Potek bonusa pri avtomobilu

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Hm, bomo pa avto na mene registrirali. Point je v tem da pri 4 vozilu pri hiši spet ne začnemo znova. Kaj pa to bi šlo, da dam ves bonus sinu pri 16 na 125 ccm motor, nato pa on to prenese na avto pri 18 ih.

Nazadnje urejeno:

EkoKaprica

Pripravnik
4. mar 2014
388
22
18
www.ogrevanje-hlajenje.net
Pomoje, da se ne bo dalo kar tako prenesti bonusa. Jaz sem najprej vozila fotrov avto (pisan na fotra) in ko smo delali prepis mi je agentka priznala toliko popusta, kolikor časa sem imela izpit za avto. Je bilo pa jasno, da sem jaz že prej uporabljala avto.

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.261
4.843
113
Bonus le ohrani do takrat, ko pa boš mulcu kupoval avto, ga pa napiši nase in če ne bo mel težav s tem da je napisan nate,
ga naj fura to toliko časa, da bo dovolj star da se mu prenese cel bonus.

Hec je v tem, kljub temu da bi mu ti rad podaril 50% bonus, zavarovalnice prenesejo samo toliko bonusa, kot ima vozniških izkušenj,
torej, do 28tega leta je avto pisan nate
rolleyes-1.gif

p.s. takrat obvezno doplačaj še odkup prve škode!

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
A je tukaj kakšen zavarovalniški agent, ki lahko zavarovanje za kakšen PR zniža. Hčer bo imela decembra tri leta izpit. Domači agent (triglav) je rekel, da toliko razredov kot ima let izpit. Vzela bo ženin avto, ki ima 50% samo da mora žena to polico na hčer prenesti.
confused-1.gif

Od generalija sem dobil odgovor da ne morejo nič znižat.
Odgovore lahko privat. Hvala

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
50%, če podpišeš izjavo, da boš naslednjih 10 let zavaroval pri meni, sicer te čaka 400eur pogodbene kazni.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Meni se zdi ponudba fer, glede na to da je vključen tudi odkup prve škode, kar pri Triglavu ne moreš dobiti. Če bo po redni poti šla nabirat bonus, pa sem 95% da bo v naslednjih treh letih zagotovo 1x povzročila prometno nesrečo in izgubila 3 premijske razrede.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Ja je fer ponudba samo da ni to komercialni popust in je po desetih letih še vedno na začetku PR? Ji bom predstavi tvojo ponudbo.

disc

Guru
4. feb 2011
2.432
549
113
Mene pa zanima naslednje, imam 50% bonusa in bi menjel avto. Ali lahko registriram drug avto s tem bonuson,ali moram najprej prodati star avto in šele nato registrirati drug avto,da imam 50%??
Ker malo me skrbi,da trenutni avto ne bo šel čez noč od hiše :-( jaz bi pa vseeno rad čimprej kupu nek avto,če se pokaže priložnost. Mi je pa tud bedno,da bi mi en avto doma stal neregistriranih :-(

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.261
4.843
113
Citat:
Uporabnik disc pravi:
Mene pa zanima naslednje, imam 50% bonusa in bi menjel avto. Ali lahko registriram drug avto s tem bonuson,ali moram najprej prodati star avto in šele nato registrirati drug avto,da imam 50%??
Ker malo me skrbi,da trenutni avto ne bo šel čez noč od hiše :-( jaz bi pa vseeno rad čimprej kupu nek avto,če se pokaže priložnost. Mi je pa tud bedno,da bi mi en avto doma stal neregistriranih :-(

Vsekakor kar se prodaje tiče, je bolje da imaš registriran avto, probna vožnja itd...

Pri isti zavarovalnici, lahko tekom leta spreminjaš boniteto...
torej kupiš drug avto, se zmeniš z agentom, da ti bonus upošteva na novem, na starega pa istočasno naredita doplačilo na pr14 (100%), ko ga prodaš, pa odjava in dobiš razliko nazaj... To je najbolj enostavno in brez dodatnih stroškov....

Če boš pa ta avto zavaroval na drugi zavarovalnici, pa imaš dve možnosti:
1.novega zavaruješ z PR14 in ko prodaš starega, preneseš bonus od takrat naprej na novega...
2.starega odjaviš da sprostiš bonus, katerega preneseš na novega, starega pa na novo prijaviš in plačaš polno zavarovanje

Odvisno od tebe in agenta, če ga nimaš pa lahko mene kontaktiraš
wink-1.gif

l.p.