Poškodovanje avtomobila

Alko_man

gps navigator
26. avg 2007
972
1
18
Pozdravljeni,

prosil bi vas za nasvet in sicer glede poskodb avtomobila. Namrec avto imam vedno parkiran na javnem parkiriscu, ampak mi neki norc konstantno dela rise oz. praske najverjetneje s kljucem ali cem podobnim... polirati ne gre.

Kaj lahko naredim? Ce ga ne dobim zraven in mu polomim prste najbrz nic, ali?

Kaj pa, ce sem 95% preprican kdo to je, imam kaksno varianto?

Hvala za pomoč

Alko_man

gps navigator
26. avg 2007
972
1
18
Ne vem, koliko bi mi kamera pomagala, ker se najverjetneje to dogaja ponoci, pa tudi kamera ne bi pokrila vseh strani avta...

Mam pa zavarovano vandalizem, tak da ga bom dal barvat...ampak to ni resitev... ker se bo najverjetneje naprej dogajalo, dokler prasc* ne dobim...

Alko_man

gps navigator
26. avg 2007
972
1
18
Da dobim take odgovore, kot si ga napisal ti najbrž ne... dajte se zadržat komentiranja takšni kot si ti...

Zanima me, če je še kakšna druga možnost, kot to, kar je samoumevno... če je slučajno že kdo imel podobne težave in kako je rešil. Saj to je bistvo foruma, ali?

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
prepričaj se kdo je in mu vrni. drugega kot da ga zraven dobiš, ti ne preostane. 95% prepričanje ni dovolj.
zvečer daš tvoj avto na klocne, iz njegovega pobereš kolesa. morda bo dojel da je dovolj.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.952
-393
113
Da dobim take odgovore, kot si ga napisal ti najbrž ne... dajte se zadržat komentiranja takšni kot si ti...

Zanima me, če je še kakšna druga možnost, kot to, kar je samoumevno... če je slučajno že kdo imel podobne težave in kako je rešil. Saj to je bistvo foruma, ali?

jest bi se najprej vprasal zakaj do tega prihaja?

verjetno si vandal ne izbira nakljucno avtov, in da imas ti tako nesreco, da tvojega veckrat izbere.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.952
-393
113
hahaha....

s takim odnosom pa res ne dvomim, da si nekomu stopil na živec, ki ti spušča risbice po avtu...

• Všeč mi je
Reactions: navlixx

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Pojdi do tistega 95% verjetnega cloveka in mu na zelo lep in prijazen nacin povej, da ga sumis in bi ga lepo prosil, da preneha, ce sluuucajno on to dela, ker drugace bos vpletel policijo, forenzike ( ja, tudi za avtosvet in nesrece obstajajo), ce pa slucajno on to ne dela, pa se mu ze v naprej lepo opravici. Povej mu tudi, zakaj ga sumis.

Alko_man

gps navigator
26. avg 2007
972
1
18
Pojdi do tistega 95% verjetnega cloveka in mu na zelo lep in prijazen nacin povej, da ga sumis in bi ga lepo prosil, da preneha, ce sluuucajno on to dela, ker drugace bos vpletel policijo, forenzike ( ja, tudi za avtosvet in nesrece obstajajo), ce pa slucajno on to ne dela, pa se mu ze v naprej lepo opravici. Povej mu tudi, zakaj ga sumis.

No, nekaj v tem smislu sem tudi mislil... sicer pa on točno ve, zakaj ga sumim... hvala za odgovor.

Alko_man

gps navigator
26. avg 2007
972
1
18
Avto mu ne bo nič naredo, popraskan avto pa lahko naredi velike čustvene težave lastniku. :fredi:

Ja ni fajn, ko prides do avta pa nova praska... pa da ga prebarvam, pa se bo godilo enako... zato sprasujem, ali imam mogoce kaksno pravno podlago, da resim tezavo... in kako se zadeve lotiti.

Drugace pa vsem tistim, ki me razumejo, hvala za odgovore

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Obstaja se morda hujsa stvar in ta je recimo pri meni, ko pred blokom pustis avto in je vsakic nova praska od malih mulcev in biciklov in tu pa res ne morem nic narediti, ker, kaj bos mulcu grozil s policijo, ce se zase ne ve :mad:

Alko_man

gps navigator
26. avg 2007
972
1
18
Obstaja se morda hujsa stvar in ta je recimo pri meni, ko pred blokom pustis avto in je vsakic nova praska od malih mulcev in biciklov in tu pa res ne morem nic narediti, ker, kaj bos mulcu grozil s policijo, ce se zase ne ve :mad:

To je res... tukaj naceloma nimas kaj. Če pa kdo nacrtno povzroca skodo, je pa zadeva cisto drugacna...