potek-obnova KLIK certifikata

EdZed

Pripravnik
2. dec 2009
63
0
6
Ne skrbi, ravno danes sem bil na kliku in tam vidim obvestilo da mi poteče certifikat in da bom dobil novega, ter navodila o načinu prevzema. Se pravi preden ti bo veljavnost certifikata potekla boš obveščen o tem.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.164
6.970
113
pri taščici
katerga moram potem na novo backupirat? (predvidevam, da stari back up ne bo več veljaven)
Sicer pa mejl s šifro sem že dobil. čakam še pošto in potem na banko al nekako tako.

Axi

Fizikalc
2. sep 2007
894
28
28
Če nisi izvozil certifikata in imel backupa, potem po mojih informacijah plačaš 10€? za naročilo novega. Ni druge...Predlagam, da se takoj naredi backup ali rajši kar dva. Sem se sam enkrat tako nategnil in me je izučilo
rolleyes-1.gif

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.711
1.070
113
Če uporabljaš Firefox lahko narediš beckup s programom Mozzila Beckup, ki ti naredi kompleten backup vseh nastavitev Firefoxa vključno z gesli in certifikati.

Jaz to uporabljam, in me je že velikokrat rešilo pred izgubo gesel in certifikatov.

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.264
340
83
Če si certifikat v browser uvozil tako da je "exportable" potem ni problem. Se v brskalniku postaviš na certifikat in imaš spodaj export, pa ti naredi kratek filetek na disk in to shraniš.