Posvoji punčko in reši otroka

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik slvn pravi:
Kdo pa jih je?

Taka pomoc je naredila veliko skode. V afriki imas zelo rodovitne predele. Zaradi podnebja in rodovitne zemlje bi lahko zeli nekajkrat letno. Ne pa tako kot nasi kmetje, ki morajo gnojit, da enkrat na leto poberejo. In vcasih so ponekod celo to poceli. Zdaj pa so to opustili.

Jah. Je tako preprosto
grims-1.gif

No, kul.

Tukaj imas Stella Nyoni @ kiva.org. Tetica bi 850$ kretida za 10 mesecev, da bo lahko kupila riž za nadalnjo prodajo. Ne fehta, ampak poizkusa skrbeti zase.

Boš dal, če tu že Unicef ne lajka? Jaz trenutno "investiram" v enega zlatarja v Tadzikistanu, zensko v Afganistanu ki je sivilja, eno tetico iz Toga ki ima svojo farmo, in dve teti v Tanzaniji, ki prodajata oglje.

Vas je sam gobec, ali imate res problem z Unicefom?

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
Jaz dajem samo v slo
wink-1.gif
In to, ko gre za konkreten primer - pa se tu verjamem, da sem kdaj naredil neumnost, ker sem dal komu, ki v resnici ne rabi, oz. zapravi za kako neumnost, ki si je se jaz ne privoscim.

Ne dam pa nekemu rdecemu krizu. Unicefu pa absolutno ne dam nic!

Tudi v afriki sem ze marsikaj pustil. Ampak to jim dam osebno, ko sem tam. Posiljal pa ne bom kar tako. Imam okoli sebe dost ljudi, ki bojo veseli, ko jim bom kaj dal.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Sem ze tiho - ti vsaj dajes nekomu ki rabi. Popolnoma vseeno je ali je to v Afriki ali pred domačim pragom.

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
Nisem prebral celega teksta na linku (samo pogledal sem, da vidim iz kod je).
850 usd???

Ves koliko je to v Dar Es Salaamu? Za 0.1usd sem jedel pri lokalcih. To mora bit pa ogromen biznis kar pripravlja.

Edit:
No ce povem po pravici sem dal skoraj pol dolarja za obrok. Ampak to zato, ker rad jem, pa se pijaca zraven
grin1.gif

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
ok niso ravno na oblasti, ampak so še zmer dost vplivni tam. in če majo belci večino biznisa čez, potem oni "vodijo" državo
wink-1.gif

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
ksz

K se ponavadi tukaj fehta za neke brezvezne glasove,se naj organizira raje zbiranje denarja po simbolicnih 5 eur al kakorkoli,potem je samo se problem nekoga direktno dobit da mu ta denar das.Najraje kaksnemu frocu za pocitnice,sam
to ze delajo drugi.
Lahko bi probal tudi preko tednika,pa se reklamo bi si naredil.