Citat:
Uporabnik Garfildd pravi:
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Res je, ampak zakaj bi dal 20eur, oziroma zakaj bi zastopnik zaradi premije 20eur predlagal to rešitev. Načeloma se to itak ureja pri svojem zastopniku, ki mu menda ne bo problem raskirati teh par listov papirja. Sicer pa kot si sam omenil, ZM ima dobo 5 let, konkretno pri Generali pa mi po pretečenih 3-letih odobrijo podaljšanje mirovanja bonusa brez problema. Brez nekih nepotrebnih stroškov in fejk polic.
Fejk polic? Ta polica je čisto taka kot mora biti....
Torej je bolj enostavno in ceneje, da pride k tebi, naredi polico, ki mora biti urejena prorata (preverjane v EMRL bazi) vozilo prijativ,
plačat cestnino za obdobje (usklajevanje s tehničnim) vozilo odjavit, čakat nazaj denar od cestnine, plačat 21€ za prijavo vozila,
plačat 11,8€ za odjavo vozila, iti nazaj do zastopnika da prekine polico in naredi "povračilo" premije... in potem ima bonus še veljaven...
Aja, ne pozabimo, da mora imeti na voljo avto še avto katerega bo registrirala za odjavo prijavo....
Skupni stroški, odjava/prijava cca 35€, razlika v povračilu cestnine, strošek vožnje tja in nazaj, strošek časa, kupoprodajna pogodba,
overitev podpisa... verjetno vse skupaj ne uide 50€...
Ali narediti kratkoročno polico ker je premija nekje omejena navzdol (nekje 14€ nekje 20€) in imaš to rešeno...
za kratkoročno res ne rabiš odjave vozila met...
In kaj naj bi mel več od tega če mu naredim kratkoročno polico, ja zaslužil bom 1€ da bo za papir in tinto, drugače je to samo usluga
stranki, v obeh primerih, samo da jo boš ti spravil ob 50€ in 2 ure časa, jaz ji bom pa predlagal kratkoročno polico za tistih 20€ (+/-)
Jaz razumem zakaj tako, ker bi isto zase naredil...