Potek bonusa pri avtomobilu

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
348
83
Kras
www.mtl.si
En neaktiven bonus se bo počasi približal trem letom. Vem, da sem enkrat bral tukaj, da se da z neko polico za par dni zadevo uradno rešit, podaljšat za naslednja 3 leta. Ima kdo morda link do te teme (iskal kar nekaj časa, pa hudiča ne najdem
10.gif
).
Pa še vprašanje: a je 3 leta od sklenitve police ali 3 leta od poteka zavarovanja?

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.261
4.843
113
3 leta od poteka police oz. 5 let pri ZM...

narediš kratkoročno polico za en avto ki si ga "kupil".... če ti pa ga pa ne uspe registrirati, pa je.bi ga
wink-1.gif

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Ali je bonus prenosljiv na otroke?

Imel sem namreč 3 x 50 %.

Enega sem dal ženi, imam pa še dva. Bi enega zavlekel še nekaj let, če le to ima smisel.

Pa ali se da narediti tako, da npr. vsako leto ob plačilu zavarovanja "skačem" iz enega bonusa na drugega?
smile-1.gif

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.261
4.843
113
Citat:
Uporabnik Mont pravi:
Ali je bonus prenosljiv na otroke?

Imel sem namreč 3 x 50 %.

Enega sem dal ženi, imam pa še dva. Bi enega zavlekel še nekaj let, če le to ima smisel.

Pa ali se da narediti tako, da npr. vsako leto ob plačilu zavarovanja "skačem" iz enega bonusa na drugega?
smile-1.gif

Pa kaj si jih na lotu zadel
wink-1.gif

lahko "skačeš" iz enega na drugega, pri obnovi rečeš agentu, da boš koristil bonus po drugi polici, katero da
potem za sklic in na prejšnji polici imaš potem 3 leta lufta...

bonus lahko podariš otrokom, vendar se prizna samo toliko bonusa, kot imajo otroci vozniških izkušenj,
praktično pomeni da ga 20letnik dobi samo 10%, če je pa star 28 ali več pa lahko kompletnega, 50%.

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Hvala ti za odgovor.
zmaga.gif

p.s.
Nisem jih zadel na lotu. Dva imam, ker sem imel vedno dva avta, enega sem pa podedoval.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
348
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Garfildd pravi:
3 leta od poteka police oz. 5 let pri ZM...

narediš kratkoročno polico za en avto ki si ga "kupil".... če ti pa ga pa ne uspe registrirati, pa je.bi ga
wink-1.gif
To je to, ja.
Torej, če prav razumem. Naredim polico za nek tretji avto in grem čez 2 dni preklicat, ker je nakup ''padel v vodo''?

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.261
4.843
113
pa še stroške za pot naj ti agent povrne
10.gif

ne, naredil boš kratkoročno polico, minimalna premija je tam okrog 20€ +/- toliko boš pač raskiral, da se ti ohrani bonus,
pa tistemu, ki ti bo delal lahko vsaj enega petaka stisneš za kavo, drugače še za papir ne bo dobil od tega
rolleyes-1.gif

meni pa lahko eno
nahrung002.gif
za nasvet

da ne boste kupovali pa prepisov avtov delali
tongue-1.gif

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Meni se nasvet ne zdi dober, ker je potem ob uveljavljanju bonusa potrebno imeti dokument, kaj se je zgodilo z vozilom po poteku police. Najboljša in najcenejša varianta je sklenitev police in nato storno.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Res je, ampak zakaj bi dal 20eur, oziroma zakaj bi zastopnik zaradi premije 20eur predlagal to rešitev. Načeloma se to itak ureja pri svojem zastopniku, ki mu menda ne bo problem raskirati teh par listov papirja. Sicer pa kot si sam omenil, ZM ima dobo 5 let, konkretno pri Generali pa mi po pretečenih 3-letih odobrijo podaljšanje mirovanja bonusa brez problema. Brez nekih nepotrebnih stroškov in fejk polic.

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Če ti poteče bonus in skleneš po nekaj letih novo polico greš k tisti zavarovalnici, ki ti ponudi -50%. Res ne razumem tega, ti 10 let voziš previdno da ni nezgod, prideš na -50%. Pol pa recimo zaradi bolezni 3 leta nimaš avta in si spet na 100%.

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.261
4.843
113
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Res je, ampak zakaj bi dal 20eur, oziroma zakaj bi zastopnik zaradi premije 20eur predlagal to rešitev. Načeloma se to itak ureja pri svojem zastopniku, ki mu menda ne bo problem raskirati teh par listov papirja. Sicer pa kot si sam omenil, ZM ima dobo 5 let, konkretno pri Generali pa mi po pretečenih 3-letih odobrijo podaljšanje mirovanja bonusa brez problema. Brez nekih nepotrebnih stroškov in fejk polic.

Fejk polic? Ta polica je čisto taka kot mora biti....

Torej je bolj enostavno in ceneje, da pride k tebi, naredi polico, ki mora biti urejena prorata (preverjane v EMRL bazi) vozilo prijativ,
plačat cestnino za obdobje (usklajevanje s tehničnim) vozilo odjavit, čakat nazaj denar od cestnine, plačat 21€ za prijavo vozila,
plačat 11,8€ za odjavo vozila, iti nazaj do zastopnika da prekine polico in naredi "povračilo" premije... in potem ima bonus še veljaven...

Aja, ne pozabimo, da mora imeti na voljo avto še avto katerega bo registrirala za odjavo prijavo....

Skupni stroški, odjava/prijava cca 35€, razlika v povračilu cestnine, strošek vožnje tja in nazaj, strošek časa, kupoprodajna pogodba,
overitev podpisa... verjetno vse skupaj ne uide 50€...

