Postavitev kuhinje

danielt

Fizikalc
3. jun 2008
1.062
18
38
Ne vemo se odločit med dvema postavitvima, (vsak navija za svojo).
Poglejte, in vas prosim za mnenje .... klik
če ma kdo kako tretjo idejo kar na plano z njo
cheer.gif

***** sledijo
hvala
lp

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.369
89
48
Če se da vodo in korito spravit do okna, potem bi izbral varianto Otok. S tem, da bi štedilnik premaknil bolj proti notranjosti (moti me, da je tako blizu vrat). Mizo pa bi zavrtel za 90 stopinj (bolj življensko).

Če se vode in korita ne da premikat, potema pa bi izbral varianto U, s tem, da bi tisti del, kjer je štedilnik skrajšal. ker je predolg.

Nazadnje urejeno:

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Otok, vendar brez samostojne mize, otok bi podaljšal v jedilno mizo. Prav tako bi bila nad otokom napa ter kuhališče.

cerko

Pripravnik
9. maj 2012
278
0
16
Otok je fina zadeva če imaš gor še lijak,, ker enostavno kuhaš / odcejaš. Razlog spremembe na otok je verjetno želja, da se pri kuhanju odpira in komunicira z jedilnim prostorom. Težava je lahko osvetlitev - lijak se ponavadi daje pod okno. Ni mi sicer jasno kam bi dal hladilnik, ker je tam kot je pri otok varianti na steni malce odročen oz. važna je širina prehoda med hladilnikom in otokom.
Hladilnik se poleg vode verejtno najpogosteje uporablja (pijača, jedača,...) in je fino, da je blizu na odprtem.
Tam kjer je hladilnik pri U je pri roki, neprijetno pa zna biti občutek "tunela", ki ti ga naredi ko prideš skozi vrata. Poglej še osvetlitev in če je v sobi še kakšen prehod v drug prostor. Mogoče tudi kuhalni del pri vratih ni najbolj primeren, ker če se kaj kuha in je kdo neroden ter pridrvi mimo hitro pride do nesreče pa če kaj pečeš ti šprica na vse strani... Mislim, da je smiselno premislit kaj se največ uporablja in glede na to prilagodi postavitev.
Drugače pa se pridružujem Davidoff-ovi ideji o otoku z kuhalnikom, lijakom in podaljšano mizo.

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.559
1.159
113
Hladilnik ob oknu ti dela preveč sence. Meni bolj všečna je U varianta. Tudi ko kaj kuhaš in pripravljaš lahko komuniciraš z gosti, ki so za mizo.

Robbit

Fizikalc
26. jul 2007
2.209
20
38
Postavitev na U se mi zdi, da preveč odmakne jedilnico. Z otokom mi je bolj simpatično.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
z otokom deluje prostor bolj odprto.
pri kolegu imajo otok, pa se ob druženju kr veliko zadržujemo okol otoka in mi je tudi s tega vidiga bolj praktično. Pijačke, fingerfood... je okol toka. Za mizo se prestavmo, ko smo že utrujeni ali se je kaj s priborom. Ima pa tudi barske stolčke pri otoku.
če pečeš kake štrudle je na otoku več placa za testo razvlečt:)

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
če še ni prepozno
smile-1.gif

U mi je veliko bolj všečno.
Pa še kakšen barski stolček pred "šankec" (če je prostora)..... pivičko.... pa mamiki težiš, ko šnicle tolče...
smile-1.gif