Zdravo ekipa,
ta vikend sem naredil začetni tečaj PADI, pa bi malo opisal, če se še kdo odloča, da bi šel, pa ga tale post premakne v pravo smer

Torej tečaj je Open water diver, v PADI sistemu, opravljal sem ga v Fiesi, v NEMO divers centru.
Začeli smo v petek ob 5 popoldan, zaključili v nedeljo ob 5. Teden pred tečajem dobiš skripto in ene 3h video posnetkov, kaj se boš počel pod vodo + razložena teorija
Tečaj je potekal za vikend, petek: teorija + 1 potop, sobota: teorija +2 potopa + izpit, nedelja: teorija + 1 potop
Pod vodo smo bili skupaj (4 potopi) 3h in 35 min. Opravili vaje v nižini (2m), nato ponovili vaje še na globini 8, 9 metrov.
Sama izkušnja je bila zame zelo pozitivna. Ekipa v Nemu je bila super. Bili smo skupina 5 ljudi + 2 inštruktorja. Vse je bilo v nizki prestavi, lahko si (sem) imel 20 podvprašanj, vse lepo razloženo... Inštruktorji so pravi maherji in dobri pedagogi. Varnost je na prvem mestu.
Vaje ki smo jih morali opraviti, so od lahke do srednje zahtevne, rahlo neprijetne... npr: plavati pod vodo brez maske. Potem so se mi oči solzile še pet min.
V Fiesi vidiš nekaj razbitin, ena katrca je parkirana, kakšnega raka, polno rib.... vendar na začetnem tečju je veliko vaj, veliko imaš opravka sam s sabo, z masko, s plovnostjo.... tako da nimaš veliko časa gledati na okoli. Šli smo "samo" do 15.5m, max s tem tečajem je 18m.
Pa še kot zanimivost, od petih smo samo 4je naredili tečaj. Eden ni mogel sprazniti polne maske, se je zaciklav... Potem poskusil še na naslednjem potopu neuspešno... Ter je nato prekinil tečaj in ga bo nadaljeval pozneje.
Torej, če kdo rabi še kaj info, me lahko vpraša, ali se obrneš direkt na Nemo in dobiš vse info.
Cena tečaja je 320€, ki vključuje vso opremo, tako da rabiš kopalke in brisačo.
Kaj sedaj naprej? Definitivno bom šel na Krku v scuba center na potop, pa še enkrat v Fieso, da še malo na plovnosti delam. Februarja pa imamo rezervirane Tenerife, kjer si bom en popoldan vzel za potop.
Javite se potapljači s predlogi, kam in kdaj, vendar naj bo bolj lokalno za začetek, recimo do srednje dalmacije... da ne boste takoj zasuli z Saudsko arabijo, sejšeli in avstralskim grebenom
PS: Tole ni reklama za Nemo, samo opis moje dogodivščine. Če ima kdo več izkušenj z dive centri v sloveniji, prosim javite se. Ker mislim da je prvi tečaj/izkušnja res pomembna za začetnika.