Tvoja danes zagovarja trdo posteljo zato, ker si se z leti zredil in se ti jogi preveč vgrezne.
Kot kaže ne dosežeš do vertailer-ja ko štemaš od zadaj.
Končno ena, ampak samo ena v zadnjih pol leta, da se lahko iz srca nasmejim...
Vsaka čast!
Tvoja danes zagovarja trdo posteljo zato, ker si se z leti zredil in se ti jogi preveč vgrezne.
Ja - lej, saj sem ji 35 let dal časa, da se je naučila (kwhat ). Kva misliš da bom celo življenje lačen hodil po svetu?
jogi je star 10 let, nek dormeo, tak je pa kot ob nakupuTvoja danes zagovarja trdo posteljo zato, ker si se z leti zredil in se ti jogi preveč vgrezne.
Saj v bistvu puha res ne rabiš...
To je bilo včasih, pred desetletji ali več...
A misliš, da kdo danes pleza na MOnt Everest (ali kamorkoli drugam) s puhovko? In spi v spalni vreči s puhom? Da ne naštevam...
Moderni materiali so in lažji, bolj trpežni in bolj uporabni... Ja, pa tudi cenejši...
Pa nisem za "vso plastiko", samo, ko mam na sebi 500g zgornji del in me enako greje kot 2kg puha, potem pa...
Za doma pa - greje te to, kar imaš nad sabo, bolj pa "ono", kar imaš zraven... Če ne, menjaj...
O, v visokogorju se še kako uporablja puh - puhaste spalne vreče, puhasti kombinezoni za Himalajo itd. Imam "puhovko" iz umetnih materialov in imam tudi nekaj pravih puhovk. Tisto umetno vzamem samo v mokrem vremenu ali pa za plezanje slapov. Za vse ostalo - naravni puh. Enako velja za spalne vreče - se ne spomnim, kdaj sem nazadnje spal v tisti z umetnim polnilom. Ni primerjave, na žalost
Ja sam v domači spalnici nisi ravno izpostavljen elementom, tako da Everest in spanico je brez veze primerjat.
Sigurno so za civilno uporabo najboljši naravni materiali (bombaž, lan, volna, itd), pri exstremnih pogojih in športu pa umetni materiali, ki ne vlečejo vode nase oz. se hitro sušijo.
Ja sam v domači spalnici nisi ravno izpostavljen elementom, tako da Everest in spanico je brez veze primerjat.
matofill : ali sumiš, kje uhaja? Premalo gosta tkanina ali slabo zašito?
Pri moji nekdanji odeji iz puha ni bil problem uhajanje, temveč so vmesnim prekatom popustili šivi in se je puh selil znotraj odeje in je postala neuporabna. Zdržala pa je gotovo 10 let.
Ce si tako zelo obcutljiv, mogoce. Jaz spim na 10 let starih vzglavnikih vec kot odlicno. Pa da ne bo kdo zacel, da bi lahko se boljse. Zbudim se spocit in naspan....., pa ja