Ne, kapi nisem doživel, jo je pa oče kar nekajkrat. Nobenih bolečin, samo zmedenost, zategovanje obraza, del telesa je bil "mrtev". Ko me je mama poklicala in sem ga vprašal, kaj je narobe, mi je z nasmehom na obrazu rekel: Mislim, da me je kap....
dej no..... Menda ne misliš, da bo rešilec vozil vsakega z glavobolom na urgenco.Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Sodelavca, starega 30 let, je doma, za vikend, bolela desna stran glave. Bil je v stanovanju s cimrom. So večkrat klicali na 112, da pridejo ponj, pa so mu na 112 govorili, naj vzame lekadol.
Ko je izgubil levo stran telesa, so šele ponj poslali rešilca. Seveda, prepozno. Od takrat je mentalno neuporaben, leva noga mu komaj funkcionira, da šepaje hodi, leva roka mu ne funkcionira več.
Lep preostanek življenja mu je preostal, zahvaljujoč 112.
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Pri kapi ni nobenih bolečin v glavi.
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Bolečine v glavi so zelo redke
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Sodelavca, starega 30 let, je doma, za vikend, bolela desna stran glave. Bil je v stanovanju s cimrom. So večkrat klicali na 112, da pridejo ponj, pa so mu na 112 govorili, naj vzame lekadol.
Ko je izgubil levo stran telesa, so šele ponj poslali rešilca. Seveda, prepozno. Od takrat je mentalno neuporaben, leva noga mu komaj funkcionira, da šepaje hodi, leva roka mu ne funkcionira več.
Lep preostanek življenja mu je preostal, zahvaljujoč 112.
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Ne govori neumnosti! Pri kapi ni nobenih bolečin v glavi. Od kje ti pa to!? So popolnoma drugi simptomi.
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Ne govori neumnosti! Pri kapi ni nobenih bolečin v glavi. Od kje ti pa to!? So popolnoma drugi simptomi.
Govor je o možganski kapi. Ok, tony me je prepričal, da je bolečina v glavi eden od simptomov, čeprav sem še vedno prepričan, da v večini primerov ni glavni pokazatelj.Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Bodite natančni o kateri kapi je govora...pri možganski misliš da ti bo glavo razneslo (ni pa mus), pri srčni nima glava nič zraven.
Citat:
Uporabnik alpine pravi:
Kakšna je možnost kapi pri debelem mladem človeku?
Recimo pritisk 150/95 in debelost 2-3 razred.
Citat:
Uporabnik nacek pravi:
mimogrede
V centru za zdravljenje možganske kapi na daljavo Telekap preiskujejo dogodek, ko naj bi brežiškim zdravnikom navodila za zdravljenje bolnika namesto nevrologa dajala kar upravna delavka klinike.
http://www.siol.net/novice/zdravje/2016/01/nov_skandal_v_slovenskem_zdravstvu.aspx