Pošta Slovenije

Kara_Demz

Pripravnik
7. avg 2007
506
0
16
Država v državi, tako kot Vatikan in Dimnikarji!

Zakaj vendar moram vedno poštarja, ki mi je dostavil paket in sem zanj plačal poštnino, včasih pa še celo povzetje, lepo prositi za račun?
Kaj ni samoumevno?

Saj ga potem naslednji dan lepo prinese, brez problema, itd... pa vendar : če ravno ne zinem, ne bo računa, knjigovodja bo pa v luft skočil! Prav tako nisem vedno zraven, kadar pošiljka pride... .
Ob dejstvu, da smo še pred nekaj leti doživljali srečanje z davčnim inspektorjem pred trgovino, kjer te je štrafal, če nisi imel računa za kupljeno robo...

Že vsaj 15 let doživljam eden in isti problem, povejte, kako imate pa vi to rešeno.

Majko jim zeleno! Poštarji in dimnikarji ! Oboji kot Država v državi!
10.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.235
7.040
113
Zlo redko pride kak paket, katerega bi bilo potrebno "plačati po povzetju", tako da problemov ni. Če se ne motim je enkrat poštar prinesel račun.

Jih pa razumem, če bi povsod pisali račune, bi dostave trajale hoh ho časa. Poštar naj samo prnese, pa potem babe naredijo račune, pa nasledni dan še račun, pa bo.

Kara_Demz

Pripravnik
7. avg 2007
506
0
16
Ni res!

Če nekaj plačam, moram istočasno tudi dobiti račun, kajne!
Če bo pa morda račun šele drugi dan (ali nikoli?), je pa pranje denarja .

Razen, če nima kdo kaj proti.

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Hehe, to zna bit problem. Imamo kar nekaj posla s pošto, predvsem dobivam pakete, poštnino v večini primerov plačam sam. Ko sem enkrat upravnici omenil, kako bi se lahko dogovorili za kako pogodbo, da ne bi vsakič govoril prve tri številke od davčne... Ne ne ne, imate premalo prometa. Prej je bilo baje 20 kSIT zdaj okrog 100 eur. Banda hudičeva.

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Ko sem se jaz menil za pogodbo je bil pogoj vsaj 100 paketov letno. Sem pa sam rekel, da jih bo zaradi novega posla toliko in ni bilo nobenega problema se zmenit. Sicer jih v prvo leto ni bilo niti 50 pa ni nihče nič rekel. Sedaj pa jih imam precej več in so samo veseli, da mi vozijo.
Poznam pa kolega, ki so mu zaradi premajhnega števila paketov pogodbo odvzeli.
Moj predlog: pokliči na pošto, kjer je uprava za tvoj konec (npr Kranj, Ljubljana...) reči, da pričakuješ precejšnje povečanje paketov in če bi lahko sklenil pogodbo. Sploh ne sprašuj na domači pošti. Gotovo se boš lahko dogovoril. Če boš imel dosti boste delali, če ne pa boste pač prekinili in bo po starem.

lp

Kara_Demz

Pripravnik
7. avg 2007
506
0
16
Nič nismo naredili !

Povejte mi, kako lahko poštar pokasira denar (in bo prinesel račun drugi dan, če ga že izrecno zahtevam, drugače pa ne !) , in gre ..., v trgovinah je pa to z zakonom prepovedano
sprasujem se.gif
.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.235
7.040
113
Zato, ker poštarji načeloma nimajo cajta s tem in prav je tako, kam bi pa prišli, če bi pri vsakem nekaj na roko pisal, že itak majo fajn zamude.

Lahko se zmeniš, da te VSI paketi čakajo na pošti in greš tja dvignit, takrat pa dobiš b.p. račun.

Kara_Demz

Pripravnik
7. avg 2007
506
0
16
Nonsense
13.gif
!

Če pa trgovec ne izstavi računa, je pa kaznovan! Tudi stranka je kaznovana, če nima pri sebi računa ob izhodu iz trgovine.

A je poštar v tem primeru kaj drugega, kot trgovec ? Ob dejstvu, da pri GLS in TNT teh problemov načeloma ni ()

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.235
7.040
113
Kdo pa pravi, da poštar ni kaznovan, oz da ne rabi dajat računov.

Pravim samo, kakšen je praktičen vidik "problema".

kikach

Zelenc'
22. nov 2013
26
0
1
Zanima me ali mogoče kdo ve koliko časa traja A4 kuverta iz Nemčije do Slovenije po standardni pošti? Je pa priporočena pošiljka.

Hvala za odgovore.

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Zato, ker poštarji načeloma nimajo cajta s tem in prav je tako, kam bi pa prišli, če bi pri vsakem nekaj na roko pisal, že itak majo fajn zamude.

Lahko se zmeniš, da te VSI paketi čakajo na pošti in greš tja dvignit, takrat pa dobiš b.p. račun.

čakaj malo, jaz bom kaznovan s kaznijo, ki me lahko pokoplje, če ne izdam računa, eni Pošti Slovenije pa ni treba al kaj?
uf-1.gif

Pa ne mi rečti, da morajo ročno pisat, majo dovolj prometa in dobička, da se drugače organizirajo pa si naredijo kak drug izpis, če jim je to preveč zamudno...pa ni problem samo v poštarju, da računa ne izpiše, jaz kot stranka zahtevam, da se mi vedno napiše račun..