Poskus ropa?

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.464
7.598
113
Ropar, bi prvo prerezal kable od telefona pa motilec bi bil pred bajto prizgan. Vlomilci pa prej preverijo ja.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ja sej... s kamnom v roki se sam kakšni zblojeni junkiei spravljajo na svoje tatinske pohode.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.863
396
83
Citat:
Uporabnik jansatovaurska pravi:
Pa je možno tudi da mu je apollo prej odgovoril, preden je on dal novico tuki na alter.?

Ni mogoče, da bi mu odgovoril prej, lahko bi mu pa odgovoril navidezno prej, ko je v drugo šla ura od 2 do 3.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Rop dosti manj kot vlom.

Rop je manj neprijeten za žrtev? Aja? A ti to iz lastnih izkušenj?
confused-1.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Se obravnava isto, če recimo nekdo vlomi k meni v hišo in mu moj bullterier da lekcijo, kot pa če me nekdo na vratih napade in zvleče not in se nato pes začne igrat z njim?

Ker slišal sem že za primere ko je vlomilec tožil lastnika ko ga je pes napadel.

Ker dejansko če ni oborožen, ni varjante da se bo rešil, pol pa še mi naprtijo kak umor iz malomarnosti ipd.

Govorimod a zunaj ni table "Pozor hud pes"

Hvala.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.464
7.598
113
lost se je pomoje zmotil in je hotel napisat obratno.

mX: nima veze tabla. Ti si psa primerno zavaroval, zaprl in zaklenil si ga v stanovanje, ki ni javno dostopen prostor. problem bi nastal, ce bi ti uspeli dokazat da si psa nascuval na roparja.

gorazdo

Pripravnik
6. avg 2007
323
1
18
Ljubljana
zgolj iz firbca - kaj pa, če je pes na (spuščen) na vrtu?
zaklenjena vrtna vrata, tabla "pozor hud pes"...

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.464
7.598
113
Citat:
Uporabnik gorazdo pravi:
zgolj iz firbca - kaj pa, če je pes na (spuščen) na vrtu?
zaklenjena vrtna vrata, tabla "pozor hud pes"...
Ja vsaj tabla, ampak se vedno moras pazit... vrt se hitro lahko spremeni v javno dostopen kraj... spet je odvisno od visine ograje itd... ampak to bi moral vprasat kakega pravnika/odvetnika ki pozna sodno prakso s tega podrocja

Piccadilly

Fizikalc
22. dec 2009
1.716
68
48
Je bil na praksi točno ta primer, ko je nekdo nastavil te pasti znotraj pod okno na vikendu, in je fasal tožbo od vlomilca.

gorazdo

Pripravnik
6. avg 2007
323
1
18
Ljubljana
Smo že imeli obiskovalce (nas ni bilo doma); sta premetala celo hišo, odnesla kar je bilo za odnest; cela hiša je bila odprta, vsa vrata v vse sobe, vse omare, vse luči prižgane... kriminalist je takrat rekel, da v primeru srečanja z vlomilcem odsvetuje direkten kontakt, saj so tiči sposobni marsičesa; dovolj je da te štihne s šraufencigerjem, s katerim je spajsal vrata/okno, pa imaš sranje. Revček je pa zadrogiran in se ni zavedal kaj počne.

Nekaj časa je bilo težko spat (prebujanje ob vsakem šumu itd.).

Hišni cucek (star) se je takrat umaknil oz. se očitno nista ukvarjala z njim. Me je pa en čas matralo, da bi kupil bolj ostrega psa, a sem se kasneje premislil (nisem siguren v svoje kinološke sposobnosti).

Po 4ih letih sem dobil informacijo, da so enega dobili.

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik gorazdo pravi:
Hišni cucek (star) se je takrat umaknil oz. se očitno nista ukvarjala z njim. Me je pa en čas matralo, da bi kupil bolj ostrega psa, a sem se kasneje premislil (nisem siguren v svoje kinološke sposobnosti).

Imho niti ne potrebuješ ekstra ostrega psa - en pes velikosti nemškega ovčarja je dovolj, da odžene veliko večino vlomilcev.

tony

Guru
23. jul 2007
9.814
1.582
113
Ali pa recimo enega bernskega planšarja, ki je najbolj prijazen pes na svetu (pride tujec do njega sredi noči, pes pa ne zalaja, ampak zacvili, ker mu je bilo dolgčas samemu
grin1.gif