Kje in kako se pridobi izpis iz kazenske evidence fizičnih oseb (potrdilo o nekaznovanju) in potrdilo, da niste v kazenskem postopku?
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
In zakaj bi človek rabil takšno potrdilo? A boš nastopil kakšno pomembno delovno mesto ali...?
Citat:
Uporabnik stas pravi:
Potrdilo izdaja Ministrstvo za pravosodje. Izpolniti moraš obrazec in jim ga poslati obvezno po pošti - po mailu ne sprejemajo. Potrdilo dobiš prav tako po pošti na naslov, ki ga navedeš v obrazcu.
Citat:
Uporabnik suicidal pravi:
Tukaj sta dve stvari:
1. Potrdilo o nekaznovanju in
2. Izjava o nekaznovanju.
Potrdilo dobiš (se mi zdi) kot je bilo že prej omenjeno, na upravni enoti, izjavo pa napišeš sam in jo podpišeš. Potrdilo potrebuješ za javno upravo.
Me pa moti to, da a ni bilo nekdaj omenjeno, da lahko kar je internih obrazcev in tega, da si javna uprava to sama med sabo porihta. In ne vem zakaj je potrebno to še pridobivat od ustreznih organov (se pravi iz levega v desni žep)
Ti si to rabil zaradi registra oz vpisa v register.Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
In zakaj bi človek rabil takšno potrdilo? A boš nastopil kakšno pomembno delovno mesto ali...?
Jaz se, ga rabil zaradi službe... bedarija uglavnem da so to zahtevali, nevem kakšna bi bila razlika če bi bil kaznovan ali ne itak sem že imel pogodbo za NČ pa 3 leta delovne dobe...