Posledice vročine ali kaj?

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Na katerih srednjih šolah pa je bilo na maturi STM?

Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Ampak smo se pobrali in za razliko od tvojih prednikov nam ni bilo treba od doma.

Hmm...

<a href="https://www.alter.si/tabla/showthreaded.php/Cat/0/Number/1218768/page/0/vc/1" target="_blank">
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:Sem gastarbajtarsvo poskusil na lastni koži.
</a>

Jamranje hehe; si eden vodilnih na alterju, kar se tega početja tiče.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
kaj naj ti argumentiram? povej kaj si naredil, kaj je tvoj foter?

kaj je moj. iz nič je naredil pol milje nepremičnin. z enim samim kreditom. kot bedni komunist ni imel srca štepat kredite enga čez druzga. zato danes nima 2-3 mio ali več.

šolstvo nam laufa.. v nulo. ven padajo sami ntelekti brez samodiscipline. mogoče jim manjka predmet samoupravljanje.

tut precej pichkasti so in mlahavi. mogoče jim manjka predmet zaščita in obramba. ker edina zaščita jim je mamina kikla. še dobr, da so ukinili vojaščino, ker tisti 6 mesečni dopust je bil res farsa.

zakaj so moji predniki šli od doma nima veze. mogoče zato, ker so bili ambiciozni in so se odločil, d akemtijo, ki jo furata starša ne rabi v nalsednji generaciji furat 6 družin. recimo. ker starša nista delal agradu z mamine sinkote, ampak sta jima dala popotnico v širni svet.

in smola..vseh 6 je ustavrilo nadpovrečno vleiko.

za razliko od maminih sinčkov danes, ko oba otroka, če sta dva, sedita za isto mizo s starši pri 40 letih. če ni to, sta pa amnsardo dvignila in anredila soici.

to ti je sistem.

do febriarja mi gre na bolje. pa mam čas vas desne drkat z odpiranjem oči.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Šolstvo teče boljše kot v socializmu - če že ne zaradi drugega, na maturi ni več predmeta "Samoupravljanje s temelji marksirma", pa tudi "Obramba in zaščita" nista več obvezna predmeta na srednjih šolah in fakultetah. Sicer pa prosim kakšen dokaz, ki bi podkrepil tvoje nabijanje.
Emmm, splošna nepismenost in pomanjkanje osnovne kulture? Predvsem prvo je odraz šolskega sistema danes, drugo je slika celotnega sranja v družbi in šolskega sistema.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Na katerih srednjih šolah pa je bilo na maturi STM?

Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Ampak smo se pobrali in za razliko od tvojih prednikov nam ni bilo treba od doma.

Hmm...

<a href="https://www.alter.si/tabla/showthreaded.php/Cat/0/Number/1218768/page/0/vc/1" target="_blank">
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:Sem gastarbajtarsvo poskusil na lastni koži.
</a>

Jamranje hehe; si eden vodilnih na alterju, kar se tega početja tiče.

Na prav vseh do leta vpisa 1980 (ne vem kdaj se je začelo), v usmerjenem izobraževanju pa so imeli zaključni izpit - tudi samoupravljanje

Res je, sem probal gastrbajtarstvo, tako da vem kako to izgleda - vendar sem si vse kar imam ustvaril z delom doma.

PS: jaz ne jamram kako je v Sliveniji slabo, niti kako je bilo v SFRJ slabo - samo zavračam mnenja, da je bilo v SFRJ boljše - razen za priviligirance

Nazadnje urejeno:

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Šolstvo teče boljše kot v socializmu - če že ne zaradi drugega, na maturi ni več predmeta "Samoupravljanje s temelji marksirma", pa tudi "Obramba in zaščita" nista več obvezna predmeta na srednjih šolah in fakultetah. Sicer pa prosim kakšen dokaz, ki bi podkrepil tvoje nabijanje.
Emmm, splošna nepismenost in pomanjkanje osnovne kulture? Predvsem prvo je odraz šolskega sistema danes, drugo je slika celotnega sranja v družbi in šolskega sistema.

Kakšni podatki o ravni nepismenosti?

Posledica vztrajanja pri permisivni vzgoji?

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Tega tudi sam sebi ne verjameš - in to je uspelo prav vsem v SFRJ? (če bi bilo seveda res)

BTW: še vedno ni nikjer podatkov o 210.000 visokoizobraženih emigrantov iz Slovenije? In kje bi jih vzeli, če je šilstvo tako zanič?

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.507
5.705
113
Softi te ma v knjigi o emigrantih SFRJ zapisanga
smile-1.gif

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:

Šolstvo teče boljše kot v socializmu - če že ne zaradi drugega, na maturi ni več predmeta "Samoupravljanje s temelji marksirma", pa tudi "Obramba in zaščita" nista več obvezna predmeta na srednjih šolah in fakultetah. .

Skoda, danasnja mladina o delovanju sistema okoli sebe nima pojma. Ravno prav da jih lahko vsak nategne za 5dag pariske.

Navsezadnje se danes lahko res vsak sola. V fahidiota nazalost.

Visokokvalificirani kader pa kelnari za prezivetje.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:

Na prav vseh do leta vpisa 1980 (ne vem kdaj se je začelo), v usmerjenem izobraževanju pa so imeli zaključni izpit - tudi samoupravljanje

Vprašam dans.

Vendar dvomim, da bi iz predmeta, ki je bil na maturi, par let kasneje naredili "enoletni" predmet. Pa tud ne vem kaj se pritožuješ čez njega. Težak ni bil in sem ga imel brez truda 5.
grin1.gif

Citat:
Uporabnik NigelM pravi:

PS: jaz ne jamram kako je v Sliveniji slabo, niti kako je bilo v SFRJ slabo - samo zavračam mnenja, da je bilo v SFRJ boljše - razen za priviligirance

Jamraš glih entolk, kot da si imel pol žlahte na Golem otoku in so vam vzeli celo Pokljuko.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik Blackjack pravi:

Navsezadnje se danes lahko res vsak sola. V fahidiota nazalost.

Visokokvalificirani kader pa kelnari za prezivetje.

Visokokvalificiran kader?

Jaz pod to smatram recimo strojnega tehnika, ki na mesec zasluži 2-3 jurje neto. (brez nadur in terena)

Nikakor pa ne diplomiranega ekonomista, ki dela kot trgovec za 500€.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.202
16.483
113
če bi bila gor rdeča zvezda na mešalcu in lopati pol sigurno
grin1.gif

yugolover.press
evil.gif