Citat:
Prejšnji teden sem se v petek odločil zamenjati vozniško dovoljenje. (Kartica je manjša, lahko nosim v denarnici...bla-bla) Uradnik na UE je rekel, da če doplačam 8 evrov, dobim vozniško že v torek. Dogovorila sva se, da staro vozniško pustim na UE, da bom lahko nov dokument dvignil na pošti. Ker sam delam do časa, ko je pošta že zaprta (ob 17. uri), sem naročil ženi, naj mi v torek dvigne vozniško. Poštarica na "pogodbeni pošti", ki je v lokalni špeceriji je preiskala vso pošto in mojo vozniško ni našla.
Danes po službi zagledam obvestilo v poštnem predalu, da vozniško lahko dvignem po 14. uri na pošti KRAJ (A). Priletim še pred zaprtjem, saj tam delajo do 18. ure, seveda mojega vozniškega nikjer ni. Razložijo mi, da je bilo obvestilo izdano v ponedeljek, in naj bi dokument ležal pri njih le v ponedeljek popoldan. (Še dobro, da ne v Ljubljani). Na obvestilu tega seveda ni pisalo. Od torka naj bi bilo na pošti KRAJ (B). Na vprašanje, zakaj potem poštarica tega ni našla, je sledil odgovor, da je poštar še enkrat nesel okoli. (Obvestila seveda ni pustil). Osebno nekoliko dvomim v razlago, saj je bila žena na pošti pred zaprtjem, ko se je poštar že zdavnaj vrnil nazaj.
Upam, da bom jutri končno prišel do vozniškega, sicer bo vikend v Istri padel v vodo. Mogoče pa jutri dobim obvestilo, da vozniško lahko dvignem v Sevastopolu, ob naslednji polni Luni.
Včasih dobim vtis, da duh Kafkinih uradnikov še zmeraj straši okoli po teh rovtah.