Poslikave/tatoo-ji

19. jul 2007
2.894
1.609
113
Sem v eni evropski metropoli in neverjetno veliko ljudi je poslikanih/tetoviranih (resnično upam, da so to neke poslikave, ker takole se doživljensko potetovirat
bonk.gif
.
Od mularije obeh spolov, 50-letnih fizikalcev, do 40+ dam, ki se nekako nikakor ne morejo sprijaznit, da niso več gospodične.

Od kje je to tako popularno (jaz sem še iz te starosti, da smo kot mulci gledal ta stare z sidri/JNA datumi/srčki in samo ko si pogledal "ponosne lastnike" teh tetovaž, te je minilo, da bi si kadarkoli to omislil),
Kako to pravzaprav naredijo - ful je barvnih poslikav, pa folk ima ovite roke v stretch folijo za živila (očitno sveže narejeno) in kdaj to izgine/kako se odstrani.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Vzameš črnilo (včasih smo ga imeli v flaškah, od Pelikana, danes pa v bombicah za nalivnike) in iglo šivanko. Iglo namočiš v tinto in pikneš nekam na kožo. Pa še enkrat zraven, pa še naprej ... tako da je na koncu napis "Stanislava". To je ime dekleta, v katerega si doživljenjsko zaljubljen - vsaj tako se ti takrat zdi.

... potem se oženiš z npr. Melito in nimaš pojma, kako bi se Stanislave iznebil
rolleyes-1.gif

Sedaj : vzeti malarin in si odsekati neumno potetovirano roko? Vsekakor je tetoviranje največji zločin nad lastnim telesom!
10.gif

Nazadnje uredil moderator:

AndrejK

Fizikalc
7. sep 2007
1.279
3
38
SI
Sploh ne rabiš v Berlin
smile-1.gif
Maš tega v Nemčiji povsod polno, da niti verjet ne moreš, kaj vse se tetovira.
Eni(ene) zelo okusno, po drugi strani pri nekaterih lahko samo zavijaš z očmi.

AndrejK

Fizikalc
7. sep 2007
1.279
3
38
SI
Prespal zadnjih nekaj let?
Ful popularno, in ne gre dol
smile-1.gif
So kar pravi tatuji, kot so (bili) srčki z JNA in datumi, sidra in (z veliko domišljije) morske deklice na starih ribičih. Le da se je zadeva precej razvila in tudi skomercializirala.

Trenutno so baje popularni tatuji, ki zgledajo kot da so narejeni z vodenimi barvicami in pa velike počrnjene površine.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.417
2.770
113
Nekje sem videl clanek, da je Ibra brez tatoojev po novem....a je to res al fejki clanek oz. so vlagali

B81

22. jul 2007
37.689
10.973
113
Sem bil proti tatujem in so mi tukaj odprli oči
smile-1.gif

Videl punco, ki je imela veliko sovo na rami, to se mi je zdelo ok, butasti pa so neki tigri, pajki, smešno je videt Banananjama na roki in razne tribal tatuje... "poznam" eno, ki ima svoje ime vtetovirano na zapestju.

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
rolleyes-1.gif

Sedaj : vzeti malarin in si odsekati neumno potetovirano roko? Vsekakor je tetoviranje največji zločin nad lastnim telesom!
10.gif

Tudi neumnost je zločin ( IQ 3 ), očitno
cheer.gif

piagolo

Guru
22. nov 2009
7.311
3.923
113
opazil potetovirane z daljnovzhodnimi pismenkami in še več njih z arabskimi napisi. Kaj izražajo (ukim in neukim)?

I

Izbrisan uporabnik #9334

Vsi tatuji izražajo totalno primitivnost in dokaz, da si vodljiva oseba. Če se greš potetovirati, ob zavedanju da je zadeva neizbrisljiva, je čisto primerljivo kot da bi vzel avto in se šel zavestno zaletet v zid.

Človek bi moral brezmejno spoštovati svoje telo! Nikoli nisem razumel bizonov v JLA, ki so si delali gor "JNA 1981" itd, ob tem se mu je tinta še spacala da je bilo ja še grše,
tongue-1.gif

Imam hčerko v ravno pripravnih letih za ta šport in z ženo precej delava na tej zgodbi. Še najbolj pa tu pomaga prirojena pamet - upam
crazy1.gif
.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik AndrejK pravi:
Prespal zadnjih nekaj let?
Ful popularno, in ne gre dol
smile-1.gif
So kar pravi tatuji, kot so (bili) srčki z JNA in datumi, sidra in (z veliko domišljije) morske deklice na starih ribičih. Le da se je zadeva precej razvila in tudi skomercializirala.

Trenutno so baje popularni tatuji, ki zgledajo kot da so narejeni z vodenimi barvicami in pa velike počrnjene površine.
lasersko se odstanjuje. baje precej neprijetna zadeva.
sicer kaj češ. vsako tele ma svoje vesele.

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Vsi tatuji izražajo totalno primitivnost in dokaz, da si vodljiva oseba. Če se greš potetovirati, ob zavedanju da je zadeva neizbrisljiva, je čisto primerljivo kot da bi vzel avto in se šel zavestno zaletet v zid.
.

Z avtom v steno si samomorilec, za v Hrastovec , navaden [cenzura], [cenzura]
Si poročen?- neizbrisljiva zadeva kao- torej si vodljiva oseba?, enako kot tato neizbrisljiv
Če si da punca tato vrtnice, kaj je tukaj vodljivega?
confused-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #9334

smile-1.gif
Ja ja, možje imamo dve glavi - ti si tisto napisal s taspodnjo.

Lej, nič nimam proti tatujem, če so oni, za 14 dni. Če so pa tisti za celo življenje, pa zelo! V tem je pomen. In tu se otroška kratka pamet malce razlikuje od moje, pa še od marsikogaršnje.

Peror

Majstr
5. mar 2015
1.678
216
63
Jaz sem si dal tatoo kot odrasel človek, sklepaš, da si pametnejši in bolj razgledan od mene? Ker jaz namreč sklepam ravno kontra.

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Citat:
Uporabnik zino pravi:

Če si da punca tato vrtnice, kaj je tukaj vodljivega?
confused-1.gif

Tako. Ali pa "Lasko pivo" na hrbet s kozorogom vred, ne vidim , kaj je tu vodljivega.

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.473
357
83
34
Tatuji in brki (Flisar style) so trenutno v modnem svetu totalno OUT. V Slovenijo itak pride vse z zamikom, tako tudi odide..

Zlatan Ibrahimoviæ ima še vedno tatuje, imel pa je neke začasne z imeni, ki jih je uporabil za promocijo neke humanitarne akcije. CR pa recimo res nima niti enega, ker je reden darovalec krvi.

Zlatan-Ibrahimovic-001654.jpg

I

Izbrisan uporabnik #9334

Citat:
Uporabnik Peror pravi:
Jaz sem si dal tatoo kot odrasel človek, sklepaš, da si pametnejši in bolj razgledan od mene? Ker jaz namreč sklepam ravno kontra.

Ja.
smile-1.gif

In tako kot je Notranjc napisal: menda si ne bi dal sedaj v zrelih letih dati vtetovirati "Laško pivo" s kozorogom vred, ko je bila pa firma (pravkar) prodana na zahod
smile-1.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
Citat:
Uporabnik Demz pravi:

In tako kot je Notranjc napisal: menda si ne bi dal sedaj v zrelih letih dati vtetovirati "Laško pivo" s kozorogom vred,

Too late
crazy1.gif

lasko-boy-pa-sexy-tatu-na-hrbte-roxxi_z.jpg