posoda za indukcijo.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.765
6.750
113
pri taščici
sem mislim da se bo obstoječa posoda grela na indukciji pa se noče(polovica). Sicer sem nekaj gledal simbole na dnu, pa sem se uštel.
se pravi kupujem nič posebnega posodo, ki se bo grela tudi na indukciji:
Ponev za palačinke (ne tiste za en evro in ne tiste za 100)
kakšen (inox) lonec tam okoli 2-3 litrov
ljubljana....
Kam se splača iti pogledat, ali grem v prvo trgovino.?

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Harvey je imel par tednov nazaj ene inox lonce v akciji. Komplet petih različno velikih s steklenimi pokrovkami za okoli 80 evrov.

Ponve za palačinke (torej teflonske) so pa kar redke. Tefalove so okoli 30 EUR in so super. Za indukcijo sicer noro težke, ampak ravno zaradi masivnosti se toplota enakomerno porazdeli. Priporočam. Majo jih pa povsod.

Aja, o prilagojevalniku za indukcijo, na katerem lahko uporabljaš stare ponve, sploh ne razmišljat. Uporabno samo za pogrevanje krožnikov, pa še to je bolj tak-tak.

bobrock

Pripravnik
15. sep 2008
124
0
16
Tale Šparova blagovna znamka se je pri nas kar dobro obnesla:

KLIK

Občasno se jo da dobiti tudi na akciji.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.486
1.051
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik bobrock pravi:

KLIK

Se podpišem. Imam vse ponve te serije pa zaenkrat ni problemov. Plus tega so bile izredno poceni glede na tefal ipd.

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
Glede ponve so ti povedali, jaz imam tudi kar tefalovo, morda se kdaj odločim za Simpex, nisem vedela, da je tako kvalitetno.

Lonce sem pa na koncu kupila v mercatorju, ampak samo zato, ker so imeli edini lepo obliko pa navadne pokrovke. Izrecno sem se odločila, da ne bom imela steklenih pokrovk. Ko pa sem gledala za lonci, so jih imeli v Lesnini, v Merkurju...

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
lonce mas rutar, lesnina, eltus.. fisler ali wmf recimo.

palačinkar sem vzel tefal v leclercu..cca 30 orjov..al 25.. dober, lahek.

piskri..drazji so, boljsi so..nasi fislerji za 500€, profi set,.,so zakon. sam je treba kuhat in kuhat, da prneses not

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.765
6.750
113
pri taščici
hehe, zaenkrat se še ne kuha v "velikih" količinah, in kot kaže se še nekaj let ne bo.
Tako da 500 evrov najbrž še nekaj časa ne bom dajal za piskre.
Največ ji lonec je od WMF pa ni nič posebenga. Še pokorovka ki je sicer steklena, ima ročaj vroč, da ga skoraj ne moreš dol dat brez serveta.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.486
1.051
113
Obišči stran
Sam sem posodo nabavu enkrat v leclercu, ima kovinske pokrovke, kar je bil pogoj in vsaka ima termostat. Načeloma ko jo pogledaš izgleda kot kopija WMF. Takrat je bila 25k sit, torej ekvivalent 100€ danes. In dela na indukciji ko šus. Po petih letih uporabe je še vedno kot nova (aja, prve 4 leta je bila navadna steklokeramika).

pinKING

Pripravnik
1. sep 2007
522
8
18
ORANGEland
www.trenutkiveselja.si
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
hehe, zaenkrat se še ne kuha v "velikih" količinah, in kot kaže se še nekaj let ne bo.
Tako da 500 evrov najbrž še nekaj časa ne bom dajal za piskre.
Največ ji lonec je od WMF pa ni nič posebenga. Še pokorovka ki je sicer steklena, ima ročaj vroč, da ga skoraj ne moreš dol dat brez serveta.

Tale komplet... tudi precej hvalijo. Je pa res da ti je malo od rok. Ce se ti ne mudi ti ga lahko jaz tudi pripeljem ko bom gor hodil.

Lp

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.564
36
48
41
Ljubljana
Citat:
Uporabnik bobrock pravi:

KLIK

Sam ta "scratch proof" je pa natega, praskajo se tko k vse ostale ponve... so pa kul, imam 2 in sem zadovoljen.

posode (lonce) sem vzel v lesnini na brdu, 5 kosov za 79 eur.

Nikka

Pripravnik
8. avg 2007
531
11
18
MB
kid.kibla.org
Na zunanje dno piskra daj magnet. Če se pripopa, posodo lahko uporabljaš na indukcijski plošči. Precej obstoječe posode lahko tako obdoržiš (predvsem inox) in ne rabiš kupit vse novo.

Maxi25

Fizikalc
4. maj 2009
2.341
0
36
Jaz prisegam na znamko Tescoma. Posoda je kljub ogromni uporabi kot nova.
srce-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.765
6.750
113
pri taščici
na obstoječe inox piskre ne prime indukcija.
nisem pa še probal z magnetom

ponev: gledal v šparu simpexove in tefalove, potem v hoferju nabavil 2x težjo (in večjo - fi28cm) za 25 evrov.
lonci me pa še čakajo... itak rabim samo enega ali dva.... tam okoli 2-4 litre, ampak še kupuješ po kosu, daš hitro lahko za dva kosa toliko kot za 6kpl