Ali narediti kratkoročno polico ker je premija nekje omejena navzdol (nekje 14€ nekje 20€) in imaš to rešeno...
za kratkoročno res ne rabiš odjave vozila met...

In kaj naj bi mel več od tega če mu naredim kratkoročno polico, ja zaslužil bom 1€ da bo za papir in tinto, drugače je to samo usluga
stranki, v obeh primerih, samo da jo boš ti spravil ob 50€ in 2 ure časa, jaz ji bom pa predlagal kratkoročno polico za tistih 20€ (+/-)

Jaz razumem zakaj tako, ker bi isto zase naredil...

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.261
4.843
113
Citat:
Uporabnik alpine pravi:
Če ti poteče bonus in skleneš po nekaj letih novo polico greš k tisti zavarovalnici, ki ti ponudi -50%. Res ne razumem tega, ti 10 let voziš previdno da ni nezgod, prideš na -50%. Pol pa recimo zaradi bolezni 3 leta nimaš avta in si spet na 100%.

Se strinjam da je bedasto, da propade po treh letih, pač tako je... žal pa zavarovalnice raje vidijo da plačaš večjo premijo ane,
in če jim 3 leta nisi plačeval, zakaj bi ti potem ponudili spet najboljše pogoje...

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.770
15.829
113
Citat:
Uporabnik Garfildd pravi:
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:

Fejk polic? Ta polica je čisto taka kot mora biti....

Torej je bolj enostavno in ceneje, da pride k tebi, naredi polico, ki mora biti urejena prorata (preverjane v EMRL bazi) vozilo prijativ,
plačat cestnino za obdobje (usklajevanje s tehničnim) vozilo odjavit, čakat nazaj denar od cestnine, plačat 21€ za prijavo vozila,
plačat 11,8€ za odjavo vozila, iti nazaj do zastopnika da prekine polico in naredi "povračilo" premije... in potem ima bonus še veljaven...

Aja, ne pozabimo, da mora imeti na voljo avto še avto katerega bo registrirala za odjavo prijavo....

Skupni stroški, odjava/prijava cca 35€, razlika v povračilu cestnine, strošek vožnje tja in nazaj, strošek časa, kupoprodajna pogodba,
overitev podpisa... verjetno vse skupaj ne uide 50€...

Ali narediti kratkoročno polico ker je premija nekje omejena navzdol (nekje 14€ nekje 20€) in imaš to rešeno...
za kratkoročno res ne rabiš odjave vozila met...

In kaj naj bi mel več od tega če mu naredim kratkoročno polico, ja zaslužil bom 1€ da bo za papir in tinto, drugače je to samo usluga
stranki, v obeh primerih, samo da jo boš ti spravil ob 50€ in 2 ure časa, jaz ji bom pa predlagal kratkoročno polico za tistih 20€ (+/-)

Jaz razumem zakaj tako, ker bi isto zase naredil...

467716-post_slo.gif

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83
Mogoče je še najboljši nasvet, naj mtl preveri pri svoji zavarovalnici kako je s potekom bonusa v praksi? Recimo Triglav ima tudi 3 leta, ampak lahko v roku 5.(?) let podaš vlogo oz. prošnjo za priznavanje "pretečenega" bonusa.

Kakšna pravila so v ozadju ne vem, ampak poznam nekaj "zamudnikov", ki so b.p. dobili odobren stari bonus.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Če si "aktiven", torej recimo da imaš lizing, potem mislim da ni problema s vlogo in odobritvijo, konec koncev vidijo da plačuješ in da si na cesti kot aktiven voznik.

Drugo pa je, če si 3 leta bil čisto odsoten iz ceste, to pa bi jaz tudi rekel, da bi morali vozniška tako narediti, da moraš potem na kak hiter tečaj ali kaj podobnega, ker lahko človek čisto zakrkne...

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
348
83
Kras
www.mtl.si
Hvala vsem za informacije. Predvsem tista o 5-ih letih pri ZM je zelo uporabna. Torej je še nekaj časa, do izvedbe ''transakcije''.
Kar se tiče agenta: ne bo panike naredit police in jo stornirat. Mislim, da korektno sodelujeva in ima dober posel z mano.
wink-1.gif

Ti pa seveda pir dobiš brez težav
nahrung002.gif
. Imaš PM.

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Tudi jest imam eno polico ZM doma. spomladi bo 3 leta od kar sem odjavil osebni avtomobil in polica z 50 procentov bonusa je ostala doma. No nato sem od mame kupil drugi avto, ker starša ne potrebujeta 2 vozil sta polni bonus prenesla na mene. Zdej me pa zanima, ko poteče registracija mojemu vozilu, lahko sklenem ponovno zavarovanje in uveljavljam staro polico oz bonus (je 5 procentov manj kot na trenutni), drugače mi bo bonus potekel, nato pa tej polici, s katero imam zavarovan sedaj začne teči 3 letni rok za ohranitev bonusa. čez 3 leta zadevo obrnem. Se pravi predložim to polico z bonusom katero imam sedaj in dam v mirovanje tisto ta drugo. V tem času pridobim še dodatnih 5 procentov (55 procentov). Rad bi ohranil bonus še vsaj 5 let, da bo sin dopolnil 18 let, ter nato dam eno polico z polnim bonusom prepisat na njega in njegov avto. Mal zakomplicirano, ampak prosim za odgovor zavarovalničarjev.

EDIT: Hebemti sem budalo, tele napol pismeno. Je že Garfildd na začetku teme obrazložil da gre to skozi.

Nazadnje urejeno: