id=20121012091620 in ga neseš na bližnje okrajno sodišče (kazenski oddelek). V LJ je to na Mali trg 6 (in ga še isti dan dobiš).
Upam, da pomaga
smile-1.gif