Poškodbe, če zmanjka bencina ?

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
In kaj točno hočeš s tem povedati? Če zmanjka bencina, pumpa nima kaj pozaugat in če bi delala, bi delala brez tlaka, kar ni OK za življenjsko dobo pumpe. Malo bolje preberi prejšnji post.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik _BANDIT_ pravi:
Kar se pa tiče smeti, pa ni panike. Pumpa itak vedno zavga iz dna tanka, tko da gredo smeti sproti ven ali pa se ujamenjo v filterčku pred pumpo.
wink-1.gif
1.) Hvala za kvaliteten odgovor.
2.) ene smeti plavajo na gladini in po tej logiki pridejo v pumpo ravno takrat, ko je nivo nizek.

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Se delno posipam s pepelom - pisal si o oljni in vodni pumpi in me je zavedlo (ker ne vem kaj bi imela bodna pumpa pri težavah, če zmanjka bencina).

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Mah, tudi jaz sem v nepravem slogu začel (sobote, roštilji, sonce, lager ...).
grin1.gif

To sta dve stvari, zaradi katerih lahko pride do mehanskih poškodb. Sicer ne v primeru, če ti zmanjka bencina, ampak hotel sem povedat, da dočim se ti dve vrtita do konca, ni nobenega razloga za sekiranje. Smeti iz rezervoarja pa itak ostanejo še naprej tam, če so sploh prisotne.

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Pa je to pri sodobnih dizlih še zmeraj problem? Skoraj ne verjamem, da nimajo kakšne zaščite proti luftu?

Za old school vem, da je treba zavihat rokave in odzračit mašino.

renault dizel ima pumpico nekje med motorjem skrito tako, da lahko na roke odzracis na licu mesta, ce slucajno luft potegne.
cheer.gif
Ja, tista pumpica je fajn.
Jaz sem po pomoti natočil bencin namesto nafte, pa sem potem ves bencin spumpal ven s tisto pumpico. Sicer gre bolj počasi, ampak bolje to, kot peljati z avtovleko avto na servis.
smile-1.gif

luka51

Guru
16. avg 2007
14.491
5.788
113
glede smeti. pa kaj vi mate namesto koša za smeti tank?
sem menjaval kesl prejšn tedn v cinquecentotu letnik 93. notri niti pikice smeti....
res nevem od kje vam te smeti

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.469
447
83
Kako veš?

Nekoč nekje sem gledal slike vsebine tanka leto dni starega dizla - plahte umazanije.

tony

Guru
23. jul 2007
9.739
1.526
113
Načeloma ni fajn, da pumpa dela na suho (vleče zrak). Kar se tiče svinjarije je tako, da se na dno BENCINSKEGA tanka v 20ih letih nekaj malega svinjarije lahko nabere (toliko, da jo vidiš, ne bo pa dno črno
grin1.gif
), ampak pumpa je itak na dnu tanka in iz dna vedno vleče bencin.

Če ti zmanjka bencina, to opaziš tako, da avto izgublja moč, trese najprej pri višjih (3000+) obratih, nato nekaj sto metrov kasneje pri vedno nižjih, potem pa ugasne. Če si takrat pameten, parkiraš avto na pločnik in greš po bencin. Ne bo nobene škode, naliješ bencin in avto dela dalje. Ni pa najbolj koristno takih vaj ponavljati redno, zato v prihodnje raje še pravi čas zavij na pumpo.

Doživeli pa smo že talente, ki so avto, ki mu je zmanjkalo bencnina več deset minut verglali, češ užgi že, kljuse
aplauz.gif